Precies een week geleden werd ons aangepaste coronaprotocol – waarin de 1,5 meter voor de 18-plussers was verwerkt – goedgekeurd door de gemeente Den Haag. Direct die avond beet het 3e het spits af door als eerste seniorenteam te gaan trainen. Later in de week volgden de overige seniorenteams. Twee weken na het hervatten van de jeugdtrainingen betekent dit dat alle KVS-teams op dit moment aan het trainen zijn!

Opkomst

Bij de A1 en A2, inclusief 19-jarigen, stond het korfbaldobbelspel op het programma. De hoofdprijs ging dit keer naar het duo Tim en Fleur. KVS/Maritiem 6 en 7 sloten de trainingsweek op zaterdagmiddag af. Dat was wel even wat anders, dan hoe een zonnige zaterdag(na)middag er normaal gesproken uit gezien zou hebben op ons Cas van Dijk-park. Toch is het goed en leuk om te zien dat de opkomst bij alle teams erg hoog is. Als je nu nog even hebt gewacht en op een later moment wilt instappen, is dat natuurlijk ook helemaal prima.

Houd vol!

De eerste paar dagen was het nog even wennen, maar inmiddels houdt iedereen zich prima aan de regels. Daar zijn we trots op! Laten we dat met z’n allen volhouden! Alle regels zijn op de pagina met de aangepaste trainingstijden te vinden, zie hier. Ook is in de lijst verwerkt welke corona-coördinator er dienst heeft.

Train mee!

De gemeente Den Haag heeft aangegeven het heel belangrijk dat alle jongeren weer gaan sporten. Vanaf maandag 18 mei willen we graag dat het mogelijk is om vriendjes en vriendinnetjes naar de training mee te nemen. En misschien worden ze wel enthousiast en willen ze lid worden! Het is wel belangrijk dit van tevoren even aan de trainers door te geven zodat zij er rekening mee kunnen houden. En wijs ze even op de corona-regels. Lees je dit ook en ken je (nog) niemand bij KVS maar wil je ook een keer meetrainen? Stuur dan een mailtje naar werving@kvskorfbal.nl.

Testen trainers

Het volgende bericht is van de korfbalbond: “Nu de jeugd weer mag trainen kunnen jeugdtrainers getest worden als ze klachten hebben die kunnen wijzen op het coronavirus. Voor trainers gelden dezelfde regels als voor medewerkers in het onderwijs en in de kinderopvang. Als een trainer minimaal 24 uur klachten heeft dan kan de trainer contact opnemen met de GGD.”

We wensen iedereen weer heel veel trainplezier toe!

Bestuur KVS/Maritiem

De trainingsregels in het kort:

  • Alle belangrijke regels voor de trainingen staan bij het hek. Ook de plattegrond waar je moet trainen. Zie ook de pagina met trainingstijden.
  • Houd je aan de juiste tijden (en niet eerder dan 10 min. voor de training aanwezig).
  • Kom omgekleed. Kleedkamer en kantine zijn gesloten.
  • Was van tevoren thuis je handen.
  • Was na afloop bij KVS je handen en verlaat het terrein (direct na de training) via het hek van de speeltuin.
  • Alle trainers en alle A-, B- en C-spelers houden de 1,5 meter afstand.
  • Trainers: stem je trainingen af op de 1,5 meter (bv. in vaste tweetallen; geen partijtjes toegestaan).