Peter van der Zwan

Kom zaterdag naar het Cas van Dijkpark!

Ik begin met kampioenschapsnieuws. Wat doen de jeugdteams het goed zeg! De D2, D3, F1, F2 en F4 zijn al kampioen; van harte gefeliciteerd! En dan zijn er zaterdag ook nog kampioenschapskansen voor de E3, E5 én F3!

Aanstaande zaterdag lopen de kampioenschapsteams voorafgaand aan het eerste op. Nadat de kampioenen in het zonnetje zijn gezet, gaat ook het eerste proberen om kampioen te worden. Alle veldwedstrijden werden sinds de zaalcompetitie ruim gewonnen. Nu geconcentreerd de laatste horde nemen.

Het tweede (14 uur) komt vlak voor het eerste (15.30 uur) in actie en kan de steun van het publiek ook goed gebruiken in de strijd om handhaving in de Reserve Hoofdklasse. Het spreekt dus voor zich dat ik een drukbezet Cas van Dijkpark verwacht. Veel succes, iedereen!

Maritiem

Goed nieuws van het sponsorfront. KVS en hoofdsponsor Maritiem Watersport hebben hun samenwerking met in elk geval één jaar verlengd. Ook aankomend seizoen zal Maritiem als naamsponsor aan de vereniging verbonden zijn en dus zal de verenigingsnaam KVS/Maritiem blijven. Wij zijn zeer verheugd met de nieuwe overeenkomst met onze trouwe hoofdsponsor en kijken uiteraard naar een prettige samenwerking in het seizoen 2019-2020. Vanaf 1 november 2019 gaan Maritiem Watersport en Vrolijk Watersport trouwens samen verder onder de naam Vrolijk Watersport.

Proeftrainingen

De inlooptrainingen waren qua organisatie en opkomst een groot succes. Bij de afsluitende training op 24 mei waren er maar liefst 33 kinderen aanwezig. Bij dezen wil ik de wervingscommissie bedanken voor de organisatie rondom de trainingen. Ik bedank daarnaast alle train(st)ers die met heel veel inzet de trainingen hebben verzorgd. En Annemieke voor de vele enthousiasmerende stukjes in de Scheveningse kranten. Toen ik de 24ehet clubhuis binnenliep tijdens de pannenkoekentraining was er een heuse FAQ-sessie aan de gang met een stuk of 15 ouders, in goede banen geleid door Jeannette en Liesbeth. Heel mooi; volgend jaar weer!

21 juni

KVS/Maritiem draait op vrijwilligers. Die vrijwilligers willen we laten weten dat we hen danken voor alle inzet. Daarom wordt er op vrijdag 21 juni een vrijwilligersavond georganiseerd. Een uitnodiging volgt, maar… schrijf de datum alvast in de agenda’s!

29 juni

Datzelfde geldt voor 29 juni. Geef je op voor de activiteiten op deze dag! Er staat een hoop op het programma. Naast de traditionele familiedag (we zijn nog op zoek naar enthousiaste teams die mee willen doen!) wordt er voor de jeugd een bosspel georganiseerd (CDEF). Ook vindt de tweede editie van het één-tegen-één-toernooi plaats; een waar spektakel gegarandeerd! Vorig jaar kon ik niet aanwezig zijn; ditmaal zult u me er zeker treffen.

Bekijk eens de toernooienpagina voor een overzicht van alle activiteiten op de 29een een planning van andere toernooien die de komende maanden zullen plaatsvinden.

Plaatjesactie

KVS is een samenwerking aangegaan met de Jumbo-vestiging aan de haven. Later dit jaar zullen we starten met een plakplaatjesactie, zoals velen dat ongetwijfeld al bij andere (voetbal)verenigingen voorbij hebben zien komen. Dit betekent dat ieder spelend lid een plaatjesboek krijgt (à la Panini) en zijn of haar boek “vol” kan krijgen door voldoende plaatjes van andere leden bijeen te sparen en in te plakken. Meer informatie zal de komende maanden volgen. Een initiatief dat ongetwijfeld bijdraagt aan een goede sfeer, veel enthousiasme en bovenal verbondenheid binnen de vereniging. Tegelijkertijd levert het ook nog eens een mooie herinnering op aan hoe KVS er anno 2019 voorstaat. Niets moet uiteraard. Daarnaast zullen er maatregelen genomen worden in het kader van de privacywetgeving. Met z’n allen kunnen we er een mooie actie van maken!

Meer vanuit het bestuur

Neem ook de bijdrage van Dick, bestuurslid Technische Zaken (in het Krantje) door voor wat betreft de resterende trainingen van dit seizoen en de start van het aankomende seizoen, de zoektocht naar trainers en nieuwe leden en de vertegenwoordiging van KVS/Maritiem in de KNKV-talententeams.

Ik wens alle spelende leden een mooie laatste korfbalwedstrijd toe. Ik zie iedereen graag de 15e!

Peter van der Zwan, voorzitter
(voorzitter@kvskorfbal.nl)