Het KNKV wil steeds meer gaan digitaliseren en daarin speelt de KNKV-app een belangrijke rol. De KVS-teams die uitkomen in de breedtesport worden ingedeeld op sterkte. Dit kan het KNKV nagaan omdat wij alle teams nu nog fysiek aanleveren bij het KNKV. De app kan het ons daarin makkelijker maken. Om dit te laten slagen moeten er nog wel een aantal verbeteringen worden doorgevoerd.

Voer altijd wissels door

Het komt nu nog bij veel breedtesport-teams voor dat er deze zaalcompetitie nog niet eerder een speler is ingevallen! Als we wissels niet goed doorvoeren kan het uiteindelijk zijn dat sterke cq zwaktescores op de verkeerde spelers worden doorgevoerd. Dit heeft uiteindelijk weer gevolgen voor de indeling van een team tijdens een volgende competitie. Belangrijk dus om altijd wissels door te voeren, zodat we bij een volgende competitie in de breedtesport tegen tegenstanders van een vergelijkbaar niveau spelen.

Coach

In de KNKV-app hoort elk KVS-team een coach te hebben. Ben je trainer van een team en heb je geen toegang tot de KNKV-app? Geef dit aan bij het desbetreffende wedstrijdsecretariaat. Diegene kan samen met je kijken of er iets mis is. Bij jeugdteams is de coach er namelijk verantwoordelijk voor dat wekelijks het wedstrijdformulier (voor wat betreft de KVS-opstelling) goed wordt doorgevoerd.

Mocht de scheidsrechter op de wedstrijddag wijzigen, dan dient de coach van het team de nieuwe scheids toe te voegen zodat deze uiteindelijk de eindstand, de startopstelling en de doorgevoerde wissels goed kan keuren.

De KNKV-app op je telefoon installeren

In de app-store of play-store kun je de KNKV-app downloaden. De eerste keer moet je je registreren met je mailadres (dit is het mailadres waarmee je bekend staat bij KVS). Weet je niet meer welk mailadres dit is, dan kun je dat navragen bij jouw wedstrijdsecretariaat.

Ben je nog niet zo bedreven?

Mocht je vragen hebben over de werking van de KNKV-app? Je kan altijd een mede-lid vragen om hulp op het moment dat je wissels door moet voeren.