Peter van der Zwan

Klinkend

Dit belicht begin ik met de sportieve prestaties. Wat was het afgelopen zaterdag een feest in de Blinkerd! Het eerste maakte er een waar spektakelstuk van en scoorde er lustig op lus. Maar niet alleen KVS 1 deed goede zaken. De A1 behaalde een klinkende overwinning en wist eveneens 33 doelpunten te produceren. Daarnaast waren er nog ruime zeges van de B1 (met 18 doelpunten) en de E5 (11 doelpunten en, nog indrukwekkender, nul tegen). Het aantal verliespartijen was over de hele dag op nog geen twee handen te tellen.

Sponsoren en Vrienden

De aanwezige sponsoren en “Vrienden van KVS” kregen dus een mooie wedstrijd van ons eerste voorgeschoteld. Dank gaat hier uit naar de sponsorcommissie, en in het bijzonder Mike vanuit de Vrienden van KVS. Ik had het idee dat er zelfs weer wat nieuwe Vrienden bij zijn gekomen afgelopen zaterdag. Bezoek onze site voor meer informatie en meld je aan als Vriend!

Geen straf

We kunnen natuurlijk niet elke zaterdag in deze weelde leven, maar op zo’n dag is het bepaald geen straf om door de Blinkerd te lopen. Daarnaast blijft het leuk om wedstrijden van wat dichterbij mee te maken. De korfbalschoenen trek ik al een tijdje niet meer aan, maar af en toe neem ik nog plaats achter de jurytafel, zo ook afgelopen zaterdag bij het derde. Het bleek bepaald geen saai tijdverdrijf achter de tafel.

Restaurant

’t Hokje als restaurant? Jazeker! Dat hebben we al een keer eerder meegemaakt met de Italiaanse avond en een vergelijkbaar huzarenstukje werd afgelopen vrijdag geleverd. De “keukenbrigade” bestond uit Anne, Davine, Esmay, Lisa, Manouk en Nienke, met aan het roer de initiators Lianne en Rik. Het werd een mooie avond met in totaal 42 uitgeserveerde viergangenmaaltijden. Bepaald geen sinecure. En dan ook nog te bedenken dat er zelfs vrije dagen waren opgenomen om dit mogelijk te maken. Enorm veel dank richting de organisatoren van het KVS-pop-uprestaurant!

Nieuw!

Hoewel de meeste teams nog niet eens halverwege de zaalcompetitie zijn, is er toch wat nieuws te melden voor wat betreft onze eigen accommodatie. Het afkalvende dijkje voor de zij-ingang van het clubhuis zorgde voor problemen door het zand dat op ons kunstgrasveld terechtkwam. Via de gemeente is er afgelopen week aan die kant van het clubhuis een zit-sta-tribune gerealiseerd. Het ziet er werkelijk prachtig uit. Met het terras ernaast, deze tribune en natuurlijk het “echte dijkje” aan de Cremerweg hebben we de beschikking over superplekken voor de toeschouwers. Kortom, we zijn weer helemaal “competitie-proof”.

Ik wens iedereen een mooie (korfbal)week toe.

Peter van der Zwan, voorzitter
(petervdzwan@gmail.com)