In een rechtstreeks duel om de koppositie is KVS er thuis niet in geslaagd om Unitas/Perspectief te bedwingen. KVS werd overklast door een fel en fysiek spelend Unitas dat door de 16-20 zege nu alleen aan de leiding gaat in de Overgangsklasse C. Voor KVS zaak om niet te lang te blijven treuren want zaterdag wacht wederom een tegenstander van formaat als de andere titelkandidaat Nieuwerkerk op bezoek komt.

KVS kende zaterdagmiddag een uiterst stroeve start tegen Unitas, waar Pieter Redelijkheid en Youri Nadorp weer net op tijd fit waren om in de basis te starten. Het duurde ruim 10 minuten voordat Christiaan Spaans het eerste doelpunt voor de ‘Supervissen’ wist te maken. Op dat moment keek KVS al tegen een 0-3 achterstand aan en zag het na 3 minuten ook al Martine Rog geblesseerd afhaken. Aanvallend kon KVS nauwelijks een vuist maken doordat de rebound duels veelal werden verloren.  Het vak van Redelijkheid en Spaans had nauwelijks grip op het sterke reboundspel van Daan Reijgersberg (Unitas). Verdedigend had KVS het wel redelijk op orde waardoor het gedurende de eerste in het spoor kon blijven tegen een fysiek en hard spelend Unitas. Dezelfde Reijgersberg zorgde echter in de allerlaatste seconde van de 1e helft dat KVS tegen een 6-8 achterstand aankeek bij rust.

Met het inbrengen van Madjid Korodowou ten koste van Christiaan Spaans (had een lastige middag), probeerde KVS coach Andere Kuipers in de 2e helft meer ‘body’ tegenover de Unitas heren te zetten. Maar net als in de 1e helft was het Unitas dat direct wist te scoren en zelfs uitliep naar een 6-10 voorsprong. Unitas hield vast aan de ‘powerplay’ tactiek waar KVS geen antwoord op leek te hebben. De achterstand liep zelfs op van 7-11 naar maar liefst 9-16 gedurende de 2e helft. Het was voor KVS ook een fase waarin de balletjes net niet goed vielen en aan andere kant de ballen er bij Unitas er wel in gingen. Een ultieme inhaalpoging in de slotfase zorgde ook dat het tot dan toe wat tamme KVS publiek achter de ploeg ging staan, KVS knokte zich vlak voor tijd nog terug tot 16-19. Maar tot een stunt kwam het niet daarvoor was Unitas zaterdagmiddag ook gewoonweg te sterk. Mark Kreikamp (Unitas) zorgde met de 16-20 voor de uiteindelijke einduitslag.

Over de gehele wedstrijd bezien leed KVS een terechte nederlaag. Unitas had het huiswerk goed gedaan, de aanvallers van KVS kwamen deze wedstrijd maar moeizaam tot scoren en ook werden de vrije ballen van KVS regelmatig geneutraliseerd. Als het iets kan leren van afgelopen zaterdag is dat het fysiek nog wel een stap kan maken want dat kwam het tegen Unitas op alle fronten tekort. Maar echt lang stil blijven staan is er niet bij want zaterdag wacht alweer een loodzware pot als Nieuwerkerk op bezoek komt. De wedstrijd begint om 15:30u en uiteraard is iedereen weer van harte welkom.

Doelpunten : Gijs Gillissen 4, Madjid Korodowou 3, Christiaan Spaans 2, Youri Nadorp 2, Fleur van der Ende 1, Laura Dijkhuizen 1, Naomi Grootscholten 1