Na een competitie-loze periode gedurende de zomerstop begon afgelopen zaterdag de veldcompetitie weer voor KVS. Ondanks de zomerstop waren de afgelopen weken voor menig vrijwilliger tropenweken. De zomervakantie werd ‘geopend’ met het jaarlijkse KVS Zomerkamp. Maar liefst 120 kinderen en begeleiders vertrokken voor een week naar Ommen die mede dankzij de nodige sponsoring door het Scheveningse midden- en kleinbedrijf een geweldige week is geworden en volgens een van de kinderen “de gaafste week ever” was. Daarna begon het gepuzzel om alle teams te voorzien van de spelers, trainers en begeleiders. Op transfergebied bleef het relatief rustig binnen de selectie van KVS 1 en 2, alhoewel de toevoeging van 2 ervaren dames er wel zorgt dat de onderlinge concurrentie is toegenomen maar ook dat de technische staf meer mogelijkheden heeft om een zo sterk mogelijk team binnen de lijnen te brengen. Daarnaast werd de selectie aangevuld met enkele spelers die overkwamen vanuit de junioren. Grootste uitdaging lag misschien wel bij KVS A1 door het overgaan van een aantal heren naar de senioren en de relatief kleine selectie (dit jaar slechts 2 A teams). Ondanks een aantal goede gesprekken bleek dat potentiele spelers of teveel eisen stelden of toch kozen voor een vereniging van de gevestigde orde. Daarnaast is de zoektocht naar een trainer/coach nog altijd gaande. Decennia lang was de A1 het meest gewilde team voor (interne en externe) trainers/coaches, het is bijna niet te bevatten dat er zich nog geen passende kandidaten hebben gemeld voor een team wat in de zaal in de Hoofdklasse uitkomt nota bene (de finale van de Hoofdklasse vindt traditioneel plaats in Ahoy). Het team wat er nu staat is een hecht en leergierig team en gelukkig zijn er enkele ervaren KVS spelers bereid gevonden om, om beurten de training dan wel de coaching op zich nemen (klasse !). Een andere uitdaging was er een op het logistieke vlak, KVS heeft sinds dit seizoen een totaal nieuwe kledinglijn. Nog steeds wordt er koortsachtig gewerkt om alle teams te voorzien van de prachtige nieuwe tenues. Kortom het was een hete zomer maar KVS is weer helemaal klaar voor een frisse en nieuwe start.

KVS 1 en 2 starten competitie met winst

De selectie begon de competitie met een thuisprogramma. KVS 2 dat uitkomt in de reserve hoofdklasse begon de competitie tegen AW/DTV 2, dit was uitgerekend het team waar het vorig seizoen ook de allerlaatste wedstrijd tegen speelde en toen werkelijk in de allerlaatste seconde een gelijkspel eruit wist te slepen, wat precies genoeg was voor lijfsbehoud. Ook dit keer werd het een spannende wedstrijd, maar het relatief jonge KVS 2 stuntte dit keer door er met een 20-18 zege vandoor te gaan. Een betere start had de nieuwe coach van het 2e (Eric den Dekker) zich niet kunnen wensen.

Na de prachtige promotie van KVS 1 (op de allerlaatste speeldag) komt het team van van Dijk/Zorn dit jaar uit in de Overgangsklasse C wat, zonder af te doen aan de andere poules, een stevige poule is met nogal wat verengingen die hoofdklasse ambiëren. KVS speelt dit seizoen tegen OVVO, Unitas, Vriendenschaar (H), GKV, BEP, Velocitas en topfavoriet Nieuwerkerk (met o.a. Jeugdinternational Jop Brouwer). Velocitas was zaterdag de tegenstander op het Cas-van-Dijk Park, de Leiderdorpers zijn misschien geen titelfavoriet maar wisten zich vorig jaar (toen als promovendus) bijzonder knap staande te houden en uiteindelijk te handhaven in de Overgangsklasse. KVS schoot uit de startblokken want na 9 minuten stond er al een 6-1 voorsprong op het bord. Maar na die goede beginfase stokte de productie bij KVS waar het mogelijk last had van de vrij stevige wind. Velocitas, windje mee 1e helft, kwam puntje voor puntje dichterbij waardoor het na 20 minuten terugkwam tot 7-5. Het was het allereerste KVS doelpunt van Naomi Grootscholten die voor de 8-5 zorgde. De van Valto overgekomen Grootscholten, speelde een prima wedstrijd en kan terugkijken op een mooi debuut voor de Supervissen. De ruststand werd uiteindelijk bereikt met een 10-6 voorsprong, die opzich terecht was maar misschien wel nog groter had kunnen zijn. Direct na rust maakte Grootscholten de 11-6, maar het relatief jonge Velocitas gaf zich niet gewonnen en deed er alles aan om in de wedstrijd te blijven. Pas bij een stand van 16-10 gaven de Leiderdorpers zich min of meer gewonnen. Dit was ook het sein om de licht geblesseerde Pieter Redelijkheid te wisselen, zijn vervanger Bryan van Deursen zag zijn eerste schot meteen raak gaan en kon zo meedelen in de feestvreugde. Ook kersvers ‘senior’ Madjid Korodowou, die een basisplaats in KVS 2 heeft weten te bemachtigen, wist zijn invalbeurt met een doelpuntje te bekronen. Als promovendus kende KVS dus een prima competitiestart in de Overgangsklasse, het won uiteindelijk met 23-12.

Uitslagen

Aanstaande zaterdag spelen zowel KVS 1 als 2 uit tegen Unitas in Harderwijk. Unitas heeft zich ten doel gesteld om binnen 2 a 3 jaar een stabiele hoofdklasser te worden, hiervoor trok men o.a. de geroutineerde trainer/coach Daniel Beekmans aan. Ondanks dat het enkele spelers zag vertrekken (o.a. jeugdinternational Matté Lipke, die vertrok naar Wageningen) wist het zich ook weer te versterken met o.a. 2 talentvolle dames: Lara Kreikamp kwam over van DOS’46 en de jonge Sarah van der Meer kwam over van SKF. Kortom een mooie sportieve uitdaging aanstaande zaterdag in Harderwijk. Uitslagen: Vriendenschaar (H) – Unitas 13-15, GKV/Enomics – OVVO/De Kroon 18-22, Nieuwerkerk – BEP 17-10

Doelpunten : Youri Nadorp 7, Naomi Grootscholten 3, Daan Ruha 2, Pieter Redelijkheid 2, Antoine Boogaard 2, Bryan van Deursen 2, Franca Witjas 2, Madjid Korodowou 1, Laura Dijkhuizen 1