Een week na de ontluisterende thuisnederlaag tegen Sporting Trigon spoelde KVS de kater weg met een ruime 21-32 overwinning op VEO. Doordat VEO met open vizier de strijd aan ging ontstond er zaterdagmiddag een levendige en open wedstrijd. De Voorburgers, die tegen degradatie strijden, konden KVS echter een helft bijbenen waarna KVS dankzij een zuiver schot uiteindelijk uitliep naar een ruime overwinning. KVS aanvoerder Pieter Redelijkheid deed zijn oude club met 8 treffers het meest pijn.

“We hebben de nederlaag tegen Trigon verwerkt en gefocust op VEO”, Antoine Boogaard (KVS)

De dreun na de 18-19 nederlaag van een week eerder was hard aangekomen bij de Supervissen. Volgens Antoine Boogaard was het stilletjes op de dinsdagtraining en was iedereen nog duidelijk bezig met het verwerken ervan. Daarna werd er een dikke streep onder die wedstrijd gezet en zijn we ons gaan focussen op VEO aldus Boogaard. Bij VEO was de stemming daags na de nederlaag tegen HKV/Ons Eibernest ook niet al te best. De nederlaag kostte trainer Johan van Barneveldt uiteindelijk zijn baan als hoofdcoach. De rest van het seizoen wordt afgemaakt door het duo Breedveld en Kok, twee echte VEO clubmensen. Daarmee lijkt VEO overigens veel op KVS waar ook 2 echte clubmensen (van Dijk/Zorn) aan het roer staan.

Speelstijl VEO ligt KVS wel

Misschien kwam voor KVS de wedstrijd tegen VEO wel op een gelegen moment want het spel van VEO ligt KVS altijd wel. De speelstijl van VEO is er in ieder geval op gericht om lekker met open vizier te korfballen. Of het altijd slim is valt te betwijfelen want eerder dit seizoen kreeg VEO al een keer 40 treffers om de oren tegen Swift. Maar volgens VEO aanvoerder Daan de Groot ‘komen mensen voor een leuke pot korfbal en niet voor een schaakwedstrijd’, vervolgens: ‘We weigeren te korfballen zoals Sporting Trigon dat doet’, aldus de kersverse jonge vader. VEO opende dan ook met een snelle 2-0 voorsprong die het vasthield tot aan 4-2. Met name Bouke van Drunick (VEO) had een zuiver schot, ondanks uitstekend verdedigen van Pieter Redelijkheid wist hij in de beginfase een aantal maal te scoren. De twee vochten overigens een heerlijk duel uit in de eerste helft. Waar Redelijkheid het in de 2e helft opnam tegen David Nanusevski. Bij KVS zette Anne van Arkel met 2 rake afstandsschoten het KVS treintje in gang, waarna KVS voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong pakte. Het liep zelfs enkele keren uit naar een verschil van 4 doelpunten maar telkens haalde VEO de achterstand op naar 2 doelpunten. Dat KVS uiteindelijk met een 11-15 de rust in ging was mede te danken aan een benutte vrije bal van Lynn van der Ende. Van der Ende die geplaagd wordt door een langdurige voetblessure stond eindelijk weer is in de basisopstelling. Het ontbrak haar nog wat aan wedstrijdritme maar het feit dat ze de vrije ballen opeiste geeft aan dat ze op de weg terug is.

KVS geeft gas in de 2e helft

Het moet gezegd worden ondanks de 11-15 speelde VEO een prima eerste helft. Dat hield het ook nog begin 2e helft vol waar Breedveld en Kok enthousiast aan het coachen waren. Vanaf 15-18 echter was het Voorburgse verzet gebroken want waar vorige week het schot ontbrak bij KVS daar schoot het nu over vrijwel alle schijven raak. Was het de gewijzigde opstelling ? of was het de gewijzigde tactiek ? feit was dat KVS een prima wedstrijd speelde. Opvallend was misschien wel de rol voor Youri Nadorp, waar hij normaal in de punt te vinden is stond hij deze wedstrijd vaak in de rebound. Als de aanval even niet liep nam hij het aanvallend waar, waardoor hij als ‘rebounder’ 4 doelpunten wist mee te pakken. Bij VEO was de pijp inmiddels volledig leeg, terwijl KVS het gas er flink op bleef houden. Daardoor liep de score uit naar een verschil van 10 . Het was voor VEO het sein om Melanie van de Weijden een publiekswissel te gunnen want zij neemt (voorlopig?) afscheid van VEO 1. Nog meer zorgen dus voor de toch al dunne selectie van VEO en misschien is een jaartje in de eerste klasse maar beter ook dan kan het in alle stilte bouwen aan een nieuw team. KVS won uiteindelijk afgetekend met 21-32 waar na afloop Antoine Boogaard zich afvroeg of KVS überhaupt ooit in een uitwedstrijd meer dan 30 doelpunten had gemaakt.

Andere Uitslagen

Doordat KVS al vroeg klaar was kon het in de avond nauwlettend via alle socials de verrichtingen van de andere wedstrijden volgen, het werd uiteindelijk een bizar avondje. Te beginnen met koploper GKV, zij speelde met 20-20 gelijk tegen Valto. Achteraf bezien een gewonnen punt want bij rust keek GKV tegen een 8-13 achterstand die in de 2e helft zelfs opliep naar een verschil van 7. Maar zoals eerder dit seizoen tegen Vriendenschaar wist GKV er toch een gelijkspel uit te slepen. Bij Valto lijkt na het vertrek van Eric Geijtenbeek de vorm weer helemaal terug. Na de overwinning van vorige week op Vriendenschaar en het gelijke spel tegen GKV neemt het duidelijk afstand van de onderste plekken. Het Middelburgse Swift kwam deze week met het nieuws naar buiten dat sterspeler Gijs Gillissen aan het eind seizoen stopt, terwijl hoofdcoach Dennis Plantinga juist voor 2 seizoenen heeft bijgetekend. Gijs Gillissen ontbrak overigens in de thuiswedstrijd tegen Sporting Trigon waar tot aan de rust (14-11) niets aan de hand leek voor de Middelburgers. Maar misschien werd de in Den Haag woonachtige topschutter toch wel gemist bij Swift want het bleef uiteindelijk ternauwernood steken op een 23-23 gelijkspel. Op de verrichtingen van Sporting Trigon is zo langzamerhand geen peil meer te trekken want ondanks dat het volgens sommige ‘afbraakkorfbal’ speelt is het gelijkspel uit bij Swift een hele knappe prestatie. Eibernest-Vriendenschaar tenslotte werd ook een gelijkspel (21-21). Lang keek Eibernest tegen een achterstand aan maar de 4e treffer van Matthijs Brouwer vlak voor tijd zorgde alsnog voor een punt. De ploeg van Mady Tims staat op een 7e plek die recht geeft op een promotie/degradatie wedstrijd, iets wat het vorige jaar ook al speelde en toen zeer verrassend won van stadsgenoot Achilles. In verband met de krokusvakantie speelt KVS op 7 maart weer. Dan speelt het de kraker tegen GKV om de koppositie, aanvang is 20:00u in Sporthal De Blinkerd (Scheveningen).

Doelpunten

Pieter Redelijkheid 8, Antoine Boogaard 6, Bryan van Deursen 5, Youri Nadorp 4, Anne van Arkel 4, Laura Dijkhuizen 2, Lynn van der Ende 2, Larissa Lazarom 1