Peter van der Zwan

Woensdagochtendploeg

Ik wil de inzet van onze woensdagochtendploeg niet onvermeld laten. Deze groep is van ontzettend grote waarde voor onze vereniging. Op dit moment is men hard bezig met een opknapbeurt van het interieur van ons clubhuis waarvan al diverse foto’s op social media zijn verschenen. De bar is verrijkt met een steigerhouten betimmering en ziet er chic en fris uit. Ook wordt het een en ander van een likje verf voorzien. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de “nieuwe” rieten manden, die waarschijnlijk bij menigeen een gevoel van weemoed hebben losgemaakt.

Grote Clubactie

De eerste verkoopcijfers van de Grote Clubactie benadrukken eens te meer op hoeveel vlakken onze leden actief zijn. Mijn complimenten aan alle lotenverkopers en, uiteraard, de gulle kopers van de loten! We hebben qua verkochte loten een nieuw record gevestigd; ongelooflijk! Het tellen van de loten moet uiteraard secuur gebeuren, dus het is nog even afwachten voor wat betreft de winnaar van de teamprijs.

Start zaalcompetitie

Een vol programma afgelopen zaterdag in de Blinkerd! Er komen meer van zulke zaterdagen aan waarop KVS/Maritiem 3, 2, 1 en A1 de competitiedag afsluiten en achter elkaar spelen. Qua organisatie is het toch even spannend hoe een en ander uitpakt, maar door de inzet van velen leek het een geoliede machine. Ik heb het dan bijvoorbeeld over de versiering, sponsordoeken, jurytafel, programmaboekje, muziek, teams van de week en nog veel meer. Het kleine beetje geluk ontbrak bij het eerste om er toch nog een gelijkspelletje uit te slepen in de spannende laatste twee minuten. We zagen een gretig eerste en een publiek dat zich steeds meer begon te roeren naarmate de wedstrijd vorderde. Zo zie ik het graag. Fijn dat we in het nieuwe Sportcafé ’t Nesjuh nog de hele avond welkom waren om alles te laten bezinken.

Een blik op het wedstrijdprogramma leert ons dat er nog slechts één thuiswedstrijd in 2018 wordt gespeeld door het eerste (15 december). Ook bij de uitwedstrijden is uw steun uiteraard hard nodig en welkom. Wellicht aanstaande zaterdag in Essesteyn? Het programmaboekje zetten we dit jaar bij thuiswedstrijden al een dag van tevoren op de website; download het, lees het alvast door, enthousiasmeer en verwittig anderen, et cetera.

Tot slot

Uiteraard gebeurt er nog veel meer op onze vereniging. Sinterklaas is weer in het land en dat betekent dat er een heus Sinterklaasfeest georganiseerd gaat worden. B-, C- en D-teams kunnen in teamverband het Sinterklaasfeest vieren in het clubhuis. Geef je snel als team op door een mail te sturen naar ac-kvs@hotmail.com.

Ik wens iedereen een gezonde (korfbal)week toe,

Peter van der Zwan, voorzitter
(petervdzwan@gmail.com)