Peter van der Zwan
Zeer geslaagde toernooien

Het laatste Belicht verscheen alweer een maand geleden. Hoog tijd dus om u even helemaal bij te praten! De F1 (enorme overwinning op een maandagmiddag!), de C2 (deelde ook al zo’n klap uit aan de tegenstander) en het derde hebben zich in de tussentijd toegevoegd aan het rijtje kampioenen! Van harte gefeliciteerd!

Een tijdje zonder Belicht betekent niet dat er niet is gekorfbald. Integendeel. Afgelopen week heeft KVS twee enorme toernooien georganiseerd: het schoolkorfbaltoernooi en het Toernooi voor de Toekomst. Het was een drukte van belang op ons Cas van Dijkpark. Ontzettend veel KVS-vrijwilligers waren bij de organisatie van beide toernooien betrokken. Ik ben enorm trots op iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van de toernooien. Zeer veel dank.

Het schoolkorfbaltoernooi was het grootste dat we bij KVS hebben georganiseerd. Het was een waar korfbalfestijn. Het zou toch geweldig zijn als we een aantal kinderen en ouders enthousiast hebben kunnen maken voor het korfbalspel en onze mooie vereniging.

Van het Toernooi voor de Toekomst is door Bart wederom een film gemaakt, zie Facebook, Youtube en Twitter. Een knap staaltje videowerk. De wervingsmachine loopt overigens als een tierelier, getuige de vele KVS-berichten in de Scheveningse kranten. Daarnaast konden de vriendjes-en-vriendinnetjestraining en de kinderdisco de afgelopen weken op veel belangstelling rekenen. KVS organiseert nog drie gratis inlooptrainingen; kinderen (6-14 jaar) kunnen dan kijken of korfbal iets voor hen is. Het gaat om 10, 17 en 24 mei, waarbij het 24 mei zelfs een pannenkoekentraining betreft. Geef het door aan iedereen die u kent! Samen moet het lukken om zoveel mogelijk potentiële nieuwe leden te bereiken.

Veld

Goed, we gaan het veld weer op. Van ’t Nesjuh (bedankt voor alle goede zorgen!) naar ons vertrouwde Hokje. Alle KVS-teams kunnen uw steun weer goed gebruiken. Sommige ploegen zijn nog op jacht naar de koppositie. Zo ook het eerste. Na het teamuitje van afgelopen zaterdag (naar verluidt was het geslaagd) kan er vast met veel energie aan de tweede helft van het veld begonnen worden. Om te beginnen aanstaande zaterdag in Rijswijk.

Over het veld gesproken: vergeet u niet in te schrijven voor een bardienst! Zie onze site voor meer informatie over de procedures en het overzicht.

En… De jaarlijkse BBQ komt er weer aan. Gezelligheid gegarandeerd! Geef u snel op (in elk geval niet later dan 7 mei); ik doe het ook.

Waakzaamheid

Twee weken geleden hebben we te maken gehad met vandalisme, ditmaal brandstichting. De camerabeelden zijn doorgegeven aan de politie, er is aangifte gedaan en aanvullende maatregelen zijn getroffen, zowel door KVS als door de politie.

Graag willen wij een beroep doen op alle KVS’ers om extra waakzaam te zijn, vooral in de avonduren. Houd ons clubhuis nóg wat beter in de gaten: rijd bijvoorbeeld om langs ’t Hokje of verplaats uw wekelijkse loopje wat meer richting het clubhuis. Mocht u ongewone signalen opvangen of iets verdachts zien, meld dit dan direct bij de politie. Door wat extra alertheid zorgen we met z’n allen voor een nog veiligere omgeving rondom ons clubhuis.

Een mooie week gewenst.

Peter van der Zwan, voorzitter