Het was een typerend beeld na afloop van de met 18-15 verloren uitwedstrijd tegen Fiks, KVS spelers die elkaar opzochten en waar de een mistroostig voor zich uitstaarde daar maakte de ander al discussiërend wilde armgebaren wijzend naar de korf. KVS had zojuist op een bijzonder frustrerende wijze verloren van titelkandidaat Fiks waar het misschien een unieke mogelijkheid had laten liggen op een verrassende uitoverwinning. Ruim na afloop was aanvoerder Pieter Redelijkheid nog steeds flink teleurgesteld: “Het mag er best fanatiek aan toe gaan als het maar faire duels zijn, een beetje incasseren een beetje uitdelen je gaat allebei voor de bal, maar wat er vandaag gebeurde…werkelijk ieder duel wat ik aanging werd afgefloten en bestraft met een vrije bal of strafworp tegen. Zelfs na een duel om de bal bij de zijlijn na nauwelijks contact kreeg ik een strafworp tegen”. “Deze wedstrijd is beslist vanaf de 2,5 meter en niet omdat we er afgeschoten zijn, als dat was gebeurd had ik er vrede mee gehad maar op deze manier verliezen is frustrerend”, aldus Pieter Redelijkheid die deze wedstrijd maar weinig goed kon doen in de ogen van de matig leidende arbiter. Fiks Coach Rick Nell was na afloop “tevreden met de punten”, maar vervolgde diezelfde Nell: “Dit was onze minste wedstrijd van het seizoen, mijn ploeg oogde vermoeid, hoofdklasse veld en met name de achteraf te zware voorbereiding tijdens de Haagse Korfbaldagen eisen misschien toch z’n tol, we misten vandaag vooral scherpte, vrije ballen die normaal zitten werden nu gemist”. “We zijn toe aan de kerstperiode even rust, koppie leeg en de batterij weer opladen want direct in het nieuwe jaar spelen we thuis tegen Swift en die kan wel is beslissend zijn” aldus een realistische Rick Nell.

Hoofdrol voor de verdedigers

Het begon allemaal nog wel zo mooi voor KVS, na zijn uitstekende invalbeurt een week eerder maakte Twan Boogaard via een vrije bal de 0-1. Dat het slechts bij die ene treffer bleef in deze wedstrijd (~hij kreeg nog wel 2 strafworpen mee) kon hij ook niet bevroeden. Na de 0-1 ontspon zich een duel waarin met name de verdedigers een hoofdrol voor zich opeisten, na ruim 8 minuten speeltijd viel pas het 2e doelpunt van de wedstrijd dankzij de geroutineerde Ilse Hazekamp (1-1). Ondanks dat de ban gebroken was, werd het niet veel beter want na 21 minuten stond het pas 4-4 in een wedstrijd die vooral werd ontsierd door irritaties over en weer. Bij het minste of geringste lagen met name de heren van Fiks op de grond te rollen en te tollen om vervolgens daarna verhaal te halen bij de scheidsrechter of bij de assistent. Het zorgde allemaal voor veel oponthoud, zelfs Fiks Coach Rick Nell vond na afloop dat zijn heren ‘Te veel lagen te dweilen’ tijdens de wedstrijd. De ruststand werd bepaald door Melissa Heijne, met haar 2e treffer zorgde zij voor de 8-7 voorsprong voor Fiks in een overigens matig bezette Sporthal de Cuyl in Oegstgeest.

Frustraties in de 2e helft

De 2e helft gaf eenzelfde speelbeeld, veel irritaties, duikelingen en (te) veel vrije ballen en strafworpen tegen KVS, waarbij Fiks ook nog is een handvol van dit soort buitenkansjes niet wist te benutten. De frustraties aan KVS zijde deden overigens ook niet veel goeds, ondanks dat de opgelopen achterstand redelijk beperkt werd gehouden miste ook KVS 2 strafworpen. Ondertussen liep Fiks toch uit naar een 17-12 voorsprong in een periode waarin bij KVS het ‘schot’ ontbrak. De doelpuntloze periode aan KVS zijde werd doorbroken door ‘supersub’ Youri Nadorp. Hij liet als invaller meteen van zich spreken, in zijn spaarzame aanvallen scoorde hij prompt 2x keer en rees de vraag ‘wat als hij eerder ingebracht zou zijn…’. Het matige en vooral vervelende duel  liep uiteindelijk uit op een frustrerende 18-15 nederlaag voor KVS. Een KVS supporter sprak na afloop over ‘Portugese’ toestanden die ons hebben ‘genekt’. De statistieken gaven aan dat zowel Fiks als KVS beide 12 ‘dynamische’ doelpunten hadden gemaakt en dus kreeg aanvoerder Pieter Redelijkheid gelijk dat deze wedstrijd was beslist vanaf de 2,5 meter: Fiks kreeg maar liefst 9 strafworpen en 8 vrijeballen tegenover 4 strafworpen en 3 vrijeballen voor KVS. Voor KVS staat, door de nederlaag tegen Fiks, volgende week een heus 4-punten duel op het programma. Het moet aanstaande zaterdag winnen van het Haagse Futura om niet al meteen bij het begin van de competitie in de gevarenzone te komen. Het belangrijke duel begint om 19:15 in Sporthal De Blinkerd (toegang gratis).

Doelpunten: Bryan van Deursen 4, Pieter Redelijkheid 3, Daan Ruha 2, Youri Nadorp 2, Twan Boogaard 1, Franca Witjas 1, Anne van Arkel 1, Lynn van der Ende 1

Andere uitslagen

Even leek het erop alsof VEO de eerste overwinning van dit seizoen zou boeken ten koste van Achilles. In de Haagse Topsport Campus gaven de Voorburgers echter een ruime voorsprong uit handen en moest het uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel (16-16). Oranje-Wit verraste dit weekend door met 28-24 van te Swift (M) te winnen. Een excuus voor het verlies kan misschien worden gezocht in het hoog aantal geblesseerden aan de kant van Swift die tijdens de wedstrijd ook nog eens topschutter Gijs Gillissen zag uitvallen. Gevierde man bij Oranje-Wit was Lex van Gent met maar liefst 9 treffers. Sporting Delta won na een 10-16 ruststand met 20-28 van Futura tot tevredenheid van Sporting Delta Coach Jan Bongers.

KVS/Maritiem – Futura

Swift (M) – Achilles (Hg)

Sporting Delta – Fiks

VEO – Oranje Wit