In Zoetermeer startte KVS  dinsdagavond met een gewijzigde opstelling. Youri Nadorp bleek toch te veel last te hebben van de blessure die hij opliep in de wedstrijd tegen Eibernest. Hij werd uit voorzorg aan de kant gehouden, waarbij Antoine Boogaard ontbrak vanwege werkzaamheden. Ook bij de dames was Franca Witjas nog steeds afwezig vanwege werkzaamheden en keek de geblesseerde Naomi Grootscholten ook nu weer de verrichtingen vanaf de bank toe. Net als tegen Eibernest startte Larissa Lazarom in de basis en maakte Madjid Korodowou zijn debuut in de basisopstelling van KVS 1. Zoetermeer was niet uitgelopen voor de op papier toch mooie ontmoeting tussen twee Overgangsklasse ploegen. Dat was 2 jaar geleden wel anders, de Veur kolkte en KVS kreeg met maar liefst 28-18 klop in een seizoen waarin Meervogels kampioen werd en promoveerde naar de hoofdklasse. Het hoofdklasse avontuur duurde echter maar een jaartje en dus speelt Meervogels dit jaar weer Overgangklasse.

Zuivere Laura Dijkhuizen in de eerste helft

Na een gelijk opgaande opening sloeg KVS een gaatje bij 3-6 met de aantekening dat Laura Dijkhuizen en Pieter Redelijkheid er respectievelijk al 3 en 2 hadden gemaakt. Voor Coach Rick Nell, die na 4 jaar Fiks de nieuwe trainer is bij Meervogels, tijd om een time-out aan te vragen. Kennelijk raakte hij in die 30 tellen de juiste snaar want Meervogels kwam terug tot 6-6, waarna beide ploegen elkaar tot aan 8-8 redelijk in evenwicht hielden. Na die gelijke stand nam KVS echter meer het initiatief en via o.a Bryan van Deursen en de eerste van Madjid  Korodowou liep KVS weer uit naar 2 verschil. Die marge werd voor rust zelfs verdubbeld naar 4, mede dankzij een bloedzuivere Laura Dijkhuizen (oud KVS’ster Eline van Lomwel had geen grip op haar in de eerste helft) en Pieter Redelijkheid. Met 9 treffers namen beide maar liefst 2/3e van het aantal doelpunten voor hun rekening.

Pieter Redelijkheid schiet er lustig op los in de 2e helft

Ook in de 2e helft hield KVS, zonder dat het groots speelde, grip op de wedstrijd. Meervogels oogde futloos en tuurlijk de ambiance was er niet maar er stond toch min of meer een finale-plek op het spel.  Larissa Lazarom maakte na rust de 8-13 en ook Lynn van der Ende wist daarna te scoren (9-14). Van der Ende, tegen Eibernest nog goed voor 5 treffers, moest na een blessurebehandeling echter worden vervangen door Jill Buytelaar. Met de 6e alweer van Pieter Redelijkheid leek de wedstrijd bij een stand van 12-18 gespeeld. Maar met afgelopen zaterdag nog vers in het geheugen kan dat zomaar weer veranderen. En dat gebeurde ook want Meervogels kwam terug tot 17-19. Laura Dijkhuizen had daarbij de pech dat er 2 zuivere doelpunten ‘per ongeluk’ werden afgekeurd omdat het arbitrale duo Opering/den Ouden net voor een overtreding voor haar hadden gefloten. In een zeer sportieve wedstrijd kon Dijkhuizen de welgemeende excuses van het arbitrale duo wel waarderen, want  met in totaal 7 treffers kon haar avond toch al niet meer stuk. Pieter Redelijkheid maakte met zijn 8e treffer een minuut voor tijd aan alle onzekerheid een einde. Vooral in de 2e helft kon hij naar hartenlust aanleggen, mede dankzij prima rebound werk van Madjid Korodowou. Ondanks dat hij niet tevreden was over zijn eigen spel pakte de jonge Korodowou aanvallend 2/3e van al zijn rebounds tegen de geroutineerde gebroeders Roos, en dat is gewoon een prima statistiek. KVS won uiteindelijk met 18-22 en plaatste zich daarmee voor de grote finale die zaterdag om 20:30 in de HKV/Ons Eibernest Hal wordt gespeeld.

Fiks de favoriet in de finale

Fiks won beide poulewedstrijden met ruime cijfers, zowel tegen VEO als tegen GKV/Enomics wist het 35 doelpunten te maken. Aan KVS de taak om dat te ontregelen en zover hield het HKV/Ons Eibernest en Meervogels op 18 doelpunten dus daar ligt misschien ook wel de kracht van KVS. Toch is Fiks de favoriet, het speelt zowel op het veld als in zaal in de Hoofdklasse en daarnaast is het ook nog is de titelverdediger. Kortom, KVS heeft een steuntje in de rug nodig en dus de oproep om alle verjaardagen zaterdagavond uit te stellen en massaal naar de Steenwijklaan te komen. Het wordt sowieso een drukke finaledag want er worden meer dan 1000 toeschouwers verwacht.

Sprookje KVS 2 ten einde

KVS 2 was hard op weg om de sensatie van het senioren-toernooi te worden. Echter, door een ongelukkige samenloop van wedstrijdplanning (KVS 1 en 2 speelden  tegelijkertijd) moest het zonder Madjid Korodowou, Jill Buytelaar en Larissa Lazarom aantreden tegen Maassluis 1. De drie waren tenslotte al aanwezig bij KVS 1. Toch deed KVS 2 dinsdagavond in Houtrust wat het kon, maar Maassluis 1 was met 28-24 net een maatje te groot. Het werd daarmee uitgeschakeld voor de halve finale. Die gaat nu tussen Maassluis 1 en Achilles 1. Ondanks de nederlaag kan KVS 2 terugkijken op een prima voorbereiding.