KVS beleefde zaterdagmiddag weinig plezier aan hun bezoek aan Leiden. De uitwedstrijd tegen Sporting Trigon werd drie kwartier na het oorspronkelijke wedstrijdtijdstip afgeblazen nadat een defect aan de schotklok niet kon worden verholpen. Bovendien ontbrak in de 5-mei hal ook nog is een (verplichte) reserve schotklok. Het alternatief om een schotklok uit Scheveningen te laten overkomen werd niet gehonoreerd. KVS kan zich nu gaan richten op de komende thuiswedstrijd tegen VEO.

Tegenvaller voor KVS/Maritiem 1

KVS had zich terdege voorbereid op het treffen met Sporting Trigon. Er werd scherp getraind, de tegenstander werd in detail geanalyseerd en ook de statistieken werden gebruikt om tot een effectief strijdplan te komen. Met drie overwinningen in de Haagse Korfbal Dagen en winst in de eerste competitiewedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest zit KVS ook langzaam in de gewenste ‘flow’. Dat de wedstrijd tegen Sporting Trigon geen doorgang kon vinden is in dat licht dan ook een behoorlijke tegenvaller. Dat het euvel (de zoemer deed het niet) niet kon worden verholpen wekte nogal wat frustraties op, zeker ook omdat de hal normaliter wordt gebruikt door de semi-profs van basketbalvereniging ZZ Leiden. Wanneer de wedstrijd wordt ingehaald is op dit moment nog onbekend. Hoe dan ook het zou zomaar kunnen dat de wedstrijd op een datum wordt gepland waarin selectiespelers mogelijk afwezig zijn. Daarnaast is het ook nog maar te bezien of er voldoende trainingsuren beschikbaar indien deze wedstrijd in de komende (kerst)periode gaat vallen.

KVS/Maritiem 2 walst over Rohda 2 heen

Nadat bekend werd dat KVS 1 niet zou spelen, zonderde KVS 2 trainer Eric den Dekker zijn spelers van het tweede meteen af van alle nasleep. Dankzij zijn 4 jaar trainerservaring bij het Leidse Pernix regelde den Dekker onmiddellijk een ruimte in Leiden waarin zijn ploeg van een sportmaaltijd kon genieten in de aanloop naar de belangrijke uitwedstrijd tegen Rohda 2. Den Dekker had deze wedstrijd vooraf bestempeld als cruciaal en liet daarom niets aan het toeval over. Net als KVS 2 hadden ook de Amsterdammers de eerste 2 competitie-wedstrijden verloren. Na de gebruikelijk ‘aftastfase’ en een tussenstand van 3-4 ging bij KVS 2 het gas er flink en liep het uit naar 3-10. Bij rust was de stand al 5-18 en was het vooral zaak om scherp te blijven in de 2e helft. Onbewust nam KVS 2 toch wat gas terug maar bleef het ook in de 2e helft heer en meester, tegen een matig Rohda 2 dat door het vertrek van een aantal selectiespelers behoorlijk aan kwaliteit heeft ingeboet. KVS won dik verdiend met 11-33, enig smetje was het vroege uitvallen van Jill Buytelaar. De verwachting is echter dat zij zaterdag weer van de partij zal zijn tegen DSC 3.

Andere Uitslagen

De derby tussen HKV/Ons Eibernest en VEO leverde na een 25-25 gelijkspel voor beide ploegen het eerste competitiepunt op. Valto (Vlotte Aanval Leidt Tot Overwinning) is nu de enige ploeg met nul punten, de Westlanders hadden met 27-14 weinig in te brengen tegen Vriendenschaar. Swift uit Middelburg is door de buitenwereld al kampioen verklaard voordat de competitie nog moet beginnen. De torenhoge favoriet is volgens het eigen twitter kanaal ‘On a Mission’ maar cadeau gaan ze de titel niet krijgen. Na een vorstelijke 16-11 voorsprong bij rust moest het in de 2e helft alle zeilen bijzetten om het uiterst fanatieke GKV van zich af te houden. Het won uiteindelijk nipt met 31-29 en voert het na deze overwinning de ranglijst aan. Aanstaande zaterdag speelt KVS 1 thuis tegen het Voorburgse VEO, aanvang is 19:00u in Sporthal De Blinkerd. Toegang is uiteraard gratis !