Een week na de Zaalfinale in ZiggoDome waarin Fortuna uit Delft het landskampioenschap wist te veroveren, begonnen de meeste ploegen alweer aan de start van de Veldcompetitie. KVS 1 dat op het veld een klasse lager speelt dan in de zaal, opende met een uitwedstrijd tegen Refleks uit Rijswijk. KVS heeft dit seizoen maar 1 doel: alles winnen, om zo in het spoor te blijven van koploper Sporting Trigon.

Doelpunten schaars in de eerste helft

Op een zonovergoten Prinses Irene Sportpark waren het de Rijswijkers die als eerste een doelpunt wisten te maken, achteraf de enige voorsprong die Refleks deze wedstrijd zou krijgen. Misschien waren het de warme weersomstandigheden of toch het verraderlijke windje maar beide ploegen wisten de eerste helft de korf maar mondjesmaat te vinden. Vooral dankzij de dames (Anne van Arkel 2x, Franca Witjas 1x en Jill Buytelaar 1x) wist KVS toch nog met een voorsprong de rust in te gaan, al was die minimaal met slechts 5-6.

Omzettingen bezorgen KVS de verdiende winst

Na wat tactische ingrepen en de nodige wissels begon het bij KVS de 2e helft eindelijk te lopen. Het speelde zorgvuldiger en de schoten vielen beter. KVS liet er de 2e geen twijfel over bestaan, na de 6-7 liep het vlot weg van Refleks en had halverwege de 2e helft al een voorsprong opgebouwd van 7-16. Bij een  veilige voorsprong van 10-18 kregen ook de A-Junioren Madjid Korodowou en Jesse van der Toorn nog enkele speelminuten. Tot vermaak van het meegereisde publiek gaven beide talenten meteen hun visitekaartje af want met enkele fraaie aanvallende acties tilden zij de score naar 11-20. KVS won uiteindelijk verdiend met 12-21, in een wedstrijd die overigens uitstekend werd geleid door arbiter van den Beukel.

Overige uitslagen

Koploper Sporting Trigon blijft ook na de 8-13 overwinning op Roda stevig bovenaan staan. KVS moet blijven hopen op een misstap van de Leidenaren en uiteraard zelf (alles) blijven winnen. Synergo-Nova werd 14-18 en nummer laatst Sparta (N) baarde opzien door EKVA met maar liefst 10-21 te verslaan en zo de allereerste zege van het veldseizoen te boeken. In verband met de vakantie komt KVS pas op 11 mei weer in actie, het speelt dan thuis tegen EKVA aanvang 15:30.

Doelpunten: Anne van Arkel 4, Pieter Redelijkheid 3, Daan Ruha 3,  Youri Nadorp 3, Franca Witjas 2, Lynn van der Ende 2, Madjid Korodowou 1, Jesse van der Toorn 1, Jill Buytelaar 1, Antoine Boogaard 1.