Zaterdag 3 november vond in de sportcampus Zuiderpark de presentatie en uitreiking plaats van het 1e deel van de boekenserie over meer dan 100 jaar Haagse korfbalhistorie.

De Haagse korfbalverenigingen

ALO was de eerste Haagse korfbalvereniging en bestaat al meer dan 100 jaar.  KVS bestaat in 2027 100 jaar, dus wij zijn een stukje jonger dan ALO. In die ruim 100 jaar heeft het Haagse korfbal meer dan 100 (meestal kleine) verenigingen gehad!

Een leuk boek om te lezen met uiteraard veel aandacht voor de Haagse verenigingen die niet meer bestaan. Maar ook veel aandacht voor de fusieverenigingen Eibernest (fusie tussen HKV en Ons Eibernest), Futura (PAMS en VES), Refleks (KVR en ODS), Olympiek Den Haag (Olympiaan, Kwiek en De Raven). Inmiddels bestaat Olympiek niet meer. Ook hebben we een “samensmeltingsvereniging”;  die tussen Achilles en Ready. Maar ook Die Haghe, Dubbel Zes en GKV komen ruim aan bod.

KVS is wat betreft het aantal competitieteams (29) de grootste van Den Haag met 29 team, op de voet gevolgd door Achilles met 28 teams.

We zijn de grootste maar toch ontbreken we

Maar……..wie denkt dat ook KVS goed is vertegenwoordigd in dit boek komt bedrogen uit. Ondanks het feit dat ik veel informatie aan Ton van Rijswijk, de samensteller van het boek, heb doorgegeven. Hij woont nota bene in Scheveningen. Voor het ontbreken van KVS heeft hij excuses aangeboden en is toegezegd dat we in deel 2 ruim aan bod komen. Eerst zien en dan geloven natuurlijk.

Bestellen van het boek

De kosten voor het boek bedragen 17,50 euro. Wil je het eerst even bekijken alvorens aan te schaffen, dan kan je het boek bij mij lenen. Bestellingen via website: Nederlandsesportboekenclub.nl/shop. Op vrijdag 9 en zaterdag 10 november is het boek tijdens de Haagse korfbaldagen in de HKV/Ons Eibernesthal te koop.

Nel Vrolijk