Voor de E3 stond de uitwedstrijd tegen Valto E3 op het programma. In het Westbroekpark werd het 10-3 voor KVS, dus wellicht een makkelijke ochtend? Dat werd het niet, Valto voelde zich thuis spreekwoordelijk ‘als een vis in het water’.

Wel was de start voor Kate, Aron, Tim, Joëlle en Jens. Valto moest een overtreding begaan om een snelle actie aan KVS-kant te stoppen; dit betekende een strafworp voor Jens. Even wachten op het fluitje en Jens zorgde professioneel voor de 0-1. KVS ging door, een schot van Joëlle en het was al 0-2. Valto zorgde heel snel voor de aansluitingstreffer (1-2), aan het einde van het part hadden zowel Valto als KVS er nog 1 gescoord (2-3). In het tweede part liep het beter bij Valto en iets minder bij ons. De kansen waren er nog wel, alleen werden ze te gehaast genomen en keken we niet altijd even goed naar elkaar. Valto deed dit beter en keerde de wedstrijd om met 2 rake schoten (4-3).

De E3 buigt het om

In de rust werd er gehamerd op goed samenspel en de beste kansen benutten. De E3-ers namen deze tip ter hart. Het 3e part was net begonnen en Joëlle boog met 2 doelpunten op rij de achterstand om in een voorsprong (4-5). Valto bleek taai en nog dezelfde minuut stond het 5-5 en nog geen drie minuten daarna stond Valto weer op voorsprong (6-5). Na het doelpunt van Valto nam Tim de bal uit en gooide direct diep op de vrijstaande Jens en bam…. weer gelijk (6-6). De KVS-ers moeten hebben gedacht we gaan er op en erover. Snel spel door KVS en Valto had het nakijken, twee goals op rij van Tim (6-8) en het 3e part zat er op.

Het laatste part: KVS heeft de overhand

In het laatste part had KVS duidelijk de overhand. Alleen als de E3-ers slordig werden was er even een tegenactie. Onze kanjers gaan met de week sneller rondspelen, in het laatste part lieten ze dat vaak zien en dan was er geen houden meer aan voor de tegenstander. Alle spelers werkten even hard en als je het dan met een goal mag afmaken is het gaaf, maar die mooie aangeef is eigenlijk al de start van het doelpunt. Jens en Joëlle waren vandaag de afmakers en zorgden voor een 6-11 stand. Op het laatst maakte Valto nog een punt en bepaalden ze de eindstand op 7-11. De E3 kan zich nu op gaan maken voor de heuse topper tegen Phoenix E2.

Scores: Joëlle (5x), Jens (4x), Tim (2x)