Voor het echte einde van het seizoen had KVS nog twee wedstrijden op het oefenprogramma staan en wat voor wedstrijden!

KVS D2 – Achilles D2

De eerste wedstrijd was zaterdag om 9.30 tegen Achilles op een zonovergoten Cas van Dijkpark. Het was voor iedereen erg vroeg uit de veren na eerst twee wedstrijden des avonds te hebben gespeeld tegen Valto en Madjoe. Daar was aanvankelijk niet zoveel van te merken, want de eerste vijf minuten waren duidelijk in het voordeel van KVS. Achilles was de slaap nog uit de ogen aan het wrijven toen, Roan de 1-0 maakte na een verzorgde aanval. Op dat moment was het Achilles nog niet echt gelukt om de bal in hun aanvalsvak te krijgen. Was dat maar zo gebleven, want toen Achilles Klaas Vaak uit de selectie had gezet lieten ze duidelijk zien over een aantal heel goede korfballers te beschikken. Binnen de spreekwoordelijke ‘poep ende scheet‘ hadden ze de 1-0 achterstand omgezet naar een 1-5 voorsprong. Het was niet zo dat KVS de weg naar de korf kwijt was, maar dit Achilles had in die periode kennelijk een geamputeerde voet, want ze vertoonde geen zwakke plek. Achilles was echter niet voorbereid op de enorme veerkracht van dit jonge D2 en ook niet voorbereid op de gezamenlijk Ella-show die opgevoerd zou gaan worden. Ella werd meermaals in stelling gebracht en zette de stand snel weer op 3-5. Achilles zette daarop nog even aan en wist weer even weg te lopen naar 3-7, totdat Sanne de D2 nog even op sleeptouw nam en als een Jean d’Arc voor de inspiratie zorgde. Enigszins verwonderd keek de D2 haar aan en Achilles gaf nog een laatste stuiptrekking naar 4-8 en daarna ging de Ella-show weer verder: zo werd het toch weer 6-8. De laatste minuten waren uitzonderlijk spannend. Achilles zocht naar manieren om die 9e treffen te maken, maar met de inspiratie eerder was het toch Danique die 7-8 maakte. De scheidsrechter keek voortdurend op de telefoon (want daar kijkt men tegenwoordig op voor de tijd), het Cas van Dijkpark hield zijn adem stil; zelfs de invasie exoten, de nijlganzen verderop stopten met Egyptisch gakken….vanuit de verdediging kwam de bal bij Sem terecht en zoals we Sem kennen stapte hij naar voren en wierp zonder blikken of blozen de 8-8… het maximaal toegestane aantal bezoekers van het Cas van Dijkpark reageerde uitzinnig!

Tevens was dit de laatste wedstrijd waarbij Daimy en Romy aanwezig waren. De oude E1 heeft heel veel van hen geleerd en zijn dankbaar voor hun leerzame en gezellige bijdrage aan een helaas te vroeg geëindigd seizoen bij de E1.

KVS D2 – Refleks D2

De tweede wedstrijd vond plaats op dinsdagavond, om 18.00, tegen Refleks. De schrijver dezes kwam er te elfder ure achter dat er nog geen scheidsrechter geregeld was. Gelukkig kon de D2 een beroep doen op Diana Boogaard die ook bereid was om de eerdere wedstrijd tegen Madjoe te fluiten. Ook via deze weg nogmaals dank voor het fluiten en uiteraard ook de toelichting op bepaalde regels die voor de D2 nieuw zijn.

In deze wedstrijd kwam eigenlijk alles wat geoefend was de afgelopen drie wedstrijden goed samen. Aanvankelijk leek Refleks goed mee te komen. Na de 1-0 en 2-0 van Roan, bleef Refleks steeds met een punt in het spoor. Ook nadat Toby – die bereid was om een wedstrijd mee te doen – de 3-1 gemaakt had, kwam Refleks toch wel eenvoudig door de verdediging van KVS heen. Maar langzaam aan werd wel zichtbaar dat de looplijnen, de ingeslepen patronen en de niet aflatende positieve feedback van Annemieke de D2 naar een hoger korfbalplan hadden gebracht. Kort na elkaar werd Otte in een kansrijke positie gesteld en verzaakte hij niet en bracht in een mum van tijd de D2 naar 6-2. In het kielzog van Otte sloop Danique ook al meermaals richting de korf en maakte er al snel 7-2 van. Otte had er nog geen genoeg van en op zijn Ottens wierp hij de bal van aanzienlijke afstand. Refleks daarentegen zat niet stil en wist toch nog er twee punten bij te scoren. Annemieke zag dit niet met lede ogen aan spoorde de D2 aan zich te gorden tot den strijd! Die adhortatie was niet aan dovemans oren gericht en de D2 ging er nog even voor: kort achterelkaar scoorde Roan de 9-4, Toby de 10-4 en Hannah de 12-4,  een voor een schitterende punten. Wat vooral opvallend was, hoe scherp KVS er steeds tussen kwam. Iris heerste zoals gebruikelijk onder de korf, Emma had vrijwel alles wat op haar dame werd gespeeld. Sem sprong overal tussen en passte toch wel erg strakke ballen op iedereen. De laatste paar minuten pakte ook Danique nog een punt mee en Sem sloot de wedstrijd af. Het laatste wapenfeit was van Refleks, dat overigens ondanks de stand ook steeds leuker en beter begon te spelen. De eindstand is 14-5.

Na een lastige wedstrijd tegen Valto, een vooral leerzame wedstrijd tegen Madjoe, een veerkrachtige pot tegen Achilles en sterk samenspelende strijd tegen Refleks is de D2 klaar voor het nieuwe korfbalseizoen. Dan wachten eerst KZ Danaïden, het nieuwe DUNAS (Dubbel Zes-Futura) en Phoenix!

Het technisch hart!