De selectie van KVS 1/2 en KVS A1 zijn de voorbereiding voor de zaalcompetitie gestart met de jaarlijkse deelname aan de Haagse Korfbaldagen. Dit korfbalevenement vindt zijn oorsprong in 1985 als het zaalkorfbaltoernooi om de Binnenhofcup (die overigens door KVS werd gewonnen). Nadat het dagblad Het Binnenhof werd overgenomen door de Haagsche Courant, werd het toernooi voortgezet als Haagsche Courant Cup (HC-Cup). Na de samenvoeging van de Haagsche Courant met het Algemeen Dagblad ontstonden er diverse toptoernooien in en rondom Den Haag. Op initiatief van de Gemeente Den Haag zijn alle evenementen samengevoegd en ontstond het grootste zaalkorfbaltoernooi ter wereld die jaarlijks voor aanvang van de zaalkorfbalcompetitie wordt gespeeld. De laatste keer dat KVS de Haagse Korfbaldagen wist te winnen dateert alweer van 2013.

KVS 1 start Haagse Korfbaldagen met overwinning

KVS 1 opende het toptoernooi met een ‘thuiswedstrijd’ in De Blinkerd tegen HKV/Ons Eibernest. Een bekende tegenstander die momenteel wordt gecoacht door oud topkorfbalster Mady Tims. Beide ploegen kennen elkaar door en door en spelen ook regelmatig tegen elkaar. Op het veld troffen beide ploegen elkaar nog ter voorbereiding op de competitie. Toen wonnen de Hagenaars nipt met 20-21. Pikant detail is dat beide teams ook dit jaar weer in dezelfde Overgangsklasse zijn ingedeeld voor de zaal. Met Larissa Lazarom in de basis voor de afwezige Franca Witjas en de nog altijd geblesseerde Naomi Grootscholten, opende KVS na 9 seconde de score via Youri Nadorp. De toon was daarmee gezet want KVS heerste op alle fronten in de 1e helft. Met name Lynn van der Ende speelde een ijzersterke 1e helft. De 12-4 ruststand was niet meer dan verdiend. Met de 13-4 na rust leek KVS op een zeer ruime overwinning af te stevenen, iets wat zelden voorkomt in de korfbalclash tussen Scheveningen en Den Haag. Maar bij een stand van 15-6 kende KVS een zwakke fase waar Eibernest ten volle van profiteerde. De in de eerste helft nog volledig onzichtbare Blessy Blom kreeg het plotseling op z’n heupen. De speler die vorig jaar nog met TOP A1 de Ziggo finale won nam zijn ploeg op sleeptouw, Eibernest scoorde maar liefst 7x op rij. In een spannende slotfase die van 19-15 naar 19-18 ging wist KVS uiteindelijk ternauwernood te winnen. Een wijze les voor de komende ontmoetingen in de zaalcompetitie.

KVS 2 behaalt 2 prachtige overwinningen

Ook dit jaar neemt KVS 2 weer deel aan de Haagse Korfbaldagen. De reserves die in de zaal in de reserve hoofdklasse gaan uitkomen zijn ingedeeld in de seniorencompetitie met tegenstanders: Dubbel Zes/Futura 1, ALO 1 en Maassluis 1.  De eerste wedstrijd in sporthal Houtrust won KVS 2 met 19-13 met o.a. 6 treffers van Christiaan Spaans bij de heren en 4 doelpunten van Jill Buytelaar bij de dames. Ook de 2e wedstrijd werd gewonnen door KVS 2. In de Haagse Sportcampus werd ALO 1 met 22-24 verslagen. Na een vroege achterstand (4-1, 6-3) boog het tweede de achterstand om in een voorsprong en leidde het bij rust met 10-12. Het liep zelfs uit naar een 11-15 voorsprong, die echter teniet werd gedaan door de bewoners van de bosjes van Pex. In een aantrekkelijke en doelpuntrijke wedstrijd was aanvoerder Robin Dijkhuizen met maar liefst 8 treffers de grote man. KVS 2 lijkt daarmee hard op weg om zich te plaatsen voor de halve finale van het senioren toernooi.

Leerzame wedstrijden KVS A1

De junioren, die vorig jaar nog de Haagse Korfbal Dagen wisten te winnen, zijn na 2 wedstrijden al uitgespeeld. Het team dat in vergelijking met vorig jaar 4 nieuwe jonge heren moest inpassen, verloor eerste nipt van Vitesse A1 (19-21) in sporthal Houtrust, waarna ook ONDO A1 een maatje te groot bleek te zijn. In de Blinkerd werd het 16-25 voor de ploeg uit ’s-Gravenzande. Ondanks de nederlagen waren de wedstrijden uiterst nuttig en is er nog voldoende tijd om verder te schaven aan dit jonge team alvorens de zaalcompetitie begint.

Programma

Het verdere verloop van KVS 1 en 2 hangt af van de resultaten die zij deze week boeken. Het zou zomaar kunnen dat beide ploegen aanstaande zaterdag op de finaledag in de HKV/Ons Eibernest hal te bewonderen zijn, wat een absolute stunt zou zijn. Alvorens daar over gedroomd kan worden moet er wel eerst gewonnen worden om als eerste in de poule te eindigen. KVS 2 speelt daarna dan nog eerst een halve finale, waar Achilles 1 de mogelijke tegenstander wordt. KVS 1 kan zich direct plaatsen voor de finale.

Dinsdag 5 November

Maassluis 1 – KVS/Maritiem 2 : Aanvang 20:45 – Sporthal Houtrust (Scheveningen)
Meervogels/Fisica 1 – KVS/Maritiem 1 : Aanvang 20:45 – Sporthal de Veur (Zoetermeer)

Bekijk de foto’s van KVS/Maritiem 1 tegen HKV/Ons Eibernest 1 hier!
En de foto’s van KVS/Maritiem A1 tegen ONDO A1 hier!