KVS kende zaterdagmiddag een bliksemstart, met 2 loepzuivere afstandsschoten van Larissa Lazarom stond KVS binnen 30 tellen met 2-0 voor. De fraaie opening kreeg geen vervolg want al snel verzandde de wedstrijd, onder herfstige omstandigheden, in ouderwets ‘werkkorfbal’. KVS creëerde meer mogelijkheden dan Pernix maar haalde te weinig rendement uit de lange aanvallen. Terwijl KVS meer moeite moest doen voor de doelpunten daar ging Pernix, zonder al te groots te spelen, effectiever om met de kansen. De 4-4 tussenstand na ruim een kwartier spelen was dan ook het gevolg. Ook in het 2e gedeelte van de 1e helft hield KVS een veldoverwicht maar gaf het wel door meer verdedigende druk nog nauwelijks kansen weg. Bij rust leidde KVS dan ook met 8-4.

De 8-5 direct na rust gaf mogelijk enige hoop aan de Leidenaren die na vorig seizoen behoorlijk wat scorend vermogen zijn kwijtgeraakt. Met name bij de heren heeft het nogal wat ingeleverd. Zo vertrok oud-KVS speler Sven van Baggum naar HKC en stopte o.a. routinier Joost Kuipers noodgedwongen door blessures. Kuipers is inmiddels assistent-trainer van Pernix 1 maar had door het beperkt aantal reserves aan Leidse zijde uit voorzorg wel zijn wedstrijdkleding aangetrokken. Tot een invalbeurt kwam het niet en zou mogelijk ook niet tot een kentering hebben geleid want KVS schoot met het windje schuin in de rug een stuk zuiverder dan de 1e helft. Daardoor liep het eenvoudig weg van Pernix, dat nota bene in de zaal in de hoofdklasse uitkomt, mede dankzij een aantal rake treffers van Youri Nadorp. Op het gezellig drukke maar winderige Cas-van-Dijk Park won KVS uiteindelijk dik verdiend met 17-9. Noemenswaardig was het optreden van scheidsrechter Watermulder, hij liet de teugels precies genoeg vieren en floot niet alles dood waardoor er mooie- en soms pittige duels werden uitgevochten zonder dat het uit de hand liep.

Volgende week wacht voor KVS een uitwedstrijd in Leiderdorp tegen Velocitas. Op papier een mindere tegenstander maar de wedstrijd van vorig jaar zit bij menig KVS’er nog vers in het geheugen. Velocitas steeg toen boven zichzelf uit en trakteerde KVS toen op een forse nederlaag. Kortom, de taak aan de trainers Zorn en van Dijk om KVS messcherp aan de start te laten verschijnen om een herhaling van vorig jaar zien te voorkomen. Aanvang is 16:00 en zoals altijd is de wedstrijd live te volgen via het twitteraccount: @KVSLivescore

Doelpunten: Youri Nadorp 5, Antoine Boogaard 4, Larissa Lazarom 3, Anne van Arkel 1, Pieter Redelijkheid 1, Laura Dijkhuizen 1, Madjid Korodowou 1, Naomi Grootscholten 1