Na de sensationele overwinning een week geleden tegen titelkandidaat Swift (M), heeft KVS ook de 2e wedstrijd in 2020 in winst omgezet. Tegenstander Valto werd in de Blinkerd met een ruime 33-17 verslagen. De basis voor de ruime overwinning kreeg met name in de beginfase gestalte waar KVS werkelijk met scherp schoot. Bij rust was de voorsprong maar liefst 17-5, die in de 2e helft gestaag werd uitgebreid naar 33-17. Youri Nadorp was met 11 doelpunten het meest trefzeker.

Zo feestelijk als de ambiance was tegen Swift (M) zo ingetogen was de sfeer voor aanvang van KVS-Valto. In de namiddag werd bekend dat het oudste KVS lid Leen van den Berg op 89-jarige leeftijd was overleden. KVS voorzitter Peter van der Zwan sprak voor aanvang lovende woorden over Leen van den Berg die in het verleden zeer actief was als vrijwilliger van KVS. Volledig in de vrijwilligers geest van zijn opa zat uitgerekend kleinzoon Bram van Nieuwenhuizen achter de jurytafel. Na een indrukwekkende 1 minuut stilte door het publiek, spelers en heel veel jeugd werd er aan de wedstrijd begonnen.

Onderlinge ontmoetingen tegen Valto in het nadeel van KVS

Ondanks dat KVS en Valto geen onbekenden van elkaar zijn, zijn de onderlinge ontmoetingen slechts op 1 hand te tellen. De meest recente duels dateren alweer van het veldseizoen 2016-2017 waarin KVS in beide wedstrijden niet wist te winnen van de Westlanders en uiteindelijk zelfs degradeerde naar de eerste klasse. Inmiddels is dat verleden tijd, speelt KVS weer op het niveau waar het hoort en is het zelfvertrouwen na de overwinning op Swift (M) behoorlijk toegenomen. Valto kende daarentegen een moeizame uitwedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest, het gaf een ruime voorsprong uit handen en moest zelfs toezien hoe de punten uiteindelijk werden gedeeld (25-25). Daarnaast kon Valto Coach Eric Geijtenbeek niet beschikken over de ervaren Bart van Leeuwen die licht geblesseerd aan de kant bleef. Bij KVS blijft Lynn van der Ende last houden van een hardnekkige blessure waardoor zij wederom van de zijkant lijdzaam moest toezien naar de verrichtingen van haar teamgenoten.

Sterke beginfase KVS tegen een mat Valto

Valto opende dan wel de score maar achteraf bezien was dat ook de enige voorsprong die het zou krijgen. KVS speelde van de eerste minuut gedegen en wist al snel de schutters vrij te spelen die zeker in de beginfase met scherp schoten. Na ruim 7 minuten stond het al 7-2 waarvan 4x door Antoine Boogaard, die aan een prima seizoen bezig is. In feite werd in de beginfase al de basis van de overwinning gelegd en was het niet zozeer of KVS zou winnen maar meer met hoeveel. Bij rust was het al 17-5 en de wedstrijd feitelijk gespeeld. KVS ging in de 2e helft vrolijk door en leek het bij Valto iets minder stroef te lopen dan in de eerste helft. Toch moet gezegd worden dat Valto matig spel op de mat legde. Voor aanvang was dan ook veel meer vuurwerk van de Westlanders verwacht. Werk aan de winkel dus voor aan het eind van het seizoen vertrekkende coach Eric Geijtenbeek. Uit voorzorg werd Antoine Boogaard al vrij snel naar de kant gehaald vanwege een tik op zijn kuit die hij in de eerste helft opliep. Het moet een opluchting zijn geweest voor zijn directe tegenstander Ruben Hoogerbrugge, de speler die normaal voor Valto 2 uitkomt had een lastige middag tegen Boogaard. Dat gold misschien ook wel voor Laurens Verbaan (Valto) die een ontketende Youri Nadorp niet wist af te stoppen maar ook Nadorp verdween al snel naar de kant in de 2e helft. Want KVS wisselde naar hartenlust en bracht vooral spelers van KVS 2 in die na de uiterst belangrijke overwinning op Nieuwerkerk 2 (22-21) met de nodige zelfvertrouwen het klusje mochten afmaken. Echter de vele wissels en veranderde vaksamenstellingen zorgden er wel voor dat het wat rommeliger werd en doelpunten niet meer zo makkelijk vielen. Het arbitrale duo Klijn en Rijkaart van Cappellen hadden een makkelijke middag, zij lieten veel toe maar leidden het duel soeverein. De heren deelden zelfs geen enkele strafworp uit en slechts 3 vrije ballen in totaal. Een zeldzaamheid in het korfbal. KVS won uiteindelijk met 33-17 en kan met het nodige zelfvertrouwen uitkijken naar het lastige uitduel tegen Vriendenschaar (H).

“We hebben elkaar veel succes gewenst en zijn allebei aan onze eigen voorbereidingen begonnen” (Naomi Grootscholten)

Voor Naomi Grootscholten was de ontmoeting tegen Valto wel een hele bijzondere. Zij kwam dit jaar over naar KVS van Valto daar waar zij haar hele korfbaljeugd heeft door gebracht. Door het geblesseerd uitvallen van Bart van Leeuwen kreeg haar partner Ruben Hoogerbrugge ook nog is een basisplek toebedeeld, waardoor de ontmoeting nog bijzonderder werd. Na afloop zochten we haar dan ook op om te vragen hoe zij deze dag had beleefd. Grootscholten die na afloop kletsnat en giechelend de kantine in kwam lopen: “Ja we zijn net met alle KVS dames met sportkleren en al het zwembad in gedoken”, sprak toch wel van een nerveuze voorbereiding. “Ik was eigenlijk nog nerveuzer dan vorige week en dat werd nog erger toen ik vernam dat Ruben (Hoogerbrugge) ook in de basis stond”, vervolgens met een aanstekelijk Westlands accent “We hebben elkaar veel succes gewenst en zijn allebei aan onze eigen voorbereidingen begonnen”. De in de Lier woonachtige Grootscholten wist zelf echter niet te scoren maar deelde een ongelofelijke ‘killblock’ uit aan haar directe tegenstanders Zane de Roo. Grootscholten verontschuldigde zich bijna na afloop “Ja het was niet mijn intentie maar Zane (de Roo) schoot naar voren terwijl ik juist instapte”. Op de vraag wat ze van het niveau van Valto vond reageerde ze als volgt: “Ik ben wel een beetje geschrokken eerlijk gezegd, de koppies gingen wel heel snel hangen”, waarna ze weer snel richting kleedkamers verdween voor droge kleren.

Andere uitslagen

Bovenin veranderde niet veel. Zo won Swift (M) met maar liefst 21-42 van HKV/Ons Eibernest wat een nieuwe clubrecord opleverde. Tegen PZC vertelde Swift (M) speler Stephan de Boer dat de 50 gehaald had kunnen worden als het niet enkele dipjes had gehad. Het door blessureleed geplaagde VEO leed een geflatteerde 21-29 nederlaag tegen koploper GKV (H). VEO startte noodgedwongen met 2 debuterende basisspelers en leek er bij een 11-12 ruststand nog van alles mogelijk. GKV (H) bleek in de 2e helft toch over de langste adem te beschikken waardoor het uiteindelijk de punten meenam. Sporting Trigon speelde voor de 3e keer op rij een thuiswedstrijd en wist na twee opeenvolgende thuisnederlagen weer is te winnen. Vriendenschaar (H) werd met 22-20 verslagen waardoor Trigon nog altijd verrassend bovenin meedoet. KVS speelt zaterdag uit tegen Vriendenschaar. De wedstrijd in Sporthal De Wielewaal te Hardinxveld-Giessendam begint om 17:55u.

Doelpunten

Youri Nadorp 11, Antoine Boogaard 7, Madjid Korodowou 3, Pieter Redelijkheid 3, Laura Dijkhuizen 3, Bryan van Deursen 2, Franca Witjas 2, Anne van Arkel 1, Larissa Lazarom 1

Fotoreportage

De foto’s van Eric vind je hier!