Wedstrijden tegen andere Haagse clubs leveren vaak veel strijd en spanning op. Hieraan deden KVS/Maritiem A1 en HKV/Ons Eibernest A1 prima mee in een waar gevecht aan de Cremerweg.
Wist HKV in de oefenperiode nog ruim te winnen, nu was het KVS dat telkens knap een voorsprong nam en HKV dat zich terug knokte en uiteindelijk aan het langste eind trok, 15-16.

1e helft: KVS/Maritiem A1 uit de startblokken

Vanaf moment één was KVS alert en scherp, had het betere van het spel en met enkele mooie aanvallen wist het uit te lopen. Vlak voor rust kwam HKV beter in het spel en bracht het verschil terug tot 1 punt. Ruststand 10-9.

2e helft: spanning

Beide teams hadden duidelijk de nodige (verdedigende) aanwijzingen gekregen, er werd de 2e helft minder gescoord. Het was na een paar minuten HKV dat de stand gelijk trok. Het antwoord kon niet uitblijven en het was KVS dat weer uitliep tot 14-11. Met enkele tactische wissels probeerde HKV het aanvalsspel te ontregelen. Ogenschijnlijk leek dit te lukken maar het waren een aantal gemiste kansen van KVS waardoor het verschil niet groter werd en HKV in leven bleef en langzaam maar zeker dichterbij kon komen. De teams gaven elkaar geen duimbreedte toe, maar het lukte een minuut voor tijd HKV toch de gelijkmaker te scoren en in de laatste minuut met een zondagsschot de winst alsnog binnen te slepen, waar een gelijkspel een betere weergave was geweest.
Een gevalletje pech-zonde-balen maar een tijdje later ook trots op de stappen die zijn gezet sinds de voorbereiding.
Wedstrijd: YouTube link aan te vragen bij Arjan Verburg en bij Sander van Houten.
Samenvatting:
Doelpunten: