Na een goede voorbereiding. bootcamp en winst in oefenduel tegen Achilles A1, begon KVS vol vertrouwen tegen LDODK in de strijd tegen degradatie uit de A-hoofdklasse. Echter na enkele minuten keek de KVS tegen een 0-2 achterstand aan. Deze werd snel gerepareerd en even pakte KVS een voorsprong (5-4).

LDODK, dat zich ook goed had voorbereid, was niet van zijn stuk en profiteerde goed van de foutjes van KVS. Andersom gebeurde dat onvoldoende, veel korte kansen werden gemist. Na het tijdelijk uitvallen van Emma (elleboog op haar hoofd) bleef LDODK wel scoren maar stokte het bij KVS. LDODK zag zijn kans en zette KVS op 3 punten achterstand bij rust (9 – 12).

Na rust herpakte KVS zich kort tot 11-13 en 12-14, maar een beter spelend LDODK gaf de voorsprong niet meer weg en bouwde deze verder uit. Enkele omzettingen leidde niet tot het gewenste resultaat, wel bleef de strijdlust tot de laatste minuut aanwezig. Eindstand: 18-23. KVS zal zich moeten herpakken en de volgende kansen die er nog zijn wel zien te pakken.

Doelpuntenmakers: Richard 4, Ruben 4, Fleur 3, Indy 3, Mano 2, Daimy 1, Koen 1

Twee fotoreportages

  • De foto’s van Eric vind je hier!
  • De foto’s van handbalfotograaf Dennis Jouvenaar vind je hier!