Ruben, Olivier, Koen, Tessa uit de B1 en Dominique uit de B3 deden vandaag namens hun school – de Populier – mee aan de eindronde van Olympic Moves. Zowel klas 1/2 (met Tessa, Dominique en Koen) als klas 3/4 (met Olivier en Ruben) hadden zich gekwalificeerd door de regionale voorronde te winnen. Het Olympic Moves eindtoernooi werd gehouden op het complex van DVO in Bennekom.

Klas 1/2

De voorrondes liepen voorspoedig en de halve eindstrijd werd bereikt. Tegenstander was een school uit Heerenveen. Een aantal kinderen herkenden we nog, omdat de toenmalige C1 tegen dit team de gewonnen NK-finale had gespeeld. Inmiddels waren deze Heerenveen-ers een stukje groter geworden en trokken ze vandaag jammergenoeg aan het langste eind, zij het nipt (8-9). Met het kleinst mogelijke verschil ging Heerenveen door naar de grote finale en mocht Populier klas 1/2 de kleine finale spelen. Deze kleine finale werd reglementair gewonnen omdat de tegenstander geen 2e dame meer op de been kon brengen. Een kleine domper, maar toch mooi 3e.

Klas 3/4

Net als klas 1/2 bereikten deze Populierders ook de halve eindstrijd. In de halve eindstrijd werd tegen een school uit Papendrecht gestreden (lees: PKC). Zij waren helaas een maatje te groot, dus ook hier de strijd om het brons. Dit werd een hele spannende. Tegen het Sint Michielscollege viel het kwartje precies de goede kant op voor de Populier (18-17). Beide teams dus 3e van Nederland. Knap gedaan.

Leuk om te zien hoe onze KVS-ers samen met kinderen van Achilles en Die Haghe Den Haag/Scheveningen hebben vertegenwoordigd.