Na een goede serie van vijf ongeslagen wedstrijden op rij maakte KVS/Maritiem afgelopen zaterdag een slechte beurt. In eigen huis verloor het de strijd om de derde plaats met 26-27 van Swift in de laatste wedstrijd van het zaalseizoen. Eerder dit jaar wisten de Middelburgers al ruim te zegevieren (27-16) en ook nu kwam Swift geen enkel moment in gevaar.

Bezieling

De eindstand van 27-26 doet een spannende strijd vermoeden maar niets was minder waar. KVS scoorde nog wel de 1-0 uit een vrije bal maar dat was de enige voorsprong voor de Supervissen van de gehele wedstrijd. De wedstrijd om des keizers baard kabbelde voort en beide ploegen leken zich niet druk te maken om plaats 3 of 4. Swift streed immers lange tijd mee om het kampioenschap maar moest na een tweede verlies tegen Fiks (de kampioen in deze klasse) afhaken. En KVS had haar doel, namelijk handhaving, eerder al bereikt. Bij een stand van 9-12 wisten beide ploegen bijna 10 minuten niet te scoren en gingen ze de rust in met 10-14 op het scorebord.

Inhaalrace komt te laat

In de tweede helft kwam het verschil zelfs op zes doelpunten in het voordeel van Swift (12-18). Bij 15-21 kwam er gelukkig wat meer schwung in de ploeg van de Scheveningers en slonk de achterstand naar 3 punten verschil (19-22). Maar binnen no time, mede geholpen door de vele strafworpen en vrije ballen ten faveure van Swift, groeide het verschil weer naar 6 doelpunten (19-25). De doelpunten van Jarmo, Anne, Pieter, Lynn en Bryan in de slotfase kwamen te laat waardoor Swift de punten meenam naar Zeeland.

Eindstand overgangsklasse D

1. Fiks 14-24
2. Oranje Wit 14-23
3. Swift (M) 14-18
4. KVS/Maritiem 14-16
5. VEO 14-13
6. Sporting Delta 14-9
7. Achilles (hg) 14-9
8. Futura 14-0

Voorbereidingen veld

KVS heeft nu drie weken de tijd om zich voor te bereiden op de belangrijke tweede helft van de veldcompetitie, waar KVS/Maritiem in de eerste klasse uitkomt en waar promoveren het doel is. Op de ranglijst staan de ‘vissen’ echter op de tweede plaats achter Sporting Trigon uit Leiden met drie punten achterstand. Alle wedstrijden winnen is dus het devies. De eerste wedstrijd is tegen Refleks op 20 april in Rijswijk.

Doelpunten KVS/Maritiem

Pieter Redelijkheid (6), Jarmo Jongman (4), Daan Ruha (3), Bryan van Deursen (3), Toine Boogaard (3), Youri Nadorp (2), Lynn van der Ende (2), Anne van Arkel (2), Larissa Lazarom (1).

KVS/Maritiem 3 kampioen

Het derde team van KVS speelde eerder op zaterdag om het kampioenschap tegen KCC. De winst was ruim (27-17) en daarmee promoveerde de ploeg naar de reserve hoofdklasse. Hiermee deden zij de degradatie van KVS 2 uit diezelfde klasse ongedaan. En dat is zeer positief want gezien het aanstormend talent vanuit de junioren is een hoog niveau ook voor de reserves van groot belang.