Peter van der Zwan

Vooruitblikken

Dit Belicht is er een van vooruitblikken. Het is de afgelopen twee weken namelijk vrij rustig geweest op korfbalgebied. En dat mocht ook wel, gezien de korfbaldrukte van even daarvoor in het kader van het schoolkorfbaltoernooi en het Toernooi voor de Toekomst.

Ik hoop dat eenieder tijdens het betekenisvolle paasweekend en het “bevrijdingsweekend” zijn of haar rust heeft gepakt en er weer tegenaan kan. Ik in elk geval wel (na een weekendje in Fryslân). Dat is maar goed ook, want er staat de resterende weken nog een hoop op het programma.

Bijvoorbeeld het restant van de veldcompetitie. Dat restant wordt aanstaande zaterdag feestelijk “ingeluid” met de traditionele barbecue. De organisatoren hebben het er maar druk mee. Geef je op; het wordt vast weer smullen! En er zal voldoende korfbalvertier aangeboden worden. De dag wordt geopend door de F1 en F3 (om 9 uur ’s ochtends). Het derde en het achtste mogen zich gelukkig prijzen. Zij zullen een gedeelte van hun wedstrijd afwerken (aanvang: 17 uur) onder het toeziend oog van de barbecueliefhebbers. Moedig ze aan! KVS/Maritiem 1 komt om half vier in actie in ons Cas van Dijkpark. Over twee weken speelt het eerste een uitwedstrijd tegen koploper Sporting Trigon in Leiden; het spreekt voor zich dat het eerste ook dan uw steun zeer goed kan gebruiken.

Werving

De meimaand is wat ons betreft de wervingsmaand bij uitstek. Aanwas van nieuwe leden is namelijk onontbeerlijk. Daarom worden er door de wervingscommissie diverse activiteiten ontplooid om zoveel mogelijk nieuwe aanmeldingen voor elkaar te krijgen. We willen namelijk graag dat nieuwe leden zich vóór 1 juni aanmelden zodat iedereen zeker is van een plekje in een team volgend jaar.

Op 10, 17 en 24 mei zijn er voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar inlooptrainingen, waarbij er op 24 mei wordt uitgepakt met een pannenkoekentraining. Meld je aan bij Liesbeth de Groot. Alvast dank aan iedereen die hier een bijdrage aan gaat leveren; reuzebelangrijk!

Mijn oproep is: maak zoveel mogelijk kinderen enthousiast voor KVS en de inlooptrainingen die de komende drie weken georganiseerd worden. Lees vooral de bijdrage “KVS/Maritiem zoekt nieuwe Supervissen” en onderneem actie! KVS’ers kunnen bijvoorbeeld geïnteresseerde vriendjes en vriendinnetjes meenemen naar de inlooptrainingen. Verder kan de informatie gedeeld wordt op Instagram, in de school-app of anderszins. Kortom, met z’n allen kunnen we ervoor zorgen dat KVS verder groeit.

Ik ga ervan uit dat ik u aanstaande zaterdag op het veld (en hopelijk bij de barbecue) aantref!

Peter van der Zwan, voorzitter
(voorzitter@kvskorfbal.nl)