Wie dacht dat de rust op Scheveningen was wedergekeerd na de roerige decembermaand had het mis. KVS trakteerde zaterdagavond het talrijke publiek in de Blinkerd op een waar spektakelstuk die de Blinkerd op haar grondveste deed schudden. KVS steeg boven zichzelf uit en versloeg de onbetwiste titelkandidaat Swift uit Middelburg met 25-22. Bij rust keken de Supervissen nog tegen een 9-10 achterstand aan maar na een weergaloze 2e helft won KVS uiteindelijk verdiend. Grote man aan Scheveningse zijde was routinier Antoine Boogaard die met 8 veldgoals een belangrijk aandeel had in de overwinning.

Bubbels & Bitterballen

Traditioneel organiseert de sponsorcommissie van KVS tijdens de eerste thuiswedstrijd van KVS 1 in het nieuwe jaar het zogeheten ‘Bubbels & Bitterballen’ evenement. Het evenement waarbij alle sponsoren en leden van de Vrienden van KVS worden getrakteerd op een glas bubbels en een bitterbal heeft daarnaast ook wel wat weg van een grote reünie. Vele ‘Vrienden’ die elders in het land wonen komen maar al te graag op het evenement af. Het zorgde voor een gezellige en volle Blinkerd die met KVS – Swift ook nog is een prachtige affiche kende. Sowieso was het ‘Super Saturday’ in Overgangsklasse D, waar naast KVS-Swift ook de andere topper Sporting Trigon-GKV op het programma stond (20-24 overwinning voor GKV).

KVS en Swift geven elkaar geen duimbreedte toe in de 1e helft

Vanaf minuut 1 gingen bij beide ploegen alle remmen los. In een uiterst boeiende 1e helft was het stuivertje wisselen en gaven beide ploegen, ondanks een optisch overwicht van Swift, elkaar maar weinig toe. Zo ging het van 3-1 naar 4-6 en van 6-6 naar 9-8. Bij die 9-8 stand kreeg Pieter Redelijkheid vanaf de strafworpstip de mogelijkheid om er 10-8 van te maken. Hij miste echter het buitenkansje en zag Swift meteen aan de andere kant de 9-9 erin gooien en vier seconden voor het rustsignaal ook nog is de 9-10. Ondanks deze misschien wel lichte tegenvaller kon KVS terugkijken op een prima 1e helft. Het had tenslotte de doelpuntenmachine uit Middelburg op 10 treffers weten te houden en ging het zelf heel effectief om met de gecreëerde kansen.

Spektakelstuk in de 2e helft

Ook in de 2e helft bleven de ploegen aan elkaar gewaagd en was het absoluut niet zeker wie deze wedstrijd zou gaan winnen. Zo ging het van 9-11 naar 14-12 en van 16-13 naar 17-17. Naarmate de tijd in de 2e helft verstreek nam de spanning in de Blinkerd toe. Daarnaast ging het talrijke KVS publiek achter de thuisploeg staan waardoor de meeste gehate sporthal van korfballend Nederland weer dat ouderwetse intimiderende sfeertje van weleer kreeg. Ook in het veld nam de spanning toe, waar Antoine Boogaard bij een stand van 19-19 tijdens de vakwissel nog een gele kaart ontving wegens (wat achteraf bleek) ruw spel tegen Swift speler Stephan de Boer. Boogaard antwoordde daarop direct met een doelpunt waardoor KVS 5 minuten voor tijd op een 20-19 voorsprong kwam. In een zinderende slotfase was het tot aan de 21-21 nog altijd niet duidelijk hoe deze wedstrijd zou gaan eindigen. Ook de ervaren arbiter Keizer leek te gaan bezwijken in die hectische en imponerende slotfase. Hij herstelde echter net op tijd mede dankzij zijn uitstekende assistent van Beek die Keizer door een moeilijke periode heen sleepte. Beide ploegen bleven vol voor de winst strijden maar dankzij 2 fraaie doorloopballen van Antoine Boogaard, die een geweldige 2e helft speelde, leek het kwartje toch naar KVS te vallen. Helemaal toen Pieter Redelijkheid een korte kans wist te maken en de marge zelfs naar 3 wist te brengen. Toch bleef het spannend, zeker ook nadat Swift de stand weer op 24-22 had gebracht. Maar het was met nog 3 minuten te spelen man-of-the-match Antoine Boogaard die met zijn 8e (veld)doelpunt aan alle speculaties een einde wist te maken. Terwijl de Blinkerd ontplofte en feestvierde haalde KVS dus uiteindelijk een zwaar bevochte overwinning binnen op kampioenskandidaat Swift.

“Mijn sporthart ging helemaal open, wat een geweldige wedstrijd was dit” (Rene Roeleveld, oud-voetballer Scheveningen 1).

Na afloop was KVS trainer/coach Jesper Zorn tevreden: “We hebben de hele kerstvakantie gewerkt aan een tactisch plan, dit voorgelegd aan de spelers en onze trainingen erop afgestemd”, vervolgens: “Als het dan uitkomt en je wint dan is dat natuurlijk geweldig”. Voor de van Valto afkomstige Naomi Grootscholten was de krachtmeeting met ex-korfballeague speelster Naomi Zuidweg een mooie graadmeter : “Toen ik van de trainers te horen kreeg dat ik de taak kreeg om Naomi Zuidweg te verdedigen, voelde ik wel wat spanning”, vervolgens: “de trainers bleven erop hameren dat ik het aankon, daar sprak zoveel vertrouwen uit waardoor ik van spanning nog nauwelijks last”. Tot slot kon een reactie van matchwinnaar Antoine Boogaard niet uitblijven: “We hebben als team echt een goede prestaties neergezet want ik kan mij niet heugen wanneer wij voor het laatst van Swift hebben gewonnen”, vervolgens: “Ja, ik ben wel kapot nu want buiten het aanvallen wat veel kracht kost, had ik m’n handen vol aan die watervlugge Stephan de Boer in de verdediging”. Aandachtig toeschouwer was ook oud-Scheveningen 1 voetballer Rene Roeleveld. Hij was na afloop nog vol van alle emoties: “Mijn sporthart ging helemaal open, wat een geweldige wedstrijd was dit”. De altijd sympathieke Swift-coach Dennis Plantinga wilde na afloop het liefst niet over de wedstrijd praten maar na wat aandringen gaf hij toch een korte reactie: “KVS heeft verdiend gewonnen vandaag maar daar wil ik het eigenlijk bij laten”. Later verklaarde hij tegenover PZC dat hij vond dat Swift te weinig kansen hadden afgemaakt in de eerste helft waardoor KVS in leven bleef en er zo met de overwinning vandoor ging.

Door de overwinning staat KVS nu op een gedeelde eerste plek met GKV waar het eerder dit seizoen nog met 25-24 van verloor. Aanstaande zaterdag speelt KVS wederom een thuiswedstrijd om 18:15u is Valto uit De Lier te gast in Sporthal De Blinkerd.

Doelpunten

Antoine Boogaard 8, Youri Nadorp 6, Bryan van Deursen 5, Pieter Redelijkheid 2, Laura Dijkhuizen 2, Anne van Arkel 2

Fotoreportage

De foto’s van Eric en Anjali vind je hier!