KVS speelde afgelopen zaterdagmiddag de eerste van de 3 ‘corona’ wedstrijden waarbij er geen publiek aanwezig mag zijn. Het in Leiderdorp gelegen Velocitas-complex maakte dan ook een desolate indruk bij binnenkomst. Met slechts een aantal corona-coördinatoren, die in de stromende regen hun taken uitvoerden, maakte het complex een akelig stille en lege indruk. KVS had van te voren het bestuur van Velocitas keurig op de hoogte gesteld welke 11 personen (er mogen bij een officiële wedstrijd maximaal 13 personen op de bank plaatsnemen) aanwezig zouden zijn. Volgens de corona-regels is ook pers toegestaan bij sportwedstrijden en onder die noemer mochten ook de 2 huisfotografen (Henk Schaap en Eric van der Ende), getooid in een speciaal hesje, aanwezig zijn bij de wedstrijd (die overigens door Velocitas live op Youtube werd uitgezonden).

Het praatje vooraf door trainer Zorn was duidelijk want hij hamerde erop om de omstandigheden te accepteren zoals ze waren en daarnaast waarschuwde hij om vanaf het begin scherp te beginnen en voldoende druk te geven op de schutters van Velocitas. Hiermee doelde hij waarschijnlijk op de wedstrijd van een jaar geleden waarin KVS de 1e helft werd overlopen en het uiteindelijk een forse nederlaag moest incasseren (26-20). Overigens werd toen de helft van de Velocitas productie gemaakt door Mitchell de Boer maar die zat zaterdag op de bank bij de Leiderdorpers.

Om exact 16:00u en onder barre omstandigheden floot scheidsrechter Andressen en zijn assistent Verhagen in voor de wedstrijd die misschien wel een beetje in het teken stond van sportieve revanche. Maar in een ‘overenthousiast’ begin van KVS was het Velocitas die het initiatief nam. Met een vrije bal en een afstandsschot stond het na amper 3 minuten al 2-0 voor de thuisploeg. KVS kende een ongelukkige beginfase waarin een doorloopbal (Antoine Boogaard) net werd gemist, de afstandsschoten eruit draaiden of een plaatsfout direct voor balverlies zorgde. De verdediging hield in die beginfase prima stand maar kon niet voorkomen dat Velocitas na 12 minuten spelen met 4-0 aan de leiding ging. Even leek het een kopie te worden van de wedstrijd van vorig jaar maar onder leiding van een ijzersterk spelende aanvoerder Pieter Redelijkheid kwam KVS terug in de wedstrijd. KVS speelde niet veel anders dan het eerste kwartier alleen vielen de ballen nu wel goed. Mede dankzij 4 treffers van Redelijkheid kwam KVS na ruim 20 minuten op gelijke hoogte (5-5). Vanaf dat moment had KVS het spel stevig in handen en omdat ook het andere aanvalsvak tot scoren kwam liep KVS in het laatste gedeelte van de 2e helft zelfs uit naar een 5-10 ruststand.

KVS startte de 2e helft uitstekend en ging het goed om met de weersomstandigheden. Het regende dan wel onophoudelijk maar er stond nauwelijks wind, het was dus een kwestie van goed reboundwerk neerzetten en de schutters in stelling brengen. Dat lukte bij KVS allemaal prima en daarnaast werden de rake afstandsschoten ook nog is afgewisseld met enkele fraaie doorloopballen. Ondertussen stond KVS met 8-14 voor en was daar eindelijk het lang verwachte debuut voor de van Swift (M) overgekomen Gijs Gillissen. Hij kreeg groen licht van de medische staf en maakte zo zijn eerste officiële speelminuten als KVS’er. Een vervelende enkelblessure hield de kersverse aanwinst al weken aan de kant. Ondanks dat hij nog steeds niet helemaal hersteld is wist hij zijn invalsbeurt te bekronen met een mooi doelpunt na een fraaie combinatie met Madjid Korodowou. Ook invallers Fleur van de Ende en Jesse van de Toorn wisten hun invalbeurt op te fleuren met een doelpunt. Fleur van der Ende verving Larissa Lazarom terwijl Jesse van der Toorn ‘man of de match’ Pieter Redelijkheid verving die misschien wel een virtueel applaus van de YouTube kijkers in ontvangst mocht nemen, o.a. dankzij zijn 7 treffers. KVS won uiteindelijk met 11-21 onder surrealistische omstandigheden en weet dat het minstens nog 2 wedstrijden onder dergelijke omstandigheden moet gaan spelen.

Zaterdag speelt KVS ‘thuis’ tegen OVVO, een team dat bekend staat als lastig. Ondanks een nipte 19-17 nederlaag tegen de ongenaakbare koploper Nieuwerkerk liet het zaterdag prima spel zien. Hou de website van KVS in de gaten want mogelijk is de wedstrijd van aanstaande zaterdag tussen KVS en OVVO via de livestream te volgen (aanvang 15:30u).

Doelpunten: Pieter Redelijkheid 7, Madjid Korodowou 4, Youri Nadorp 3, Laura Dijkhuizen 2, Antoine Boogaard 1, Larissa Lazarom 1, Fleur van der Ende 1, Jesse van der Toorn 1, Gijs Gillissen 1