Dit belicht begin ik met de indrukwekkende minuut stilte die afgelopen zaterdag door alle senioren- en juniorenteams in acht is genomen ter nagedachtenis van Ronan van der Heijden. Dat dit op meerdere korfbalvelden op zo’n respectvolle wijze is gebeurd, zegt veel over het medeleven van alle KVS’ers en hoe erg iedereen geraakt is.

Afgelopen vrijdag nam het bestuur kennis van het overlijden van Ronan. Bij Ronan was eerder een vorm van melanoomkanker geconstateerd. Ronan is vrijdagmorgen, 5 oktober, op slechts 21-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Engeland overleden. Daar zag Ronan vorige week nog een wens uitkomen door de wedstrijd Liverpool-Chelsea op Anfield Road te bezoeken.

Ronan heeft bij KVS meerdere (jeugd)teams doorlopen en had het altijd erg naar z’n zin op onze vereniging. KVS heeft een belangrijk deel uitgemaakt van zijn leven. Het overlijden van Ronan raakt iedereen die bij KVS betrokken is dan ook zeer. Onze gedachten gaan uit naar de familie en andere nabestaanden van Ronan en wensen hun alle sterkte en kracht toe om dit enorme verlies te dragen.

D1 en F1

Afgelopen zaterdag lagen intens verdriet en vreugde wel heel dicht bij elkaar. De D1 en F1 zijn kampioen geworden; gefeliciteerd! Beide teams wonnen zaterdag “eventjes” hun vijfde wedstrijd op rij en hebben dus geen enkel puntje gemorst (“10 uit 5”); erg knap! Dit belooft een hoop voor de rest van het seizoen.

Vertrek

Het is een roerige week geweest voor onze selectie. Zoals al op de site te lezen is geweest, heeft Aad van Rijthoven zijn werkzaamheden voor de vereniging neergelegd. Ik bedank Aad voor zijn werk bij KVS.

Ik heb er alle vertrouwen in dat er een goed vervolg gegeven gaat worden aan de competitie. Daarbij hebben de spelers uiteraard ook de steun van het publiek nodig. Kom daarom zaterdag naar het veld om het eerste naar de overwinning schreeuwen.

Komende zaterdag: geef je snel op

Het belooft zaterdag druk te worden op het KVS-veld, met maar liefst 16 thuiswedstrijden die op het programma staan. Er zijn kampioenschapskansen voor de E1 (11 uur thuis) en de E3. Beide teams spelen tegen de directe concurrent. Met onze nieuwe veldindeling is er altijd wel reuring, zelfs op de velden die niet gebruikt worden voor wedstrijden. Verder wordt er uitgepakt met een groots opgezet Oktoberfest inclusief band en maaltijdoptie, waar iedereen zich overigens nog (zo snel mogelijk) voor op kan geven. Overigens kan ik uit eigen ervaring spreken dat het “echte” Oktoberfest in München een aanrader is, dus daar zal ik aanstaande zaterdag ongetwijfeld nog even aan terugdenken.

Grote Clubactie

Tot slot wil ik de aandacht vestigen op de Grote Clubactie. We willen zoveel mogelijk geld ophalen om te investeren in jeugd- en korfbalactiviteiten. Koop dus snel een lot om de vereniging dit doel te laten verwezenlijken (dit kan bij de enthousiaste verkopers die u aanstaande zaterdag ongetwijfeld zult tegenkomen of heel handig online via https://clubactie.nl/actie/KVSMaritiem), maar… er zijn ook veel leuke prijzen te winnen voor de beste verkopers en een heuse teamprijs in de vorm van een training van Antoine en Pieter (KVS 1). Daar wordt naar verluidt flink om gestreden… en terecht!

Graag tot zaterdag,

Peter van der Zwan, voorzitter