KVS leed zaterdagmiddag een nipte nederlaag tegen GKV/Enomics. De nederlaag werd misschien al tijdens de 1e helft ingeluid, waarin KVS geen antwoord had op een zeer zuiver en effectief GKV. Bij rust keek KVS tegen een 15-10 achterstand die gedurende de 2e helft nog bijna werd goed gemaakt maar door een aantal ongelukkige arbitrale beslissingen bleef de gelijkmaker uit. KVS verloor uiteindelijk met 25-24.

Cees Bron (assistent-trainer KVS 2) benoemd tot erelid KVS

De week begon nog wel zo mooi voor de selectie van KVS. Cees Bron, thans assistent-trainer van KVS 2, werd op de ledenvergadering benoemd tot erelid van KVS. De oud-voorzitter en oud-trainer van KVS 1, nog altijd bezeten van het spelletje, zag KVS 2 overigens wel verliezen van GKV 2 waardoor het 2e in de onderste regionen van de reserve-hoofdklasse bivakkeert. Minder goed verging het Youri Nadorp (KVS 1), hij werd geveld door griep en lag een aantal dagen met koorts op bed waardoor hij zaterdagmiddag niet in de basis kon starten.

De uitwedstrijd tegen GKV werd vooraf bestempeld als lastig want GKV is na een mindere veldperiode inmiddels weer helemaal opgebloeid. GKV opende dan ook sterk waardoor KVS al vlot tegen een 4-1 achterstand aankeek. Met name de GKV dames waren zaterdagmiddag bijzonder zuiver, zij zorgden er voor dat GKV gedurende de eerste helft de voorsprong uitbreidde naar uiteindelijk een 15-10 ruststand en dat terwijl KVS veel meer kansen had gecreëerd. GKV haalde de eerste helft een duizelingwekkend rendement van 34%, iets wat KVS zichzelf kon aanrekenen. Zelf kwam het de 1e helft niet verder dan een schamele 16%.

Inhaalrace KVS levert niets op

De rust deed KVS kennelijk goed want het opende strijdvaardig en scoorde meteen de 15-11. Binnen 4 minuten bracht KVS de stand zelfs terug tot 15-14 en leek de wedstrijd weer open. Waar GKV op het veld een dergelijke voorsprong nog wel is verspeelde daar wist het nu toch steeds de voorsprong vast te houden. Telkens als de gelijkmaker in de lucht hing, viel de bal aan de andere kant erin. In een spannende slotfase had KVS de pech met een aantal arbitrale beslissingen. Zo werd de 20-18 ondanks zichtbaar ‘lopen’ goedgekeurd en zo had KVS de pech dat de 20-19 niet werd goedgekeurd maar slechts een vrije bal opleverde. Het waren beslissende momenten in een fase waarin ook GKV enkele malen zich terecht beklaagde over de arbitrage. Het leverde GKV coach Menno Kop een gele kaart op die wel heel erg tekeer ging. Met nog slechts 4 minuten op de klok en een 25-21 achterstand leek de wedstrijd gespeeld en helemaal omdat GKV alles uit de kast haalde om de boel te vertragen. Maar de half-zieke Youri Nadorp, die samen met Daan Ruha (KVS 2) werd ingebracht, wist met 3 treffers op rij de stand naar 25-24 te brengen. In de zinderende laatste 30 seconden pakte Franca Witjas een verdedigende rebound waardoor KVS nog een keer op jacht kon naar de gelijkmaker. De bal werd echter door een heer van GKV uit handen van Witjas gegrist, wederom een bepalend moment waarin het niet meezat. De fraaie inhaalrace van KVS bleef daarmee steken op 25-24 en daarmee leed het de eerste nederlaag van het nog prille zaalseizoen. Aanvoerder Pieter Redelijk baalde na afloop dan ook behoorlijk: “Kijk, die discutabele beslissingen vallen op omdat wij het in de eerste helft hebben laten liggen”, vervolgens: “Je traint, je analyseert, je bespreekt en maakt een strijdplan, maar daar kwam in de 1e helft niets van terecht”.

Andere uitslagen

Bij Swift (M) was na de verrassende nederlaag tegen Sporting Trigon de champagne even terug in de koelkast gezet. Die kan er echter weer uitgehaald worden want de onbetwiste titelkandidaat haalde verwoestend hard uit tegen Vriendenschaar (H), het won met maar liefst 32-9. Onderin deed Valto goede zaken, na een 16-16 ruststand won het met 22-27. Volgens Daan de Groot (VEO), zelf goed voor 8 treffers, was de koek in de 2e helft op bij VEO. De sensatie van de poule is tot nu toe Sporting Trigon, ook wedstrijd nummer 3 werd in winst omgezet. HKV/Ons Eibernest werd met een miniem verschil verslagen (23-24) maar ook dit soort overwinningen tellen gewoon mee. Het heeft er overigens alle schijn van dat de wedstrijd Sporting Trigon – KVS zaterdag 21 december ingehaald gaat worden. Nadere informatie over tijden (en of de schotklok werkt) e.d. wordt medegedeeld via de website van KVS (www.kvskorfbal.nl).

Doelpunten

Antoine Boogaard 6, Pieter Redelijkheid 4, Youri Nadorp 3, Bryan van Deursen 2, Madjid Korodowou 2, Anne van Arkel 2, Laura Dijkhuizen 2, Franca Witjas 2, Naomi Grootscholten 1