Wat waren we trots toen we aan het begin van seizoen 2020-2021 te horen kregen dat we aan de slag mochten op het hoogste scheidsrechterniveau. Het was nog even afwachten hoe het zou gaan lopen met de competitie in verband met de pandemie maar gelukkig konden we op het veld gewoon starten. Helaas liepen daarna de besmettingen teveel op met als gevolg dat er wel verder werd gespeeld maar zonder publiek. Niet veel later werden er zelfs helemaal geen wedstrijden meer gespeeld en ging er ook nog is een streep door de zaalcompetitie. We hielden er eigenlijk al rekening mee dat ons League debuut een seizoen moest wachten, totdat er groen licht werd gegeven voor alle topcompetities waardoor ook de Korfbal League van start mocht gaan !

De Korfbal League (plus de reserve league) is na een korte voorbereiding van 2 weken weer in volle gang. Dit betekent ook dat wij, als we aan alle regels voldoen en de sneltesten voor de wedstrijd negatief zijn, weer mogen gaan fluiten. Hoezeer we dit echt iedereen gunnen en wij ook maar al te goed weten dat we tot de kleine groep behoren waar een uitzondering voor gemaakt is, is het heerlijk om weer gewoon je hobby te kunnen uitoefenen. De 1e wedstrijd, en dus ook ons League debuut, was een pittige: DVO-TOP. We werden meteen op de proef gesteld door een aantal bekende League spelers maar toen we de grenzen ook meteen duidelijk hadden gesteld werd het een mooi duel met wederzijds respect. Uiteindelijk nam TOP de punten mee uit Bennekom.

Zaterdag staat er een lange reis naar Nijeveen op het programma voor de wedstrijd tussen DOS’46 en DVO. Om 16.30 fluiten wij af en het zou super leuk zijn als vele Supervissen meekijken en zo ook een beetje kunnen meegenieten van hetgeen wat we allemaal zo missen op dit moment. Dat doe je door je éénmalig (gratis) te registeren via Eyecons en dan kun je deze wedstrijd (maar ook alle andere (R) KL wedstrijden) bekijken op je Smart TV, telefoon of laptop.

Dus pak je drankje, zet een bittergarnituur klaar, neem in gedachte dat je met al je vrienden in de Blinkerd staat, en geniet van een hopelijk leuke pot korfbal.

Tot zaterdag!

Jelle en Diana