In een weinig sprankelende wedstrijd won KVS/Maritiem zaterdagmiddag met 19-16 van GKV/Enomics na een 9-7 ruststand. Beide ploegen hielden elkaar lang in evenwicht maar het was met name aanvoerder Pieter Redelijkheid die met 7 treffers zijn ploeg aan een zakelijke overwinning hielp. Door de overwinning nestelt KVS zich in de kopgroep met 4 punten uit 2 gespeelde wedstrijden terwijl GKV zich waarschijnlijk een andere competitiestart had voorgesteld na 2 nederlagen op rij.

Aan de omstandigheden lag het allemaal niet afgelopen zaterdag, er stond nauwelijks wind, de temperatuur was prima een het was gezellig druk op het Cas-van-Dijk Park. De verwachtingen waren vooraf dan ook hooggespannen want de afgelopen jaren stond een confrontatie tussen beide teams zowel op het veld als in de zaal vrijwel altijd garant voor spektakel. Na een lange aftastfase waarin KVS vanaf 2-2 steeds aan de goede kant van de score zat werd al vrij snel duidelijk dat het dit keer geen spektakelstuk zou worden. Daarvoor speelden beide ploegen net in een te laag tempo en stond het vizier bij beide ploegen ook niet echt op scherp. Wel had KVS gedurende de eerste helft een optisch overwicht en creëerde het voldoende kansen. Maar op het moment dat het dacht uit te kunnen lopen strafte GKV kleine verdedigingsfoutjes van KVS af waardoor het gat nooit groter werd dan 2 punten. Een fraaie doorloop van Pieter Redelijkheid in de slotseconde van de 1e helft zorgde dat KVS ging rusten met een voordelige 9-7 ruststand die gezien het spelbeeld wel groter had kunnen zijn.

De rust was kennelijk goed geweest voor GKV om het anders aan te pakken de 2e helft. De GKV heren werden met hun lengte in de rebound geposteerd terwijl de dames in de punt gingen spelen. Die tactiek leek te werken want de 9-7 voorsprong van KVS werd omgezet in een 10-11 voorsprong voor GKV juist dankzij treffers van de GKV dames. Met het inbrengen van Larissa Lazarom en Jill Buytelaar trachtte KVS coach Andre Kuipers het dames gevaar te pareren, terwijl bij de heren Christaan Spaans werd ingebracht als verse kracht. Vanaf 11-11 tot aan de 15-15 was het stuivertje wisselen tussen beide teams waar de KVS doelpunten met name werden gemaakt door Pieter Redelijkeheid en Youri Nadorp die steeds beter in de wedstrijd kwam. Beide heren zorgde er ook voor dat KVS een 17-15 voorsprong nam, die uiteindelijk over de streep werd getrokken dankzij treffers van Laura Dijkhuizen (18-15) en Madjid Korodowou (19-16). Geen grootse wedstrijd en wat minder spektakel deze editie maar wel 2 hele belangrijke punten rijker en de wetenschap dat als KVS iets minder draait het ook gewoon zakelijk een wedstrijd kan winnen.

De volgende 2 wedstrijden speelt KVS uit tegen respectievelijk BEP in Purmerend en VEO in Voorburg uiteraard is alle support welkom.

Doelpunten : Pieter Redelijkheid 7, Youri Nadorp 6, Laura Dijkhuizen 3, Madjid Korodowou 2, Gijs Gillissen 1

Foto: Eric van der Ende