KVS Kamp 2019

DATUM: 20 juli t/m 27 juli 2019

WAAR GAAN WE HEEN?
Groepsaccommodatie Emsland, Ommen
Emslandweg 17, 7731 RP Ommen
I: Emsland-Ommen

VERTREK
Zaterdag 20 juli verzamelen we om 10:30u bij ’t Hokje (Cremerweg 2). Zorg dat je op tijd komt, want om 11:00u zal de bus vertrekken richting Ommen.

De eerste maaltijd van de kookploeg zal de avondmaaltijd zijn. Het is daarom verstandig als uw kind heeft ontbeten en een LUPA (lunchpakket) meeneemt voor in de bus.

TERUGKOMST
Zaterdag 27 juli zijn we omstreeks 12.00u weer terug in Scheveningen bij ’t Hokje.
Indien de aankomsttijd wijzigt, dan zal dit gecommuniceerd worden via social media. Voor de ouders daarom handig om social media die dag in de gaten te houden.

DE AVOND VOOR VERTREK
Bij KVS is het inmiddels traditie om de vrijdagavond voor vertrek al belangrijke voorbereidingen te treffen om ervoor te zorgen dat we op de zaterdag rustig kunnen vertrekken naar onze bestemming. Ook dit jaar zal dit het geval zijn. Opvrijdag 19 juli, de avond voor vertrek, worden alle ouders, spele’s (spelleiders) en kaki’s (kampkinderen) om 18:00u verwacht bij het ’t Hokje. Op deze avond staat het volgende op de planning:

 • Het inladen van de vrachtwagens: inleveren tassen en fietsen!
  Het is de bedoeling dat iedereen deze avond zijn/haar tassen komt inleveren.De aspiranten en junioren (de pupillen dus niet!) leveren daarnaast ook hun fiets in.
  Meld je bij aankomst bij het hokje aan bij de leiding. Zij zullen met een tafeltje voor de ingang zitten en afvinken wie zijn/haar tas heeft ingeleverd. Op deze manier weten wij dat alle tassen en fietsen er zijn.
  De fiets moet net als de kaki in goede conditie zijn en voorzien zijn van licht! Grote rekken of manden voor- of achterop de fiets graag van de fiets verwijderen. Deze zijn namelijk erg onhandig bij het inladen van de vrachtwagens en kunnen daardoor kapot gaan. Om 18:30u gaan we de fietsen en tassen in de vrachtwagens laden. Van de oudste groep kaki’s wordt verwacht dat zij hierbij een handje helpen. Hulp van enkele enthousiaste ouders zal ook op prijs worden gesteld.
 • Kampwinkel tegoed
  De kinderen krijgen 3 maaltijden per dag, fruit/ cake voor tussendoor en kunnen de hele dag limonade tappen. Daarnaast is er een kampwinkel voor de “lekkere trek”. Kinderen kunnen hier terecht op vaste momenten van de dag. Hier verkopen we ijsjes, snoepjes, koekjes, drinken e.d. Om te voorkomen dat kinderen met los geld rond lopen, werken we met een tegoed waar elke dag voor een vast bedrag wat van gekocht kan worden. Het tegoed voor de pupillen is € 10 en voor de aspiranten € 12. Dit is meer dan voldoende omdat we alles verkopen tegen inkoopprijs. Op vrijdagavond zal Ellen Jol in de kantine zijn om de tegoeden (contant !!) af te rekenen. De kookploeg zal gedurende de week per kaki exact bijhouden wat er is besteed.
 • Het inleveren van een envelop met postzegels
  Sommige kaki’s vinden het erg leuk om tijdens het kamp een kaart naar huis te sturen. Het is zonde als de kaki’s van hun winkeltegoed postzegels moeten kopen om dit kaartje te kunnen sturen. Postzegels (en adresgegevens) kunnen daarom bij Ellen Jol worden ingeleverd.
 • Het inleveren van informatie betreffende de ziektekostenverzekering
  We gaan ervan uit dat iedereen tijdens het kamp helemaal gezond en heel blijft. Maar mocht er onverhoopt toch wat gebeuren, moeten we gelijk actie ondernemen. Graag ontvangen we van alle kinderen een envelop (met naam kind) met een kopie van de zorgverzekeringpas. Geen pasjes bij ons inleveren, die raken kwijt! Op vrijdagavond zullen Ciska Nadorp en Richard de Vries in de kantine zijn om de envelop in ontvangst te nemen.
 • Het doorgeven van het gebruik van medicatie
  Gebruikt uw kind medicijnen? Dan kunt u dit opschrijven en bijvoegen in de envelop. Vermeld erbij wanneer en hoe vaak de medicatie ingenomen moet worden, zodat de kookploeg het in de gaten kan houden.
 • De Kampveiling
  Tijdens deze veiling kunt u als ouder bijvoorbeeld een luxe ontbijtje of juist een extra corvee dienst voor uw kind kopen. Uiteraard gaat de opbrengt van de veiling naar het kamp, zodat we met dat geld nog meer leuke dingen voor de kaki’s kunnen doen. Anieke den Heijer en Christine Rot zullen vrijdagavond en zaterdagochtend de veiling organiseren. Als u iets speciaals wilt kopen voor uw kind, dan kunt u uw verzoek bij hen kenbaar maken.
 • Heel KVS bakt: Cake van de week
  Ook dit jaar weer de Cake van de week. Wie van KVS kan de lekkerste cake bakken? We hebben de afgelopen jaren al heerlijke cakes voorbij zien komen. Elke avond proeft de kookploeg een paar cakes, waarna ze uitgedeeld worden aan de kinderen. De meest lekkere cake komt in aanmerking voor een prijs. De smaak en snijbaarheid is waar het om gaat. Eén voorwaarde: gebruik een normale cakevorm. Op vrijdagavond voor vertrek kunnen de cakes ingeleverd worden bij Rob van der Stelt en Jesper Zorn. Klik hier voor meer info.
 • Het stellen van vragen en geven van opmerkingen
  Heeft uw kind last van heimwee, een allergie, faalangst, watervrees, bedplassen of wat dan ook en heeft u dit niet vermeld op het inschrijfformulier, dan kunt u dit melden bij de komo Ciska de Graaf. De komo’s en de hoofdleiders zullen hier regelmatig contact over hebben, zodat indien nodig alle begeleiders hier rekening mee kunnen houden tijdens het kamp.

WELKE SPELE’S (SPELLEIDERS) GAAN MEE?
Jeroen van Dijk, Robin Dijkhuizen, Johan Verbaan, Youri Nadorp, Marcel Pronk, Tjeerd de Jager, Martin Knoester, Martine Rog, Larissa Lazarom, Pieter Redelijkheid, Mauro Orru, Sandra de Vries, Antoine Boogaard, Peter Voituron, Anieke den Heijer, Annabel Rog, Christine Rot, Saskia van Veen, Rik Geval, Linda van der Zijden, Bram van Nieuwenhuizen, Selma Rahman en Esther Timan.

WELKE KOMO’s (KOOKMOEDERS) EN KOVA’s (KOOKVADERS) GAAN MEE?
Ciska Nadorp, Ellen Jol, Richard de Vries, Ronald Parmentier, Nienke Rahman, Manouk den Heijer, Jesper Zorn, Menno den Dekker, Marcel van Dijk, Rob vd Stelt en Peter den Heijer.

WAT GAAN WE DOEN?
De hele week zullen de spele’s de kaki’s vermaken met spellen in het bos, op het grote sportveld, in het kamphuis of in een dorp of stad. Bij alle spellen en bezigheden zullen spele’s aanwezig zijn. Alleen de oudere kaki’s zullen soms zonder leiding iets doen.

WAT GAAN WE ETEN?
De Komo’s (kookmoeders) en kova’s (kookvaders) zullen er ook dit kamp weer voor gaan zorgen dat kinderen worden voorzien van eten en drinken. Ieder kind eet op kamp gewoon wat de pot schaft. Onze maaltijden zijn zo gangbaar en gevarieerd dat er altijd wat bij zit wat het kind wel lust. Uiteraard zijn er uitzonderingen voor kinderen met bv voedsel allergie of die vegetarisch zijn. In dit geval horen we dit graag tijdig, zodat we er bij de inkopen rekening mee kunnen houden.

IK GA OP KAMP EN NEEM MEE:
De volgende lijst is handig om bij de hand te hebben tijdens het inpakken:

Kleren Lange broeken, Korte broeken, Trainingsbroek, Truien/Vesten (waarvan zeker 1 met capuchon ivm teken), T-shirts, Onderbroeken, Sokken, Jas, Pet.

Extra kleding Sportkleding, Zwemkleding, Regenkleding, Oude kleding (kleding die vies mag worden), Wit t-shirt (dit witte shirt komt niet wit terug!), Zwarte kleding (kleding om je te camoufleren), Gala kleding (voor bijvoorbeeld een chic diner), Thema kleding: een volledig witte outfit.

Schoenen Gewone schoenen, Sport schoenen, Slippers, Veldschoenen.

Toilettas Douchegel, Shampoo, Deodorant, Tandpasta, Tandenborstel, Zonnebrand, Aftersun, Muggenstift, Anti-teek middel, Anti-jeuk.

Slaapspullen Slaapzak, Kussen + -sloop, Hoeslaken, Pyjama.

Overige Zaklamp, Handdoeken, Washandje, Badlaken, Vuilniszak (handig voor de vuile was), Fietslichtjes (aspiranten), rol aluminiumfolie (pupillen).

VOOR DE PUPILLEN: TASJE KLEREN PER DAG
Omdat het jaarlijks een ‘rampenplan’ is in de pupillenkamer en met name in de tassen van de pupillen, hebben we het volgende idee: De kleintjes van het kamp, dus de kaki’s die net iets minder zelfstandig zijn dan andere kaki’s, hebben in hun tas meerdere plastic tassen. In die plastictas zit: 1 broek, 1 onderbroek, 1 paar sokken, 1 t-shirt, 1 handdoek, etc. Kortom: wat de pupil per dag nodig heeft. Op de tas plakt u een sticker of stukje tape met de naam van een dag erop. Tevens geeft u een plastic tas met extra kleding mee (i.v.m. regen, zwemmen, moddertocht etc.). Op deze wijze kan de pupil elke dag met schone kleding de dag aanvangen! Ook voor aspiranten is dit trouwens aan te raden. Pakt u als ouder de tas van uw kind in? Laat voor vertrek uw kind zien wat u heeft ingepakt, zodat de kaki’s weten wat er allemaal in hun tas zit. Het komt vaak genoeg voor dat kaki’s niet eens weten wat zij allemaal mee hebben genomen.

GEEN MOBIELE TELEFOONS
Het is verboden om een mobiele telefoon mee te nemen op kamp. Dit om heimwee en verlies te voorkomen. Bovendien is het niet gezellig is als kaki’s zitten te appen tijdens het eten. Mobiele telefoons die door de spele’s worden gezien kunnen in beslag genomen worden en worden na het kamp teruggegeven. Nemen kinderen toch een telefoon of iets dergelijks mee, dan is het kamp niet aansprakelijk voor verlies of schade. Wil je als ouder toch contact krijgen met uw kind, dan zijn Ellen, Ciska, Youri en Pieter ten alle tijden bereikbaar (telefoonnummers hieronder).

INTERNET
KVS kamp is ook dit jaar te volgen via internet! We gaan proberen om elke dag wat foto’s op onze Facebook-pagina en Instagram te plaatsen, zodat het thuisfront goed kan volgen wat wij allemaal op het kamp uitvogelen. Ook kunnen er natuurlijk weer berichtjes worden achterlaten op Facebook. Word snel lid van onze Facebook-pagina: www.facebook.nl/kvskamp

GEEN BEZOEK
In een week intensief leuke dingen doen, bouw je een hele sterke band op met elkaar. Als dan ouders op bezoek komen merk je dat er soms onrust ontstaat in de groep. Bezoek op het kamp kan heimwee aanwakkeren bij uw en andere kinderen. Dit klinkt misschien erg streng, maar door de ervaring zeggen wij nu dat bezoek op het kamp niet op prijs wordt gesteld. Mailtjes, brieven en berichten op Facebook worden wel zeer gewaardeerd en worden voorgelezen! Hoe gekker, hoe beter!

MATERIALEN
Voor veel spelactiviteiten zijn de spele’s afhankelijk van de middelen die zij tot hun beschikking hebben. Om alle leuke spelideeën te kunnen realiseren, willen wij u vragen of u iets aan ons zou kunnen schenken. Staat er iets op uw zolder/kelder/schuur wat u nooit meer gebruikt? Tijdens Koningsdag iets op de rommelmarkt willen verkopen, maar is dit niet gelukt? Heeft u iets wat u nooit meer gebruikt en staat het alleen maar in de weg? Wij zouden overal hartstikke blij mee zijn! Niets is te gek!

Denk bijvoorbeeld aan de volgende spullen:

 • Pennen/Potloden/Stiften/Krijt
 • Scharen/Nietmachines/Plakband/Lijm
 • Tape
 • Afzetlint
 • (gekleurd) Papier
 • Lakens
 • Grote (of kleine) zeilen
 • Tafelkleden
 • Lege flessen/blikken
 • Touw
 • Verkleedspullen
 • Handdoeken/Theedoeken
 • (oud) Speelgoed
 • Opbergdozen/Kratten
 • Voetballen

Graag zouden we deze en/of andere spullen van u in ontvangst willen nemen op vrijdagavond 19 juli, de dag voor vertrek naar Ommen.

KAMPGELD
Mocht u bij het aanmelden van uw kind alleen een aanbetaling hebben gedaan, dan verzoeken wij u om zo snel mogelijk het resterende deel van het kampgeld over te maken naar de kamprekening. Vermeld hierbij de naam en het team van uw kind. De totale kosten zijn €160,- per kind (inclusief aanbetaling).

Kamprekening: NL71 INGB 0006 0976 17 t.n.v. KVS Jeugdkamp.

SPONSOREN
Naast al deze middelen wordt een geldelijke donatie ook zeer op prijs gesteld. Om iets extra’s te kunnen regelen/organiseren, is sponsorgeld namelijk noodzakelijk. Een kleine bijdrage is al meer dan welkom! Wilt u zelf bepalen waar uw donatie aan wordt besteed, geef dit dan alsjeblieft aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een leuk dagje uit naar een zwembad/zwemplas of een lekker tussendoortje/toetje, zoals een ijsje. Tijdens het kamp krijgt u hiervoor natuurlijk een eervolle vermelding. Donaties kunnen worden gestort op de kamprekening: NL71 INGB 0006 0976 17 t.n.v. KVS Jeugdkamp.

WELKE KAMPKINDEREN GAAN MEE (86)?

A1: Indy Peters, Celeste Lazarom, Jesse vd Toorn, Fleur vd Ende, Christiaan Spaans, Madjid Korodowou, Lynn vd Ende
A2: Richard Kluitmans, Daimy Pronk, Romy Pronk, Tim Semp, Daphne Janssen, Bart Parmentier, Jorg Korving, Juan Verkerk, Frederique Toersen
A3: Matthew vd Haar
B1: Koen de Roode, Elian Boogaard, Olivier Thien, Tessa den Dulk
B2: Niek Janssen,  Janou Verburg, Puck van der Zwan, Lotte Spaans
B3: Dominique Raats, Feline Top, Senne den Dekker, Joris Spaans
C1: Sienna vd Plas, Estelle Roeleveld, Jara van den Berg, Fennik Boogaard, Hidde den Heijer
C2: Quinty Gerber, Emile Jol, Annika Heller
C3: Sander van Es, Noa Baale, Ivana Vreeswijk, Annelin Buis, Vera Struving
D1: Milou Koelman, Thomas Buwalda, Mirko Knoester, Jacky van Vendeloo
D2: Eline Knoester, Olaf de Jager, Noor Gunst, Madeline Jol
D3: Chloe Lenos, Emma de Wild, Eva van der Vorst, Rachel Pronk, Madelief Mortensen, Olivia Gunst, Lisa van Leeuwen, Naomi Pronk, Eline Willems
E1: Tirza Knoester, Nathan Buwalda, Sverre de Graaf, Senna vd Harst
E2: Hannah vd Plas, Toby Raats, Jasmijn Top, Danique van Wijgerden
E3: Romy Harteveld, Amy van den Berg, Leon Vijfhuizen, Indy Baale, Benjamin Witkamp, Mily Alazzazzi
E4: Sanne de Jager, Iris Koelman, Mae-Lin van de Graaf, Emma de Graaf, Sem Pronk
E5:
F1: Joelle de Roode, Kate Roeleveld, Tim de Jager, Aron Buwalda, Jens van Swol
F2: Lulu Kruit
F3: Madelief Tiemans
F4: Sijf Baarda

TOT SLOT
De spele’s en de kookploeg hebben na een jaar voorbereiding enorm veel zin om de kaki’s weer een hele week te gaan vermaken. Bij voorbaat bedanken we hierbij alvast alle ouders die het rijdersgeld/sponsorgeld beschikbaar hebben gesteld aan het kamp en natuurlijk iedereen die iets heeft gedoneerd in de kamp collectebussen of hebben overgemaakt naar de kamprekening. Hierdoor kunnen we toch weer wat extra’s doen voor de kinderen.

Wij raden u wel aan om de deze internetsite en de Facebook- en instagrampagina van KVS in de gaten te houden.

Bedankt en tot vrijdag 19 juli!

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen, dan kunt u altijd contact opnemen met:

Pieter Redelijkheid, kampleider, 06 23 40 64 87
Youri Nadorp, kampleider, 06 14 48 51 28
Ciska de Graaf, kookploeg, 06 20 33 37 77
Ellen Jol, kookploeg, 06 28 07 38 74