Geweldig promotie nieuws !

Het zaal- en veldseizoen eindigde dit jaar ‘nogal’ abrupt en ook de nasleep over hoe de competitie afgerond moest worden leverde niet het resultaat waarop gehoopt was. Zo was het voor KVS 1 bijvoorbeeld erg balen, medekoploper in de zaal en in een sportieve strijd gewikkeld met GKV om een plekje in de Hoofklasse. Dat feest ging, door het abrupte einde, echter niet door en het kreeg ook nog is een zure nasmaak toen reeds gedegradeerde ploegen van de uitgespeelde Hoofdklasse wel een ‘gratis’ plek kregen toebedeeld na de definitieve competitieafwikkeling.

Maar…..het einde van het seizoen heeft voor 2 van onze scheidsrechters wel iets heel moois opgeleverd.   Jelle den Dekker en Diana Boogaard hebben onlangs te horen gekregen dat ze vanaf aankomend seizoen promoveren naar het hoogste scheidsrechter niveau. Scheidsrechters die op dit niveau fluiten, leiden de wedstrijden in de Korfballeague en Hoofdklasse.  Deze wedstrijden worden overigens gefloten door 2 gelijkwaardige scheidsrechters, dus zonder assistent.

Door deze promotie gaat Jelle die zowel als speler en als coach al actief was op het hoogste niveau, dit nu ook als scheidsrechter ervaren en dat is redelijk uniek. Uniek is ook dat het bijna nooit voorkomt dat een vrouwelijke scheidsrechter op het allerhoogste korfbalniveau fluit. Sowieso heeft nog nooit een wedstrijd in de Korfbal League onder leiding gestaan van een vrouw.

Tijd om hier maar is verandering in aan te brengen!

KVS/Maritiem feliciteert Jelle en Diana met deze mooie promotie en wensen jullie veel succes met deze prachtige uitdaging!