Na de persconferentie van het kabinet van dinsdagavond moeten we helaas weer grotendeels terug naar de situatie van een aantal maanden geleden.

Concreet betekent dit vanaf donderdag 15 oktober het volgende:

• De competitie ligt stil. Jeugd- én seniorenteams spelen geen competitiewedstrijden meer; ook geen oefenwedstrijden tegen andere clubs.
  • De jeugd (t/m 17 jaar) mag blijven trainen zoals zij gewend zijn; partijtjes, eventueel tegen andere KVS-teams, mogen ook.
  • Kleedkamers en douches zijn gesloten. Je komt dus omgekleed naar de training.
  • Helaas mogen ouders/toeschouwers niet naar de trainingen komen kijken.

Trainingen 18+

Inmiddels hebben het KNKV en NOC*NSF de nieuwe maatregelen uitgewerkt, zie deze pagina. Iedereen van ten minste 18 jaar mag op 1,5 meter van elkaar trainen, in vaste, duidelijk herkenbare groepjes van maximaal vier personen, met een ruime afstand tussen de groepjes. Daarom trainen we met 1 seniorenteam tegelijk (met maximaal 4 trainers) in de zaal. Partijtjes zijn niet mogelijk.

Voor 18-jarige A-spelers geldt dat zij met de rest van hun team mogen meetrainen.

Naar de zaal

Volgende week (19-23 oktober) wordt er niet getraind. Vanaf 26 oktober trainen we in de zaal.

We werken aan een nieuw trainingsschema voor de zaal dat aangepast zal zijn aan de coronasituatie. Tegelijkertijd werken we aan een “Blinkerd-protocol” en een schema voor corona-coördinatoren. We bedanken alle coördinatoren voor hun inzet op het veld en hopen natuurlijk weer op ieders beschikbaarheid in de zaalperiode (en stuur ons een berichtje als je ook coronacoördinator wilt zijn!).

Alle info en documenten publiceren we volgende week.

Ten slotte

Alle teams waren dit seizoen enthousiast begonnen. Het is jammer dat we geen wedstrijden meer kunnen spelen en even pas op de plaats moeten maken. Voor iedereen geldt: houd je aan de regels, dan komen we er vanzelf weer.

Bestuur KVS/Maritiem