Jens, Tim, Aron, Kate en Joëlle speelden tijdens deze ronde tegen een bekende tegenstander van het veld; Valto E3. Zij spelen bijna alleen maar op de doorloop, zaak om deze te verhinderen. En dat bleek niet altijd even makkelijk.

Valto nam de eerste voorsprong (0-1), nog geen minuut later had Jens met een schot de stand weer gelijk getrokken (1-1). Vlak daarna kreeg Valto een kans onder korf en schoten ze eenvoudig de 1-2 er in. Het spel golfde op en neer, in de volgende aanval scoorde Joëlle geruisloos de 2-2. Valto kon weer op voorsprong komen, maar miste een strafworp. Het antwoord was van Kate (3-2) en daarmee nam de E3 voor het eerst de leiding in de wedstrijd. Nog voor het einde van de part was het Valto dat de voorsprong weer overnam (3-4)

KVS E3 in de achtervolging

In het 2e part bouwt Valto de voorsprong verder uit (3-5). Tim zorgt er eerst voor dat de E3 op een punt komt (4-5) en daarna zorgt Tim daar nog een keer voor (5-6). Op de grens van rust kon Kate met een strafworp de stand gelijk maken, maar deze ging jammerlijk mis.

Op jacht naar de overwinning

Na rust is het Jens met een ver afstandsschot die KVS weer naast Valto schiet (6-6). Hierna loopt Joëlle goed vrij en vanachter de paal schiet ze de E3 weer op voorsprong (7-6). Lang kunnen ze niet van de voorsprong genieten, Valto buigt dit binnen 2 minuten en 2 scores om in een achterstand (7-8). Joëlle brengt KVS met een mooi schot weer naast Valto (8-8). Aan het einde van het 3e part is het met een mooie doorloop toch weer Valto dat de voorsprong neemt (8-9).

In het laatste part kon Joëlle de stand gelijk maken, maar ook haar strafworp miste ze. De E3 schakelde een tandje erbij. Tegenstanders van de gelijke sekse werden door elkaar overgenomen en er werd gebikkeld in de laatste 8 minuten om de achterstand in een voorsprong om te zetten. Van grote afstand wist Jens de belangrijke 9-9 erin te knallen. Een paar minuten later zet Kate de E3 weer op voorsprong (10-9). Met nog 1 minuut te gaan kwam Valto weer langszij (10-10). Een halve minuut voor het einde was het Tim die vrij werd gelaten en van dichtbij de 11-10 erin schoot. De volle winst was binnen. Knap gedaan E3, volgende week naar Barendrecht.

Scores: Joëlle (3x), Tim (3x), Jens (3x), Kate (2x)