KVS/Maritiem F1 mag zich dit jaar het beste team van de vereniging noemen. In de zaal èn op het veld in de najaarscompetitie en in de voorjaarscompetitie pakten ze het kampioenschap. Een bijzondere prestatie.

De kampioenswedstrijd tegen RWA

In Poortugaal onder de rook van Rotterdam kon F1 de zogenaamde ‘tripple’ pakken. De wedstrijd begon erg goed. Nog binnen de minuut had Kate al de 0-1 gescoord. Snel gevolgd voor de 0-2 van Tim. RWA gaf zich niet gewonnen en verdedigde goed en er kwam even een doelpuntloze periode aan. Met een ver afstandsschot zorgde Joëlle voor de 0-3. Zodra er bij de F-jes een verschil is van 3 of meer doelpunten mag de tegenstander een extra speler in het veld brengen. Dus bij RWA kwam er een extra speler in het veld en werd het een 4 tegen 5 wedstrijd voor KVS. RWA had nu het voordeel dat er altijd een speler vrij staat, dit deden ze erg goed en met mooi spel zorgden ze voor de 1-3. Superspeler er weer uit, onze kinderen hadden weer de overhand en razendsnelle Kate gooide behendig de 1-4 en de 1-5 er in.

RWA komt terug

De F1 van KVS stond op ruime afstand, dus in wedstrijd in de pocket zou je zeggen. Niets was minder maar, RWA kwam binnen drie minuten terug tot 4-5. Toen kreeg RWA ook nog een strafworp mee, deze werd gemist en vanuit de counter maakt Tim direct de 4-6. Vanaf dat moment was het verzet van RWA gebroken. Aron maakte een super doorloop (4-7), daarna was het Jens die met twee mooie knallen zorgde voor de 4-8 en 4-9. In de laatste minuut vierden onze kinderen al een feestje en was de 5-9 van RWA slechts voor de statistieken.

Coaches bedankt

Een bedankje richting de trainer/coaches mag natuurlijk niet uitblijven. De groei van de spelers en speelstertjes van de F1 komt wel door de goede training en begeleiding van Siska, René, Niek en Koen. Toppers bedankt voor een heel leuk jaar.