Op het moment dat de schrijver dezes het verslag van de wedstrijd tussen Nieuwerkerk E3 en KVS E1 aan het digitale papier toevertrouwt, overdenkt hij nog eens wat hij samen met Roan en zijn broertje heeft gezien op de Oude Meerdijk, het stadion van FC Emmen. Een behoorlijke trip die zij hebben gemaakt voor het zien van een wedstrijd van hun favoriete club Sparta Rotterdam. Tot op zekere hoogte zijn er parallellen te trekken tussen beide wedstrijden: Nieuwerkerk is een van de korfbalploegen die zo ver van KVS vandaan is, dat we bijna een overnachting moesten regelen, daar waar Emmen ook een end uit de richting is; de omgevingen zijn beide ietwat kleurloos.  De schrijver dezes had het bericht van Annemieke over de route  wat laat gelezen, aangezien er fikse boetes staan op ‘appen-en-autorijden’, zodat wij aanvankelijk togen naar een klein bedrijventerrein met een dystopisch karakter. De omgeving van de periferie van Emmen is niet heel veel beter; eenmaal de juiste uitweg te hebben gevonden (tegenover de Hornbach, overeenkomstig het advies van Annemieke) kwamen we bij een zowaar gezellige zaal en clubhuis. Hetzelfde beeld bood het stadion van Emmen, een knus, maar gezellige bedoeling. Waar de parallel mank gaat is echter het vertoonde spel: Sparta leek niet vooruit te branden, daar waar KVS E1 een signaal afgaf richting Weidevogels en Valto dat de bitterballen op de stadhuizen van respectievelijk Lansingerland en Westland nog even in de vriezer kunnen blijven.
Onze liveblogger Arie de Jager was enigszins in verwarring door in de appgroep Nieuwerkerk als Inter Milan aan te duiden en KVS als AC Milan. Gelet op de kleurenschema’s van de teams overigens een begrijpelijk verwarring. Het spel van beide ploegen had daarnaast ook veel weg van het Italiaanse voetbal en Iris toonde zich menigmaal als Italiaanse centrumverdediger die met een gezicht ‘op oorlog’ de bal opeiste. Het publiek van Nieuwerkerk had daar bij tijd en wijlen moeite mee en stak dat niet onder stoelen of banken, maar Iris en de rest van de kloeke schaar van Annemieke  had daar geen boodschap aan.Zoals gezegd werd er goed verdedigd door beide ploegen. Daardoor ondernam  Roan maar van bijna eigen helft een poging die zonder de korf te raken erin ging. Het is jammer dat korfbal geen extra punten toekent bij dergelijke ballen. Nieuwerkerk vond na lang aandringen ook een gaatje in de ‘ducttape‘-verdediging van de E1 en maakte met een snelle combinatie een nette 1-1. Vanaf de kant zagen we weer de eigenaardige gebaren van Annemieke richting het team: drie tikken aan een oorlel, net doen alsof ze een wesp wegjaagt, haar tong van links naar rechts: dit was kennelijk het moment om een tandje bij te zetten en wederom vanaf een aardige afstand schoot Roan de 1-2 erin. Kort erna werd een snelle counter uitgevoerd en werd Roan in staat gesteld de 1-3 te scoren. In de tussentijd liet Nieuwerkerk wel zien waarom het een geduchte tegenstander is; als ze over de Chinese muur van KVS E1 kwamen, kwamen ze ook dicht bij de korf, maar het ontbrak aan ‘Torinstinkt’. De 1-4 van Hannah was schitterend opgezet met Sem, vanuit de verdediging kwam er een snelle combinatie tussen beiden en Hannah scoorde met een no-look-bal. Nieuwerkerk probeerde van alles, maar de onderscheppingen en snelheid van Emma waren niet aan Nieuwerkerk besteed, waardoor veel aanvallen in kiem werden gesmoord. Onder de korf van KVS was Iris de baas. Nieuwerkerk had uitermate veel moeite met de snelle spelhervattingen van KVS. De 1-5 was een schitterende score van Sem na overname onder de korf van KVS na een lepe pass van Sanne. Een counter die werd afgemaakt door Hannah was eveneens na een snelle onderschepping bij de korf van KVS. Nieuwerkerk had geen antwoord. Wel merkte het publiek dat het spel energie vrat. Desondanks zakte KVS niet in, zoals Arie de Jager mooi verwoordde op de tribune. Nieuwerkerk pakte nog een tweede eretreffer, maar Roan zette de eindstand op 2-7, nadat eerder nog om onduidelijke redenen een punt van Sanne was afgekeurd.
KVS E1: we hebben genoten! Als ik het verslag teruglees, ben ik blij dat ik deze wedstrijd in ieder geval gezien heb dit weekend. Nu een paar weken geen wedstrijden totdat we op 11 januari op bezoek gaan bij Maassluis. Voor nu aan eenieder fijne feestdagen toegewenst, een voorspoedig en sportief 2020 en de zon op jullie pad!
Het technisch hart.