KVS won afgelopen zaterdag de ‘clash’ tegen OVVO met 18-13. Niet dat OVVO de ‘aartsrivaal’ is verre van dat, de typering ‘clash’ is gebaseerd op een aantal geweldige wedstrijden die in het verleden werden uitgevochten. Zo troffen beide ploegen elkaar in de Korfbal League en in de Hoofdklasse, inclusief een Hoofdklasse-Finale die werd beslist door een golden goal. Toen nog aangemoedigd door fanatieke supportersgroepen maar hoe anders was de sfeer afgelopen zaterdag. Een wedstrijd ‘achter gesloten deuren’ waarbij de wind en met name de langdurige regenbuien er een troosteloze bedoeling van maakte. Dat dit keer de confrontatie in de Overgangsklasse plaatsvond is ook niet zonder toeval. Na het vertrek van  ervaren spelers zitten beide ploegen in een opbouwfase, al lijkt KVS wat verder in dit proces dan OVVO. KVS lijkt zelfs de weg omhoog te hebben gevonden mede omdat er weinig verloop is geweest de afgelopen jaren. Maar ook door een technisch/tactisch inzicht waarmee KVS 1 is verrijkt dankzij de inbreng van trainers van Dijk en Zorn. Bij OVVO moet trainer Erwin van der Putten een zelfde soort traject zien te bewerkstelligen. Dat deed hij overigens zaterdag vol passie: druk gebarend, coachend en soms scheldend na een arbitrale beslissing ontbreekt het hem niet aan bevlogenheid.

KVS gewaarschuwd

KVS was in ieder geval gewaarschuwd want OVVO verloor vorige week dan wel van koploper Nieuwerkerk (19-17), het liet toen met name de 2e helft best aardig spel zien. OVVO nam door een vrije bal en een afstandsschot dan ook brutaal de leiding maar zag KVS langszij komen dankzij 2 benutte strafworpen. Overigens had OVVO op 1-3 kunnen komen maar miste het de verkregen strafworp. Wat volgde was een eerste helft met van beide kanten geduldige aanvallen, niet iedere aanval leverde een treffer op maar de doelpunten vielen met regelmaat over en weer. Na ruim 20 minuten was de stand 8-8 en waren vooral Anne van Arkel en Larissa Lazarom goed op dreef met ieder 2 doelpunten. De ruststand werd bereikt met 11-8 met dankzij 2 geweldige doorbraken van Antoine Boogaard en een afstandsschot van Madjid Korodowou, terwijl OVVO voor de 2e keer een strafworp had gemist.

Strafworpen

De 2e helft was goed en wel nog niet begonnen of OVVO miste ook voor de 3e keer vanaf de strafworpstip. KVS leek hier in mee te gaan want ook de net ingevallen Gijs Gillisen wist zijn strafworp, genomen op een one-hander-achtige manier, niet te verzilveren. Sowieso waren de doelpunten in de 2e helft wat schaarser, mogelijk waren toch de weersomstandigheden van invloed want de regen kwam inmiddels met bakken uit de lucht. Na de 11-9 (afstandsschot) van OVVO liep KVS naar 13-9 via een afstandsschot van Antoine Boogaard en een benutte strafworp van Pieter Redelijkheid. De verkregen strafworp zorgde voor de nodige protesten vanaf de OVVO bank, mogelijk had OVVO coach van der Putten toen al door dat dit wel is het breekpunt zou kunnen zijn voor zijn team. OVVO probeerde met name via de dames nog het gat te verkleinen maar het verdedigende duo van Arkel/Lazarom hield prima stand, dichter dan 15-12 kwam OVVO dan ook niet. KVS liet in de slotfase leuke dingen zien waarbij de achterwaartse one-hander van Gijs Gillissen het slotstuk was van een al met al toch boeiende wedstrijd. Eindstand 18-13.

Nieuwerkerk en GKV

KVS kan vooral tevreden terugkijken op de energie die het leverde, daarnaast is door de wekelijkse vaste samenstelling het team ook steeds beter op elkaar ingespeeld. Dat laatste is misschien een geluk bij een ongeluk geweest want met 3 langdurig geblesseerden aan het begin van het seizoen (Lynn van der Ende, Franca Witjas en Gijs Gillissen) speelde KVS de afgelopen wedstrijden in een zelfde samenstelling in plaats van 5-5 (5 dames, 5 heren). Het goede nieuws is dat Gijs Gillissen steeds meer wedstrijdminuten mag maken en zo klaar wordt gestoomd voor de zaal. Dit net als Franca Witjas zij heeft inmiddels de trainingen weer hervat en Lynn van der Ende doet voorlopig wedstrijdritme op in KVS 3 na een langdurige afwezigheid. Aan de andere kant heeft Larissa Lazarom haar kans in KVS 1 met beide handen aangegrepen ze draait moeiteloos mee en presteert wekelijks ruim voldoende. Een gezonde concurrentie dus misschien wel in de zaal bij de dames. KVS speelt nog 2 veldstrijden en niet tegen de minste. Volgende week wacht het een confrontatie met Nieuwerkerk (uit) waarna een week later GKV (uit) volgt. Voor KVS een uitstekende gelegenheid om zich te testen richting de zaal, met name Nieuwerkerk wordt een mooie uitdaging. De ploeg van oud-international Leon Simons was misschien wel een van de grootste pechvogels na de coronamaatregelen en het stilleggen van de competitie zonder promotie/degradatie op het veld. Op het veld had het moeten promoveren, het stond tenslotte stijf bovenaan, en in zaal liep het promotie naar de Korfbal League mis na nota bene een loting. Niet leuk voor Nieuwerkerk maar ook niet leuk voor de tegenstanders, want wie met een schuin oog naar de Hoofdklasse kijkt weet dat Nieuwerkerk ook daar zo maar voor de prijzen had gespeeld en heel misschien had KVS zich zomaar staande kunnen houden in de middenmoot van de hoofdklasse. De wedstrijd in Nieuwerkerk begint om 15:30u en zal naar alle waarschijnlijkheid live te zien zijn op het YouTube kanaal van Nieuwerkerk.

Doelpunten: Antoine Boogaard 6, Pieter Redelijkheid 2, Youri Nadorp 2, Gijs Gillissen 2, Madjid Korodowou 2, Anne van Arkel 2, Larissa Lazarom 2