Week van de Scheidsrechter

Elke jaar in oktober, vindt landelijk de week van de scheidsrechter plaats. Een week waarin de scheidsrechters, die wekelijks onze wedstrijden fluiten, in het zonnetje gezet worden. Helaas valt de week samen met de huidige situatie waarin we zitten. Dus afstand houden, geen publiek en de kantines moeten gesloten blijven. Dit is helaas geen ideale situatie om de scheidsrechters aandacht te geven die ze verdienen.

Daarom wordt er de 2e helft veld, als de omstandigheden het toelaten, een nieuw weekend gepland waarin wij de scheidsrechters alsnog gaan bedanken. Laten we hopen dat we dan weer gebroederlijk naast elkaar hier aandacht aan kunnen besteden.

Proeve van Bekwaamheid

Wat tijdens deze week echter niet onvermeld mag blijven is dat we hard op weg zijn om een nieuwe gediplomeerde scheidsrechter te verwelkomen. Richard Grotendorst heeft al heel wat wedstrijden voor zijn rekening genomen en wordt wekelijks enthousiaster. Hij vond het tijd om hier ook echt bevoegd voor te zijn. Daarom is na begeleiding van Nico, de ‘Proeve van Bekwaamheid’ gepland. Op 17 oktober gaat zal Richard de examinator doen verbazen tijdens de wedstrijd ALO A1-ODO A1. Richard heel veel Succes!

Test je kennis !

Wil je nu zelf ook eens weten hoe het allemaal zit met de spelregels? Ga naar de site Korfbalmasterz.nl en oefenen maar! Bij voldoende kennis kun je de spelregeltoets maken om het felbegeerde spelregelbewijs te halen. Alle leden vanaf de C-leeftijd kunnen hiermee aan de slag. Inloggen is heel éénvoudig door middel van je mailadres en je relatiecode.

Diana, scheidsrechters coördinator KVS/Maritiem