KVS is na een ontluisterende nederlaag tegen Sporting Trigon weer koploper af. Kennelijk bracht de weelde van het koploper zijn te veel spanning met zich mee want KVS speelde ver beneden haar niveau. In een onaantrekkelijke wedstrijd speelde KVS van het begin tegen zichzelf waarin het grossierde in plaatsfouten, misverstanden en een zeer matige afronding van de vele kansen die het kreeg. Het had bovendien ontzettend veel moeite met de bekende achterverdedigende tactiek van Sporting Trigon. Door de 18-19 nederlaag staat KVS 2e achter GKV, die zelf met 29-23 een forse tik uitdeelde aan naaste concurrent Swift.

Slechts 7 treffers in de eerste helft

Het was een aandoenlijk gezicht na afloop van de verloren wedstrijd van KVS. Terwijl zijn ploeggenoten met luide oerkreten en high-fives de overwinning op KVS vierde, daar troostte Trigon ‘spits’ Ferry Jansen de treurende Franca Witjas. Witjas die aan een sterk seizoen bezig is voor KVS kon niet in de basis starten vanwege een ontsteking aan de achillespees en werd node gemist. Gedurende de 2e helft viel ze nog wel in maar ook zij kon een nederlaag niet voorkomen. Het achterverdedigen van Sporting Trigon leverde KVS namelijk al vroeg in de wedstrijd problemen op. Ondanks de snelle 1-0 van Madjid Korodowou die het achterverdedigen meteen afstrafte had KVS vanaf de 3-3 geen antwoord op de tactiek van de Leidenaren. Met name de Sporting Trigon heren lieten zich veelvuldig terugzakken wat veel weg had van een zoneverdediging als bij het handbal. Verdedigend had KVS het wel op orde maar het ontbrak vooral aan precisie in aanvallend opzicht. De ruststand van slechts 7-10 van dan ook een logische afspiegeling van het vertoonde spel.

KVS heeft geen antwoord op tactiek Trigon

Ook in de 2e helft kreeg KVS maar geen vat op het spel van Sporting Trigon, dat zelf wel enkele keren wist te scoren waardoor KVS voortdurend achter de feiten aanliep. Een paar keer haalde KVS nog wel de achterstand op (o.a. van 11-15 naar 15-15) maar op voorsprong kwam het maar niet. Met wissels probeerde van Dijk/Zorn nog wat te forceren, maar ook dat leverde geen resultaat op. KVS miste deze wedstrijd gewoon te veel kansen er werden onder andere 2 strafworpen gemist en ook uit de 6 genomen vrijeballen werd geen enkele treffer gemaakt. Het zorgde ervoor dat de frustraties over het eigen spel toe namen. In een alles-of-niets poging werd 2 minuten voor tijd ‘pinchhitter’ Jesse van der Toorn (KVS 2) in gebracht om er in ieder geval nog een punt uit te slepen. De gok die van Dijk en Zorn hiermee namen pakte helaas verkeerd uit. Na schotklokoverschrijding ging de bal zelfs richting Trigon aanval waar KVS meteen aan de noodrem trok om balbezit te forceren. Het leverde Sporting Trigon een strafworp op die koelbloedig werd afgemaakt waarna de wedstrijd in feite was gespeeld. Het doelpunt van KVS in de allerlaatste seconde van Larissa Lazarom (zij verving Franca Witjas) was er een voor de statistieken. KVS zakt door de nederlaag naar de 2e plaats met 1 punt achterstand op GKV.

Andere uitslagen

Het duel tussen de 2 titelkandidaten GKV en Swift is gewonnen door GKV. Met een 29-23 overwinning deelden de Gorcummers een enorme mentale dreun uit aan de ploeg die misschien wel het meest attractieve korfbal speelt in de poule. Maar doelpuntenrecords ten spijt het was al de 3e nederlaag op vreemde bodem voor Swift. Het seizoen lijkt voor de Middelburgers zelfs uit te draaien op een faliekante mislukking want met minder dan promotie naar de zaalhoofdklasse neemt het geen genoegen. Voor GKV, dat deze week Menno Kop presenteerde als nieuwe hoofdcoach voor het volgende seizoen, lonkt nu plotseling de titel. Het heeft een voorsprong van 3 punten op Swift en een beter onderling resultaat. Bij Vriendenschaar verlengde trainer/coach Jorith Ekelmans deze week zijn verbintenis met nog een jaar. Reden voor een feestje was er niet want Vriendenschaar, dat vorige week nog bijna won van GKV, liet zijn trainer tegen Valto lelijk in de steek. Bij rust stond het al met 14-7 achter tegen een uitstekend spelend Valto, die uiteindelijk met een 26-17 verdiend de punten pakte. De kelderkraker tussen VEO en HKV/Ons Eibernest werd na een gelijkopgaande wedstrijd gewonnen door Eibernest. Door de 23-25 overwinning pakte HKV/Ons Eibernest niet alleen de 2 punten ook het onderlinge resultaat is nu in het voordeel van de Hagenezen. Voor VEO ziet het er na de nederlaag tegen Eibernest nogal sombertjes uit, want in vergelijking met Eibernest heeft het ook nog is een zwaarder programma. Aanstaande Zaterdag is VEO de tegenstander van KVS. De wedstrijd in Sporthal Essesteyn (Voorburg) begint al om 16:35u.

Doelpunten

Madjid Korodowou 4, Antoine Boogaard 4, Youri Nadorp 3, Pieter Redelijkheid 2, Larissa Lazarom 2,  Bryan van Deursen 1, Laura Dijkhuizen 1, Naomi Grootscholten 1