Na 5 wedstrijden te hebben gespeelt staat KVS3 op een mooie, en zeker ook verdiende, 2de plek in de reserve overgangsklasse. Dit jonge team, wat nu voor het eerst zo in deze formatie samenspeelt, doet het heel goed. Vorig seizoen werd het 3de nog gevuld met oud korfballegue spelers van KVS die elk seizoen bovenin meedraaide in de overgangsklasse. Dit seizoen kwamen er veel A junioren over en vanuit de TC werd er besloten om hier een jeugdig 3de van te maken wat in de luwte en schaduw van de KVS selectie zichzelf verder kan ontwikkelen.

De verwachting en doelstelling was en is nog steeds handhaven, echter zien we dat er meer in dit team zit. Elke week laten ze speelvreugde, gretigheid en spelinzicht zien waar sommige tegenstanders geen raad mee wisten. Dit beloofd een mooi seizoen te worden.

Daarnaast heeft KVS3 ook een mooie staf. Een staf met ervaring en veel korfbal kennis die dit team veel kan leren en bijbrengen. En niet allen op het korfbal technische vlak, maar zeker ook op korfbalplezier, dat is namelijk het startpunt van een team in flow!

Pernix2 – KVS3 (10-12)
De eerste wedstrijd was tegen Pernix2. Al bij het inschieten zagen de spelers dat er veel routine in dit team zit. Waar bij KVS3 de gemiddelde leeftijd 20 is, was dat bij Pernix zeker rond de 25.
Maar als snel bleek dat de dames en heren va KVS3 hier niet van onder de indruk waren. Met snel en afwisselend spel kwamen de vissen op een 0-4 voorsprong.

Na deze vliegende start kwam Pernix terug maar er bleef steeds een gat van 2 a 3 doelpunten. De druk nam toe van Pernix en daar kreeg KVS het wel moeilijk mee. Echter vielen de doelpunten niet en bij KVS wel.
In de 2de helft werd de druk meer en meer opgevoerd maar Pernix kon niet het verschil maken. Ze probeerde het nog met het inbrengen van 1ste team spelers maar KVS3 speelde de wedstrijd volwassen uit. Ze speelde goed rond en pakte de juiste schoten.
Uiteindelijk won KVS3 verrassend met 10-12 en kon zo de eerste punten meenemen naar Scheveningen.
https://pernix.nl/2020/09/06/pernix-2-kvs-3/

KVS3 – TOP3 (17-10)
Voor het eerst thuis, veel publiek, en het vertrouwen van de week ervoor zorgde ervoor dat er naar deze wedstrijd echt werd uitgekeken. De spelers wilde wat laten zien, en dat was van het begin af aan gelijk te zien. Waar we tegen Pernix onder grote druk stonden, tegen TOP konden de spelers hun eigen spelletje spelen. De ene aanval was mooier dan de andere. Afstandschoten, korte kansen en doorloop ballen, het was een feest om naar te kijken. Wat opviel was dat tijdens deze wedstrijd je goed kon zien dat er een team stond die wilde, over alle schijven van het team.

Met de aanmoedigingen van het publiek, en het enthousiaste coachen van de zijlijn liep KVS mooi uit naar een ruime en terechte overwinning.

TEMPO2 – KVS3 (26-7)
Na twee mooie wedstrijden nu even met beide voeten terug op aarde. Tempo2 was duidelijk een maatje te groot. Ook hier veel korfbalroutine en ervaring. Tempo speelde slim, gingen net wat feller de duels in en speelde tactisch sterk.
KVS3 kwam wat traag op gang en leken onder de indruk. Het gebruikelijke spel kwam niet goed uit de verf en daarmee lukte het ook niet om Tempo meer druk te bezorgen.

Tempo speelde het spelletje goed uit en na het laatste fluitsignaal kon KVS3 alleen maar concluderen dat er zeker ook nog leerpunten zijn. Tempo heeft dat blootgelegd en de staf weet waaraan ze moeten gaan werken. Dus zeker geen weggegooide wedstrijd maar een mooi en enorm leermoment. De spelers en staf ervaarde dat ook zo.

Rohda2 – KVS3 (17-17)
Met de ervaring van de vorige week leek het of KVS3 traag uit de startblokken kwam. Als snel nam Rohda de voorsprong en die hield het ook bijna de hele wedstrijd vast. KVS werd verrast door de lange en atletische heren en kon daarom zelf reboundend niet voor de continuïteit zorgen.
Maar KVS liet het niet op zijn beloop gaan. Er kwam een andere kwaliteit boven drijven en dat is blijven knokken tot het einde. Het was hard werken, en niet altijd mooi korfbal, maar wel effectief. KVS bleef dus, ondanks de achterstaand, werken en scoorde op belangrijke momenten zijn doelpunten. Er ontstond wel een gat van 4 doelpunten verschil maar KVS zorgde ervoor dat het spannend bleef. Pas in de laatste minuten, waar KVS wel meer overwicht had op de tegenstander, kwam de gelijkmaker. Een zwaar bevochte punt die zeer welkom was. Maar wat als de wedstrijd een paar minuten langer duurde ……

KVS3 – Meervoogels2 (18-15)
Quote van Meervogel site “De 10 minuten die volgen doen toch wel pijn aan je MV hart”
En terecht, wat een start van KVS3. Waar Meervogels nog dacht aan een overwinning om zo samen met KVS3 een gedeelde 2de plek te bezetten dachten de spelers van KVS3 daar anders over.
Met een vliegende start kwam KVS al snel op een 7-1 voorsprong, de ene aanval nog mooier dan de andere. Zelfs via de livestream gaf men aan dat dit korfbal was. Het plezier, de gretigheid en enthousiasme spatte er van af. Onder aanvoering van de coaches lieten de speler zien wat ze kunnen en dit beloofd een mooie toekomst voor KVS, zo’n brede selectie.

Maar het was nog zeker niet gespeeld. Na de thee kwamen de Meervogels toch wat beter uit de startblokken. De doelpunten bleven uit aan de kant van KVS en de Meervogels kwamen terug tot 13-11. Na wat time outs en de peptalk scoorde KVS en maakte weer een verschil. De Meervogels brachten nog wat 1ste team spelers in, zo stond Noah onverwachts tegenover good old Bastiaan Overwater op het veld. Uiteindelijk bleef KVS mee scoren en eindigde de wedstrijd met de uitslag 18-15

Nog 3 wedstrijden te gaan voordat we (hopelijk) de zaal in gaan. OVVO, Blauw-Wit en de tweede wedstrijd tegen Pernix2. Niet mals, kijkend naar de competitie, maar KVS3 kan stunten. En laat elke week zien dat zij meekunnen in de reserve overgangsklasse. Ze zijn een echte angstgegner geworden.

Celeste, Emma, Fleur, Indy Linde
Jorg, Noah, Richard, Roland, Tim D, Tim S en Tommy

Maak er een mooi seizoen van, ik ga in ieder geval genieten van jullie wedstrijden.

Tot zaterdag

Livestream:
OVVO 3 – KVS 3: https://youtu.be/i2AxiX2dDJY