In een bewogen week waarin trainer/coach Aad van Rijthoven zijn vertrek aankondigde was het droevige nieuws van het overlijden van de veel te jonge Ronan van der Heijden (21) alles overstijgend. Geen enkel sportief resultaat gaat dit nieuws te boven. Na een indrukwekkende 1 minuut stilte voor aanvang van Roda-KVS/Maritiem schoot KVS uit de startblokken maar stokte de productie voor lange tijd. Na een 4-6 ruststand won KVS/Maritiem 1 uiteindelijk met 14-17 van een taai en zeurderig Roda in West-Zaan. Gezien de fase waarin KVS/Maritiem 1 nu verkeert draait het vooral om resultaat en om het vertrouwen richting zaalcompetitie weer wat op te vijzelen. KVS/Maritiem 1 staat nu derde met 6 uit 5.

Cees Bron tijdelijk vervanger.

Aad van Rijthoven gaf begin deze week te kennen dat hij de groep niet aan de praat kreeg zoals hij graag wilde en dat hij dat op korte termijn niet alsnog zou kunnen. Zijn boodschap hierover leidde helaas tot zijn voortijdig vertrek. De zoektocht naar een directe vervanger is uiteraard lastig midden in t seizoen dus werd Cees Bron als tijdelijk trainer/coach aangesteld in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Roda. Voor Cees Bron is het tijdelijk invullen van een trainersvacature bijna een specialiteit geworden, hij mag dan inmiddels gepensioneerd zijn hij is minstens nog net zo gepassioneerd als zijn eerste interim klus van jaren geleden. Hij zorgde in ieder geval voor ontspanning want naast de scherpe trainingen werd er bij tijd en wijle toch ook weer gewoon gelachen. In de basisopstelling veranderde hij ook niets en dus was het aan de spelersgroep om te laten zien dat het wel degelijk capaciteiten bezit.

Doelpunten schaars in de eerste helft.

Roda nam haar clubnaam: Recht Op Doel Af wel heel erg letterlijk, na slechts 6 seconde opende het via een doorloop de score en dus was de toon meteen gezet. In de tegenaanval kwam KVS echter (via een strafworp) ook meteen weer op gelijk hoogte. KVS schoot uit de startblokken en pakte na amper 7 minuten een 1-5 voorsprong en leek dit een voorbode voor een doelpuntrijke middag. Voor Roda was dit het sein om te schakelen naar een ‘achterverdedigende’ tactiek. Ondanks dat dit een beproefde en niet meer van deze tijd tactiek is, werden de KVS aanvallen toch behoorlijk ontregeld. De aanvalsopbouw liep op zich nog wel aardig maar de productie viel volledig stil en omdat ook Roda amper de korf wist te vinden, zakte de veel belovende opening naar een bedenkelijk niveau. In de resterende 23 minuten wist KVS nog slechts 1 maal te scoren en dus stond het slechts 4-6 voor KVS bij rust.

Na rust weer op stoom.

Vlak na rust leek KVS weer bekomen van de doelpuntloze periode want het was Pieter Redelijkheid die meteen na rust met z’n 2e doelpunt KVS op een 4-7 voorsprong zette. Omdat ook Roda iets meer trefzeker werd ontspon zich een ‘gevecht’ waarin het verschil tot aan 9-11 op 2 bleef. Maar bij een stand van 10-11 leek het overdreven fanatieke Roda zelfs op gelijk hoogte te komen. KVS bleef echter geduldig en omdat Roda zich steeds nadrukkelijk ging bezig houden met de arbiter in plaats van korfballen, liep KVS onder meer door de steeds zuiverder schietende Bryan van Deursen naar een 11-15 voorsprong. Roda wisselde veelvuldig in een ultieme poging de wedstrijd te kantelen. Het bracht met name lengte in het vak bij Twan/Bryan om de rebound beter te verzorgen, het antwoord van coach Cees Bron bleef echter niet lang uit, hij bracht meteen de lengte van Jarmo Jongman in. Hierdoor kon KVS eenvoudig de wedstrijd uitspelen en won het verdiend met 14-17 van een lastige tegenstander, maar bovenal na een bijzondere en droevige week in de clubgeschiedenis van KVS.

Doelpunten: Bryan 6, Pieter 4, Twan 3, Daan 2, Lynn 2.