De heenwedstrijd tussen KVS en Achilles eindigde nog in een gelijkspel (20-20) en dus waren de verwachtingen voor de returnwedstrijd hooggespannen. Het echt vuurwerk bleef echter uit want KVS was zaterdagavond in sporthal de Blinkerd, op een gelijk opgaande beginfase na, Achilles de baas. Het had bovendien met Toine Boogaard en Bryan van Deursen 2 uitstekende schutters in beide vakken staan, beide maakte 10 treffers. KVS dat met een prima reeks bezig is (al 4 wedstrijden op rij niet verloren) won verdiend met 29-22, waardoor het zich definitief veilig speelde in de Overgangsklasse en zich ook ‘Haags’ kampioen mag noemen. Achilles wacht nog 2 loodzware wedstrijden en mogelijk een extra Play-Down wedstrijd.

KVS/Maritiem A1 promoveert naar de Hoofdklasse Junioren

Voor aanvang van KVS 1 zag een goed gevulde Blinkerd KVS A1 promoveren naar de Hoofdklasse Junioren. KVS A1 versloeg concurrent Fortuna A2 met 22-16. Het team onder leiding van Dick van Arkel en Lennart Bron kan zich dus volgend seizoen gaan meten met de beste Junioren van Nederland. Het is ook het resultaat van een reeds ingezet beleid om meer te investeren in de jeugd. Na het opruimen van de slingers en confetti was het de beurt aan KVS 1 in de derby tegen Achilles, ofwel Scheveningen tegen de Vruchtenbuurt. Eerder op de middag won VEO (zoals verwacht) van Futura waardoor er nog meer druk op het belang van de wedstrijd kwam te staan. In een gelijk opgaande beginfase (7-7) sloeg KVS bij 10-7 voor het eerst een gaatje. KVS kwam steeds beter in het spel, hield prima druk op de schutters van Achilles en liep weg via o.a. een beauty van Toine Boogaard (13-9) naar een 14-11 voorsprong.

KVS toont goede vorm in de 2e helft

Ook de 2e helft bleef KVS met goed gevarieerd spel korfballen, iets wat het al een aantal weken laat zien. De voorsprong na rust werd meteen vergroot, in een overigens zeer rommelige 2e helft waarin het spel veelvuldig werd onderbroken door o.a. blessurebehandelingen. De talloze onderbrekingen haalden wel wat vaart uit de wedstrijd, daar leek overigens Achilles wat meer last van te hebben dan KVS. Toine Boogaard speelde een prima duel tegen Achilles topschutter Sven van Baggum.  Hij zag de oud-KVS’er zelfs voortijdig gewisseld worden. Van Baggum die overigens een week eerder tegen Swift (M) nog maar liefst 12x wist te scoren. Toch leek Achilles nog een keer op te veren toen het zich terug wist te knokken naar 3 verschil (18-15), maar het waren direct weer de KVS schutters die voor een veilige voorsprong zorgde. Tussen een aantal fantastische KVS doelpunten door was de 23-16 van Bryan van Deursen misschien wel de mooiste van de avond. Een dieptepass van Youri Nadorp van ca. 40 meter werd via een jumpshot door van Deursen geweldig afgerond met een ontploffende Blinkerd als gevolg. Het is misschien ook wel tekenend voor de uitstekende vorm waarin KVS zich bevindt, waar het geblesseerd uitvallen van Pieter Redelijkheid overigens een smetje op het geheel was. De 29-22 einduitslag was dan ook dik verdiend en met dit resultaat is KVS gehandhaafd voor de Overgangsklasse en mogen de Scheveningers zich ook ‘officieel’ uitroepen als beste Haagse korfbalvereniging van de zaalcompetitie! Voor Achilles breken er nog spannende weken aan met mogelijk een extra Play-down wedstrijd, tenzij het nog een gigantische stunt weet uit te halen tegen een van de 2 koplopers Fiks of Oranje Wit.

“KVS heeft verdiend gewonnen vandaag”, aldus Achilles-coach Ton van der Laaken

Achilles coach Ton van der Laaken die het tijdens de wedstrijd meerdere keren (terecht) aan de stok kreeg met de arbitrage (zijn assistent kreeg overigens nog een gele kaart) was na afloop realistisch: “KVS heeft terecht gewonnen, meer kan ik er niet van maken” en verder “Wij richten ons nu op de Play-down wedstrijd  tegen Eibernest en in de komende 2 wedstrijden is het zaak om geen blessures op te lopen en geen kaarten te pakken”. Op de vraag wat hij volgende seizoen gaat doen: “Niets, helemaal niets nee. Ja, als PKC belt” aldus de goedlachse van der Laaken met een knipoog.

Op de vraag of behoud het doel was voor KVS 1 moest KVS coach Jesper Zorn even nadenken: “Kijk Marcel (van Dijk red.) en ik zijn er halverwege het seizoen ingestapt en hebben de opdracht meegekregen om het teambelang, teamgevoel te verbeteren en daarnaast iedereen te behouden”, vervolgens “Kijk nu naar Franca (Witjas red.) en Youri (Nadorp red.), Youri begon in het vierde en Franca was half gestopt, beide zijn weer volwaardig selectiespeler geworden, hebben plezier en bovendien ze zijn ook erg belangrijk, daar geniet ik van”. Tenslotte: “Achteraf bekeken hadden we er misschien nog meer uit kunnen halen maar nogmaals de groep bij elkaar houden is nu van groter belang”.

Andere uitslagen:

Het is inmiddels een herhaling maar ook nu zat het nog puntloze Futura weer dicht tegen een overwinning aan. Het moest uiteindelijk de overwinning toch aan VEO afstaan die zich naar een 21-18 overwinning knokte en zo 2 uiterste belangrijke punten pakte, het ging Achilles voorbij op de ranglijst. Het topduel tussen Fiks en Swift (M) kende wel een heel vreemd scoreverloop, Fiks stond bij rust met maar liefst 17-7 voor ! maar zag de Middelburgers toch angstvallig dichtbij komen gaandeweg de 2e helft. Uiteindelijk won de ploeg van vertrekkend coach Rick Nell met 29-24 en wordt het vrijwel zeker kampioen met Futura en Achilles nog als tegenstanders. De Dordtse derby tussen Oranje Wit en Sporting Delta tenslotte, daar ging het tot begin 2e helft gelijk op (13-13) maar daarna brak Oranje Wit het verzet van Sporting Delta. Vanaf dat moment pakte het een voorsprong die het uiteindelijk ook niet meer weggaf (28-24). Voor Oranje Wit is het hopen op een wonder ofwel een misstap van Fiks en voor Sporting Delta (de komende tegenstander van KVS) is het toch nog spannend met slechts 1 punt voorsprong op nummer 7 (play-down plek): Achilles. En hoe cynisch maar het gerucht gaat dat als het Achilles-HKV/Ons Eibernest wordt dat dan de Topsporthal in de Haagse Sportcampus mogelijk de plaats van handeling wordt, daar was de Topsporthal misschien toch niet helemaal voor bedoeld.

Doelpunten: Bryan van Deursen 10, Toine Boogaard 10, Pieter Redelijkheid 3, Youri Nadorp 3, Anne van Arkel 2, Lynn van der Ende 1.