Peter van der Zwan

50+-soos

De 50+-soos blijkt een groot succes. Ik schreef er al even in mijn allereerste Belicht (bijna vier maanden geleden alweer!) over. Elke laatste vrijdag van de maand wordt er hard gewerkt in de keuken om de tientallen aanwezigen een heerlijke maaltijd voor te schotelen. Ik heb vernomen dat het een mooie mix van uiteenlopende leeftijden is. Het is een vertrouwd sociaal moment voor velen geworden. Dank aan de initiators Ciska en Ellen en de huidige inzet van velen. Ik benoem hier de laatste 50+-soos van het jaar die tussen kerst en oud en nieuw plaatsvindt; houd de berichtgeving op de site in de gaten. Het belooft weer een mooie editie te worden met een hopelijk nóg gemêleerder gezelschap.

Blinkerd

De eerste thuiswedstrijd van het eerste wist een mooie hoeveelheid toeschouwers naar de Blinkerd te trekken en na afloop was het redelijk druk in Sportcafé ’t Nesjuh. Het kan natuurlijk altijd drukker. Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tegen stadsgenoot Futura op het programma. Een interessant affiche. Kom allemaal kijken en moedig het eerste aan! Download vooral van tevoren het programmaboekje op onze website. En o ja, het belooft sowieso een mooi dagje in de Blinkerd te worden: achtereenvolgens komen de F3, E5, E1, D1, B1, het 7e, het 3e, de A1, het 2e en het 1e in actie!

Over de Blinkerd gesproken: eerder zijn de huisregels gecommuniceerd via de site en social media. Als we allemaal een beetje letten op wat we in de zaal beneden drinken (alleen water toegestaan!) en eten (niet toegestaan), houden we het ordelijk. Aan de zaalcommissarissen ook de taak hierop toe te zien (ook op het straatschoeisel). Elke bananenschil of blikje Fernandes minder is mooi meegenomen.

Ledenvergadering

Op vrijdag 14 december vindt de Algemene Ledenvergadering van KVS plaats. Het bestuur nodigt alle leden van ten minste 15 jaar hiervoor uit. De agenda en stukken kunnen opgevraagd worden bij Corrie van Dijk via secretariaat@kvskorfbal.nl. Hopelijk tot dan!

Activiteiten

Het geweldige is dat er nog enkele activiteiten op het programma staan aan het eind van 2018 en direct aan het begin van 2019. Er kan bijvoorbeeld nog ingeschreven worden voor het Cok Roos-kerstklaverjastoernooi. Er komen kerstclinics aan voor de jeugdteams, een heel mooi initiatief. Kijk op de site voor meer informatie over inschrijving. En er is uiteraard – toen ik nog speelde toch wel mijn persoonlijk favoriete evenement – het vier-tegen-vier-toernooi, dat dit keer in het nieuwe jaar plaatsvindt (2 januari).

Tot slot

Zo langzamerhand gaan we naar het einde van het jaar toe. Een moment van rust en overdenking dat voor vele leden van grote betekenis is. In het bijzonder zal het een periode zijn waarin we aan de zieken denken en wellicht aan degenen die voor het eerst de kerstdagen zonder hun dierbaren meemaken.

Ik wens iedereen een gezegende kerst en een gezond en sportief 2019 toe.

Ik hoop u allen nog bij diverse activiteiten en wedstrijden in december te treffen en de kerstwensen persoonlijk over te brengen.

Peter van der Zwan, voorzitter
(petervdzwan@gmail.com)