Peter van der Zwan

KAMPIOENEN!

15 juni was een geweldige laatste competitiezaterdag. Zo rond half twaalf werd het eerste jeugdteam gehuldigd, waarna er nog vele ploegen volgden. Het We are the champions leek de hele middag aan te staan. Uiteindelijk zijn de D2, D3, E5 en álle F-teams (F1, F2, F3, F4) bij de jeugd kampioen geworden. Een aantal teams heb ik zelf gehuldigd; dat blijft toch erg mooi om te doen. Alle kampioenen, van harte gefeliciteerd!

Om 14 uur kwam het tweede in actie en het toen al talrijke publiek kreeg een heerlijke slotfase voorgeschoteld, met strafworpen in de laatste minuut aan beide kanten en waarin KVS/Maritiem 2 uiteindelijk in de allerlaatste seconde handhaving veiligstelde.

Als klap op de vuurpijl wist het eerste met 24-20 van Sparta te winnen. Hiermee werden het kampioenschap en de welverdiende promotie naar de Overgangsklasse binnengehaald. Het eerste heeft er geen misverstand over laten bestaan welke ploeg recht heeft op promotie. Na de laatste nederlaag op het veld (in september) stond het team geen enkel punt meer af. Alle wedstrijden tijdens de tweede helft van de veldcompetitie werden afgetekend gewonnen. Met als hoogtepunt – en definitieve “gamechanger” – natuurlijk de uitwedstrijd in Leiden tegen Sporting Trigon.

Ja, het was een mooie zaterdag. Velen waren op de wedstrijd van het eerste afgekomen; ik heb het nog niet eerder zo druk gezien op ons terras. Er waren genoeg “bubbels” om het geheel luister bij te zetten. En dankzij het lekkere weer bleef het tot laat nog erg gezellig in en rondom ons clubhuis. Ik heb genoten.

Vrijwilligersavond

Wij zijn iedereen die zich actief inzet ontzettend dankbaar voor alle uren die er in de vereniging gaan zitten. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor taken die misschien soms niet “officieel” ergens zijn vastgelegd. Het is inmiddels een traditie geworden dat we elk jaar een of meerdere KVS’ers verkiezen tot vrijwilliger(s) van het jaar als dank voor hun jarenlange inzet voor de vereniging. Annenel en Robin zijn dit jaar de vrijwilligster en vrijwilliger van het jaar geworden; van harte gefeliciteerd! Onder leiding van quizmaster Sander werden de aanwezigen nog getrakteerd op een serie uitdagende (KVS-)vragen. Al met al was het een zeer geslaagde avond.

Activiteiten op 29 juni

Wat staat ons nog te wachten? Er is een coalitie gevormd tussen Anne, Ciska, Ellen, Jeroen, Marcel en Youri voor wat betreft alles wat er op zaterdag 29 juni gaat plaatsvinden. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de welpentraining, het bosspel, de één-tegen-ééntoernooien, het familietoernooi en de algehele organisatie op de 29e. Er is al vertier vanaf 12 uur. Hier vindt u veel meer informatie over deze dag. Komt allen!

Kamp

Uiteraard wens ik de hoofdleiders Pieter en Youri, alle spele’s, de volledige kookploeg, alle kampkinderen en overige KVS’ers die meegaan en -helpen een ontzettend mooie kampweek toe. Ik zal proberen alles op de voet te volgen. Met de socialmediakanalen (Facebook en Instagram) die in stelling zijn gebracht voor de thuisblijvers moet dat ongetwijfeld gaan lukken. Voor de kampgangers zelf en hun ouders/verzorgers is alle belangrijke informatie via de website te raadplegen.

Afsluitend

Tot zover mijn laatste Belicht van het seizoen. Ik heb in totaal 16 stuks geproduceerd en geen moment (nou, ok, ik heb er eentje overgeslagen) zat ik verlegen om een bijdrage. Dat is een goed teken; het geeft aan dat er een hoop gebeurt binnen onze vereniging.

Een fijne zomervakantie gewenst en ik zie u graag vanaf augustus/september weer op het veld!

Peter van der Zwan, voorzitter
(voorzitter@kvskorfbal.nl)