Aan de hand van de teruggekeerde Pieter Redelijkheid won KVS met maar liefst 26-15 van de ‘oude’ rivaal OVVO/De Kroon. Bij rust was de stand nog 12-10 maar een zuiver schietend KVS liet in de 2e helft duidelijk zien wie de sterkste was zaterdagmiddag.

Jeugdkampioenen

Het had zo moeten zijn afgelopen zaterdag, na een week lang regen was het vrijwel de gehele dag droog met weinig wind en zo af toe zelfs een zonnetje. Het enige wat niet op hield was de ‘regen’ aan kampioenschapen. Behoorlijk wat jeugdteams werden zaterdag kampioen en het is misschien wel een mooie afspiegeling van het gevoerde jeugdbeleid. KVS wil met haar jeugd graag weer aansluiting vinden met de hoogste regionen binnen het jeugdkorfbal. Dat proces gaat stapje voor stapje de goede kant op. Ook volgende week kunnen er nog een aantal jeugdteams kampioen worden, alle foto’s en festiviteiten zijn te vinden op de website en de facebook-pagina van KVS.

Een mooi affiche tussen twee ‘oude bekenden’

Voor KVS 1 en 2 stond er afgelopen zaterdag een dubbele ontmoeting met OVVO op het programma. Nog niet zo gek lang geleden waren KVS en OVVO nog twee hoofdklasse grootmachten die heroïsche wedstrijden uitvochten op weg naar de Korfbal League. Ook in de Korfbal League zelf werden mooie onderlinge duels afgewerkt, dan was de inzet vaak om degradatie af te wenden. Terwijl de ‘League’ generatie van KVS nog wekelijks in KVS 3 speelt daar spelen bij OVVO nog altijd een aantal ervaren ‘routies’ in het eerste met o.a. Willem Brouwer, Michelle Brouwer-de Klein en zelfs Henk Fokker (zaterdag niet aanwezig). Aan KVS zijde startte de lang geblesseerde Pieter Redelijkheid ook weer in de basis. Redelijkheid werd node gemist tegen o.a. BEP (15-15) en Nieuwerkerk (12-10 verlies) maar lijkt weer op tijd fit te zijn voor het komende zaalseizoen. Een wedstrijd dus tussen de degradant uit de veldhoofdklasse (OVVO vloog er vorig jaar uit op onderling resultaat) en KVS als promovendus uit de eerste klasse.

Sprookje KVS 2 duurt voort

De wedstrijd tussen de tweede teams leverde een 20-18 overwinning voor KVS 2 op. KVS stond de gehele wedstrijd ruim voor en ondanks een eindsprint van OVVO 2 kwam de overwinning van KVS 2 niet in meer gevaar. Het sprookje van KVS 2 gaat maar door en door de andere resultaten staat KVS 2 inmiddels met 3 punten voorsprong fier aan kop in de reserve hoofdklasse.

Voor KVS 1 en OVVO 1, beide met 4 uit 4 in de middenmoot, was dit misschien wel een wedstrijd met als inzet ‘aanhaken of afhaken’. OVVO coach Erwin van der Putten moest het in ieder geval doen zonder zijn vaste assistent Auke van Gemert. Die kon vorige week na 2x geel vertrekken en zat zaterdagmiddag zijn schorsing uit. Vanuit de kantine moet hij hebben gezien hoe OVVO werkelijk uit de startblokken schoot. Onder prima korfbalomstandigheden schoten de Maarssenaren werkelijk iedere bal raak wat leidde tot een 4-7 voorsprong. KVS bleef echter meescoren zodat het gat niet verder opliep. Via treffers van o.a. Antoine Boogaard en Anne van Arkel kwam KVS terug tot 9-9 en pakte het via Daan Ruha (2 rake strafworpen) en een vrije bal van Youri Nadorp voor het eerst een echte voorsprong in de wedstrijd. Een treffer van OVVO vlak voor rust zorgde voor de 12-10 ruststand, met de aantekening dat de ervaren Willem Brouwer (OVVO) nog een gele kaart ontving van arbiter Visser wegens ‘praten’.

Sterke 2e helft KVS 1

KVS opende de 2e helft sterk, het schoot zuiver en het gaf goed druk op de schutters van OVVO. Dankzij twee snelle rake afstandsschoten van Laura Dijkhuizen bouwde KVS de voorsprong uit naar 14-10. En naarmate de 2e helft vorderde kreeg KVS ook steeds meer grip op de wedstrijd, de rebound stond goed en dat gaf KVS veel mogelijkheden om aanvallen met een doelpunt te bekronen. OVVO liet het allemaal gelaten over zich heen komen waardoor de score van 14-10 inmiddels was opgelopen naar 22-14. Een mooi moment om Pieter Redelijkheid wat rust te gunnen in een wedstrijd die allang gespeeld was. Hij luisterde zijn rentree op met 6 doelpunten en was daarmee de meeste scorende KVS’er. Het publiek werd nog vermaakt met een aantal mooie combinaties en doelpunten. Vrijwel iedereen wist tot scoren te komen waarbij de eindstand van 26-15 werd bepaald door invaller Madjid Korodowou die de laatste 2 treffers van KVS maakte.

Andere uitslagen

Unitas wist het koploper Nieuwerkerk knap lastig te maken, de gehele wedstrijd stond het ruim achter maar het kwam terug tot 17-17. Tot aan de stand van 19-20 was er nog van alles mogelijk. Nieuwerkerk was echter, net als vorige week tegen KVS, net iets sterker en won uiteindelijk met 20-22 waardoor het nu lachend op de titel afstevent. De streekderby tussen GKV/Enomics en Vriendenschaar werd verassend met 19-18 gewonnen door Vriendenschaar. Door dit resultaat heeft Vriendenschaar afstand genomen van Velocitas. Velocitas verloor namelijk met 19-21 van BEP en blijft daardoor stijf onderaan staan. KVS staat door de overwinning op OVVO 2e in de poule, echter de voorsprong op nummer 7 Vriendenschaar is slechts 2 punten. Aanstaande zaterdag kan het die voorsprong uitbreiden naar 4 punten als het thuis tegen datzelfde Vriendenschaar gaat uitkomen. Aanvang is 15.30u en voor aanvang (14:00) speelt KVS 2 tegen DSC 3.

Doelpunten

Pieter Redelijkheid 6, Youri Nadorp 5, Laura Dijkhuizen 4, Antoine Boogaard 3, Daan Ruha 2, Madjid Korodowou 2, Franca Witjas 2, Naomi Grootscholten 1, Anne van Arkel 1