In weersomstandigheden waar normaal gesproken geen lekkere pot korfbal valt te spelen komt KVS/Maritiem A1 geen moment in de problemen en wint met 6-14 van Sporting Delta.

Alleen een stevige wind ontbrak nog om het helemaal lastig te maken maar de vele regen bemoeilijkte het spel enorm. Verschillen tussen goede en minder goede teams vallen als je onvoldoende geconcentreerd en te weinig tempo maakt dan makkelijk weg.

In het begin was daar weinig van te merken en KVS nam snel 2 punten voorsprong, viel even wat terug maar behield de leiding (3-5). Vlak voor rust zette KVS een tandje bij en liep met maar liefst 3 dames doelpunten uit naar 4-8. Zeiknat konden we binnen even opdrogen (Sporting Delta de Corona had de maatregelen goed geregeld om het de sporters zo makkelijk mogelijk te maken – compliment! ) en werd het plan voor de 2e helft gemaakt. Ondanks de ruime voorsprong, werd erop gehamerd dat er meer energie in moest en in een hoger tempo gespeeld moest worden omdat we anders Sporting Delta in leven zouden laten. De regen zette ook een tandje bij en het duurde even voordat KVS de score opvoerde, maar omdat verdedigend weinig werd weggegeven verstreek de tijd in het voordeel van KVS (5-9). Dit frustreerde Sporting Delta dat met een aantal wissels en fysiek spel er nog wat van probeerde te maken. KVS liet zich niet van de wijs brengen door het te ruwe en door frustraties gevoede spel. Nadat er in de 1e helft al geel was gegeven wegens natrappen moest de scheidsrechter de Sporting Delta heren een aantal keer vermanend toespreken. KVS liep met 3 punten in korte tijd uit naar 6-13 en liet Sporting Delta het nakijken. Vijf minuten voor tijd mochten de trouwe! reserves hun opwachting maken die met een mooi doelpunt de eindstand bepaalde op 6-14. Een zeer verdiende doorweekte overwinning.

Wedstrijd: youtube link op te vragen bij Arjan Verburg of bij Sander van Houten
Scores: https://youtu.be/znXVAG9KsvA

Doelpunten: Ruben 5, Mano 2, Olivier 2, Romy 1, Nina 1, Norah 1, Cees 1, Matthew 1