Peter van der Zwan

De beste wensen voor 2019!

Ik wens iedereen die KVS een warm hart toedraagt een voorspoedig 2019 toe. Op sportief vlak hoop ik op een succesvol jaar voor al onze teams. Ik ga ervan uit dat iedereen met plezier en op een positieve manier de competitie of het werk in een van de vele commissies hervat. Ik heb er in elk geval weer zin in!

De nieuwjaarswensen heb ik overigens al aan een aantal fanatieke KVS’ers over kunnen brengen tijdens het 4-tegen-4-toernooi, dat traditiegetrouw tijdens de winterstop voor een hoop plezier zorgt in de Blinkerd. Ik besloot poolshoogte te nemen en ontwaarde een zeer gemêleerd gezelschap: van KVS 1 tot KVS 8 en van tieners tot recreanten, en dat allemaal uit diverse “windstreken”. Ellen en Jeroen, bedankt; volgend jaar weer! Voor een boeiend verslag en foto’s van Eric (80 stuks!) verwijs ik u het nieuwsbericht hieronder.

Aan het eind van 2018 vond het Cok Roos-kerstklaverjastoernooi plaats. Daar kon ik helaas geen kijkje nemen, maar er is mij verzekerd dat het een succesvolle editie is geweest. Nel, wederom bedankt voor de organisatie.

Ledenvergadering

Het was fijn om enkele trouwe KVS’ers te zien op de (niet al te drukbezochte) algemene ledenvergadering van 14 december, mijn eerste ledenvergadering als voorzitter. Onze penningmeester leidde de aanwezigen in een fraai tempo door de financiële resultaten van het afgelopen seizoen en de begroting van het lopende seizoen. Het bestuur was er niet alleen om informatie te zenden. De leden wierpen diverse vragen op, bijvoorbeeld voor wat betreft de informatievoorziening via de website, de beveiliging van ons clubgebouw (informatie volgt binnenkort), de privacywetgeving (waar we de afgelopen tijd druk mee bezig zijn geweest), de situatie rondom de AED (een nieuwe AED is aangeschaft en staat in ’t Hokje) en het rookverbod (wordt op dezelfde wijze gecontinueerd). Tevens besprak het bestuur de voortgang van het beleidsplan van onze vereniging. Positieve ontwikkelingen zijn de activiteiten van de sponsorcommissie en een mooi begin van de wervingscommissie, twee commissies die essentieel zijn voor de vitaliteit van onze vereniging. Er ontstond een levendige discussie over diverse beleidstechnische zaken. Ik wil de aanwezigen bedanken voor hun aanwezigheid en waardevolle input.

Aanstaande zaterdag

Slechts vier teams speelden afgelopen zaterdag een competitiewedstrijd. Voor sommige teams is het een lange competitiepauze geweest. Tussen de laatste wedstrijd van het eerste en de aankomende wedstrijd ligt bijvoorbeeld precies een maand. Aanstaande zaterdag staat er alweer een stadsderby op de agenda: Achilles versus KVS. Een reprise van de wedstrijd van vorig jaar. Wie herinnert zich niet de mooie ambiance in de volle Sportcampus Zuiderpark exact twaalf maanden geleden? Moedig het eerste aan en kom naar de Sportcampus!

Spelregelbewijs

Ik wil hier nog het spelregelbewijs benoemen, zie ook het stukje van Diana op de website. Naast het feit dat dit bewijs binnenkort verplicht is voor alle senioren en junioren, is het belangrijk om als speler op de hoogte te zijn van de spelregels. Enthousiasmeer elkaar dan ook om dit bewijs zo snel mogelijk in de wacht te slepen!

Veel succes zaterdag en nogmaals een sportief en bovenal gezond 2019 gewenst.

Peter van der Zwan, voorzitter
(petervdzwan@gmail.com)