De tegenstander van KVS/Maritiem A1 afgelopen zaterdag, DVO/Accountor A1, was vorig jaar een haartje verwijderd van het landskampioenschap en is ook dit jaar vastberaden om minimaal de play-offs te behalen. DVO won de eerste 2 wedstrijden tegen DeetosSnel (38-15) en het sterke AVO (17-21), een zware kluif dus voor de A1 van KVS.

Onder leiding van Lennart reisde KVS A1 af naar Bennekom. Dat het een lastige pot zou worden stond van tevoren vast. DVO staat immers samen met streekgenoot Wageningen bovenaan. Hard werken, leren en van eigen spel en kracht uitgaan was de boodschap die Lennart meegaf. Daarbij speelde KVS voor het eerst sinds begin september weer eens compleet, dus waren de verwachtingen dat er goed partij kon worden gegeven niet onterecht. En dat gebeurde!

Ook al begon DVO sterk, KVS liet zich niet van zijn stuk brengen en scoorde gaandeweg de 1e helft prima mee. Maar lengte en kracht in de rebound en veel scorende dames zorgden er echter voor dat DVO langzaam maar zeker wegliep (rust 16-8).

Sterke 2e helft

Met aanwijzingen in de rust (sterker en slimmer zijn in de rebound en meer afwisseling in de manier van verdedigen en tot scoren komen) speelde KVS wederom een sterke 2e helft en werd het DVO erg lastig gemaakt. KVS kwam terug tot 6 punten verschil en even gloorde hoop op meer maar DVO zette een tandje bij en won uiteindelijk met 27-17. Leeg gespeeld en trots stapte KVS het veld af. Wederom positief en goed gespeeld. Aanstaande zaterdag speelt KVS A1 thuis tegen AVO uit Assen, aanvang is 13:10 uur in Sporthal De Blinkerd.

Doelpunten

Ruben 6, Richard 4, Fleur 2, Mano 2, Indy 1, Celeste 1, Emma 1

Fotoreportage

Bekijk de fotoreportage van Eric van der Ende hier!