De eerste wedstrijd na de winterstop stond dit weekend voor KVS E1 op het programma. Alle ploegen in de competitie zijn aan elkaar gewaagd. Dus de wedstrijd tegen Maassluis E1 was een hele belangrijke. Kunnen we de aansluiting met de bovenste ploegen behouden of bivakkeren we voorlopig in de middenmoot? De spanning op de tribune was dus van tevoren om te snijden!

Van deze spanning was overigens bij de E1 niets te merken. Spelers en speelsters waren goed geluimd, relaxed en hadden er veel zin an. Na een lange winterstop kunnen we eindelijk weer korfballen. De warming up werd soepeltjes en vlot afgewerkt onder leiding van Romy en Daimy.  Dit Dynamic Duo nam ook de coaching van deze wedstrijd over van Annemieke. De trainster kon vanaf de tribune de wedstrijd goed analyseren en zo bepalen waar ze de komende weken op kunnen trainen.

Bij de start van de wedstrijd pakte de E1 direct het iniatief, maar het was Maassluis dat de score opende. Dit beeld bleef eigenlijk ook het beeld voor de rest van de wedsrtijd. De E1, heel actief met bijtertjes zoals Iris en Roan, overal zat een speler van KVS tussen. En Maassluis dat met geslepen korfbal in de buurt van KVS bleef.

Na een schitterend afstandsschot van Roan en een mooie doorloop van de heren was daar dan ook de verdiende voorsprong. Van deze voorsprong konden we niet lang genieten. Maasluis kwam niet vaak bij de korf, maar als ze daar kwamen, waren ze wel direct effectief, met de 2-2 en 3-2 als gevolg.

Vervolgens Girl Power, door een mooie combi Iris-Hannah, afstand schot van Sanne en weer snel spel van Hannah nam KVS een beetje afstand van Maassluis, 3-5! Maar Maasluis bleef zich vastklampen aan KVS, vlak voor de rust maaktMaassluis dan ook de 4-5.

Na rust werd er met krachten gesmeten door beide teams. Het spel golfde heen en weer zonder veel gevaar rond de korf. Toch was het weer KVS dat de ban kon breken en dankzij Sem en Emma werd er een veilige voorsprong op het scorebord gezet. Niets was minder waar, spanning alom, Maassluis perste er nog een eindsprint uit en dat resulteerde in een 7-8 stand met nog een paar minuten te spelen. Maar door coaching van Daimy en Romy werden de laaste minuten als ware routiniers probleemloos volgespeeld.

Complimenten aan het hele team en coaches, iedereen heeft hard gewerkt en het plezier spatte ervan af.