De D-leeftijd, wat is dat toch een mooie fase. De periode waarin je wil loskomen van je ouders. Dat je zelfstandig wordt en wil zijn. Het zijn groep 7 en 8’ers, klaar voor het grote avontuur.

Mijn eigen ervaring van oh zo lang geleden 😅 zie ik voor mijn ogen gebeuren. Samen lekker de hele dag op het veld hangen, een beetje kijken, een beetje schieten, kletsen, spelen en je zakgeld opmaken aan de bar.

Zo vinden de spelers van KVS D1 elkaar zaterdag de hele dag op het veld. De meeste ouders zijn weg. De ouders die er nog zijn krijgen de tip om gezellig nog een extra drankje te nemen. 😁

Om 10 uur gaan ze als team op de foto. Om 11 uur spelen ze de wedstrijd tegen Maassluis D1, ze gaan op de foto met de scheidsrechter, vallen in bij andere D- en C-teams, spelen spelletjes op het veld met elkaar maar ook met jongere broertjes, kijken bij KVS A2 en seniorenteams, maken TikToks, eten tosti’s, doen verstoppertje en zwieren in de grote ronde schommel.

Wat een mooie dag! Sommige gaan eerder weg. Voor een feestje of een uitwedstrijd. De rest blijft. Zolang mogelijk. 😎 Rond half 7 is de laatste pas thuis.

En dan de wedstrijd. Die was uitdagend. Een achterstand werd omgebogen naar winst. Er werd hard gewerkt en ‘gevochten’. Ook vielen er meer doelpunten dan de week ervoor. Uitslag KVS D1 – Maasluis D1: 10-7. Emma, Ella, Iris, Sanne, Joelle, Hannah, Tim, Roan, Jens en Sem; jullie zijn toppertjes!

Groetjes, Annemieke